懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

anson2007:

hi
你又係第3胎呀 ?>
我又係呀 ~~~
唔知你係邊頭產檢呀 ?
我係東部醫院呀 ~~~
你有果兩位小朋友同今次有無咩分別呀 ?

大宅

6W4已照到心跳, bb很健康啊! 你睇港安邊個醫生?
原文章由 littlelittlepig 於 08-7-7 16:42 發表
多謝關心, 啱啱老公倍左我去睇醫征返嚟, 照到個胎同個胎囊, 仲有BB心跳, 都安心少少, 醫生叫我多D休息, 開左一星期假紙, 幫我打左一支安胎針, 同比左D安胎藥比我, 跟住叫我下星期去覆診

個胎照左出嚟係6W4日, 同個L ...

大宅

原文章由 eggmama 於 08-7-8 07:46 發表
6W4已照到心跳, bb很健康啊! 你睇港安邊個醫生?

真係架? 咁就好lu...我睇港安陳淑雯醫生, 因為想即刻睇,所以都係是但一個當值醫生咋, 不過佢都ok, 而且又係女醫生

但係照陰超, 加打針同一星期安胎藥同葉酸, 埋單都一千蚊鬆D...

仲要多謝晒大家嘅關心...我噖日下晝到宜家暫時都無流啡, 可能瞓多左真係好d, 不過醫生叫我食安胎藥, 我今朝先開始食, 因為話會反胃, 心諗自己已經間中作嘔反胃, 又打左支針, 仲即刻食埋藥, 仲唔嘔到傻....

大宅

我計埋今日,連續三日都有少少啡色分泌物,但係又真係唔係多,究竟駛唔駛睇醫生呢

大宅

sorry,我係話你6週就照到好好. 我因皮膚敏感5週睇咗勒嘉仁先, 7月22先去仁安正式產檢
原文章由 littlelittlepig 於 08-7-8 10:15 發表

真係架? 咁就好lu...我睇港安陳淑雯醫生, 因為想即刻睇,所以都係是但一個當值醫生咋, 不過佢都ok, 而且又係女醫生

但係照陰超, 加打針同一星期安胎藥同葉酸, 埋單都一千蚊鬆D...

仲要多謝晒大家嘅關心...我噖日 ...

伯爵府

回覆 #61 London 的文章

我啱啱琴日知道又有左,
約5w多D,無セ特別感覺,
係早幾晚訓吾度,成晚醒,平時一夜到天光呀.
我係屯门住,多數政府生嫁,
我大仔7yes,細仔3yes,希望尼胎係女尼啦.

別墅

原文章由 TOleung 於 08-7-7 10:27 發表
littlelittlepig,

小心保重呀,今日大雨,出街要慢慢行呀。

我都係小小幾滴咁流啡,如果 touch wood 再嚴重啲我會去睇醫生架嘞,謝謝。

昨晚同啲親戚食飯,因為啲鴨呀蝦呀都唔食得,於是唯有話之前食"濟"左個肚唔舒服,點知有個 ...

我啲同事都係咁....估估吓!成日話我好似有咗!問我係咪?明知初頭唔講得就咪迫人啦

別墅

原文章由 mrs.ip 於 08-7-7 21:21 發表

因為我決定係威院生,所以先book左威院婦產科.如果你係仁安生,就應該唔需要再book政府產檢.

我有個friend係聖保祿生,本來想穩陣D去埋健康院做產險,點知佢話去左兩次就無去,因為次次都要排好耐,但見醫生就見一陣咁 ...

oic!咁我可以煩少啲

別墅

原文章由 anson2007 於 08-7-8 11:20 發表
我啱啱琴日知道又有左,
約5w多D,無セ特別感覺,
係早幾晚訓吾度,成晚醒,平時一夜到天光呀.
我係屯门住,多數政府生嫁,
我大仔7yes,細仔3yes,希望尼胎係女尼啦. ...

恭喜你!祝你生個牛女啦!

別墅

原文章由 TOleung 於 08-7-8 10:33 發表
我計埋今日,連續三日都有少少啡色分泌物,但係又真係唔係多,究竟駛唔駛睇醫生呢

咁你有無乜唔舒服呢?唔好企太多呀!
如想安心啲,我諗我會去睇吓醫生問下

大宅

個肚有d扯住扯住痛,老公話都係睇下穩陣d,點知check左好多間醫院診所都無得walk-in睇,浸會叫我明朝去walk-in排隊,但係突然之間知道公司明日好多野做,我諗都係睇唔到架嘞

唯有希望阿b乖d啦

原文章由 OLBB 於 08-7-8 18:09 發表

咁你有無乜唔舒服呢?唔好企太多呀!
如想安心啲,我諗我會去睇吓醫生問下

伯爵府

原文章由 TOleung 於 08-7-8 19:36 發表
個肚有d扯住扯住痛,老公話都係睇下穩陣d,點知check左好多間醫院診所都無得walk-in睇,浸會叫我明朝去walk-in排隊,但係突然之間知道公司明日好多野做,我諗都係睇唔到架嘞

唯有希望阿b乖d啦

...

我个肚都係扯住扯住有小小痛,係正常嫁,
因為而家子宮大左呀,同会去多左小便攞.

伯爵府

原文章由 OLBB 於 08-7-8 18:06 發表

恭喜你!祝你生個牛女啦!

我都希望係女尼,我老公要成世
幫我兩母女"做牛做馬"啦.
我係馬女尼嫁,哈哈.....

男爵府

halo咁多位~~
我尋日test左,bingo呀!!
開心屎我^^
但其實我唔知點做??
搵醫生??搵醫院??
成個人亂哂!!

複式洋房

hi,

我都係今日check到bingo左, 5weeks多少少,
但仲未book醫生做產檢, 又未決定去政府定私家, 而家都唔知應做咩先? 我第1次做Mama , 好緊張...

複式洋房

原文章由 住家女人 於 08-7-8 20:50 發表
halo咁多位~~
我尋日test左,bingo呀!!
開心屎我^^
但其實我唔知點做??
搵醫生??搵醫院??
成個人亂哂!!

住家女人,

我同你都一樣, 都唔知要做D咩

男爵府

哈哈~
我就岩岩先有~
我有左17日到啦!!

伯爵府

原文章由 住家女人 於 08-7-8 21:00 發表
哈哈~
我就岩岩先有~
我有左17日到啦!!

我都未睇E生呀,想遲多個O星期睇婦科,
照下個B同要E生信呀,跟住就去健康院排其啦.
你地住边區呀,我住屯門,
多數係政府医院生啦,

伯爵府

我个B得5w多D,照佢又未必見度,
遲多個O星期會好D,有7,8w就
見度啦,同記得要問E生攞葉酸呀,
對個B好好嫁.

男爵府

係咪初期呢?最好睇下醫生,因為我上年又係有啡色分泌,先知有左BB,係醫生follow下,才知道我作小產,仲要訓床個幾月,每個動作唔可以大同成日都要訓係床度安胎,所以為安全計你還是睇下醫生啦!
原文章由 TOleung 於 08-7-8 10:33 發表

首頁

尾頁

跳至