自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-6-25 21:07 發表

amway唔係卦
我都唔知.......
警訊話過
要比錢先有工番就係呃人

我自己以前都有參加过傳銷工司‧都要入會做會員、朋友介紹上去聽會、以前唔識咪上去睇下係咩,而家咪搞我、成日叫你買佢地啲產品、都几貴!又叫你成曰揾啲人上去聽會,三九唔識七都得、你唔識講咩、總之帶个人上去、佢哋就有好多人講觧比佢聽、个个人都好好口才!超勁、唔信可以講到你信!

水晶宮

畀面勳章

原文章由 gion 於 08-6-25 17:22 發表
is Nu Skin this kind of company too?

NX Skin、康X萊、AmwXy、SunXXX果D都係傳銷,但無咁過份,最多用"煩死人"呢招,再唔係叫你碌card,銀碼亦唔算好大但出席果D乜會物會,會中毒!小心!!!

[ 本文章最後由 701003 於 08-6-25 21:25 編輯 ]

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 701003 於 08-6-25 21:22 發表

NX Skin、康X萊、AmwXy、SunXXX果D都係傳銷,但無咁過份,最多用"煩死人"呢招,再唔係叫你碌card,銀碼亦唔算好大但出席果D乜會物會,會中毒!小心!!! ...

o岩o岩出黎做野o既學生都唔怕無錢入會升級架
dchl呢一間只係簽個名就爭佢地錢
好犀利......
搞到人地家散人亡

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

原文章由 jesscovere 於 08-6-25 21:17 發表
呢間野大家千祈唔好上~佢唔止一間~CWB最小有4間~..我身邊好多人上當~我家姐個FD冇錢還財務搞到要做雞~上面D人知你冇錢會教你去財務公司~~~ 借到周身債~初初話入會5千~入左之後6萬8~之後有 ...

mouth: mouth:

複式洋房

原文章由 alik 於 08-6-25 19:40 發表
唔知係咪佢地而家改策略(因香港人再無咁易受氹), 轉sell自由行/新移民. 果次搭地鐵, 坐隔離有班大陸人, 我睇住佢地睇緊一堆數, 手寫的, 佢地好似係夾左總數廿萬出來, 之後對眼好似充滿憧憬咁, 滿有希望. 之後望真d個 ...

佢响香港名臭晒
唯有向新移民開拓新target
我果排夜晚响cwb返學, 落堂時很多時都見到d 大陸姐抽佢地膠袋

[ 本文章最後由 基甸 於 08-6-25 22:02 編輯 ]
公義使邦國高舉(箴14:31)

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

我細仔都交咗5千蚊學費, 好在我地發覺得早, 冇再俾上位費.

不過我試過的產品又真係掂喎, 特別係裝修完點番幾個鐘, 的裝修味冇晒!

不過佢地的手法就真係唔認同, 千祁唔好試, 會終身後悔.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 基甸 於 08-6-25 21:37 發表

佢响香港名臭晒
唯向新移民開拓新target
我果排夜晚响cwb返, 落堂時很多時都見到d 大陸姐抽佢地膠袋

我62 29都有上過去
最後佢無中招走左
估唔到..到62中招
62大9又中招
成家都中哂毒

[ 本文章最後由 揚莉煒媽咪 於 08-6-25 21:58 編輯 ]

別墅

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-6-25 21:43 發表

我62 29都有上過去
最後佢無中招走左
估唔到..到62中招
62大又中招
成家都中哂毒

冇辩法喇!唯有等佢地醒覺咋!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 諺諺mum 於 08-6-25 21:43 發表
我細仔都交咗5千蚊學費, 好在我地發覺得早, 冇再俾上位費.

不過我試過的產品又真係掂喎, 特別係裝修完點番幾個鐘, 的裝修味冇晒!

不過佢地的手法就真係唔認同, 千祁唔好試, 會終身後悔. ...

7年前我個fd拎 d香薰上黎我屋企點
係一路打麻雀點住
我記得佢話 呢隻會令人開心o既香薰(無記錯係青蘋果味)
之後成班 fd好似High左大麻咁
係咁笑又成面紅哂
之後我嗌個fd熄左個香薰

水晶宮

不過佢地的手法就真係唔認同, 千祁唔好試, 會終身後悔. ...

貨品完全唔掂就無人信啦~~~

貨品的價錢,不作比較,因為好主觀的問提~~~

係傳銷手法出咗問提~~~

複式洋房

梗係惦啦, 辟味丫麻, 不過點壇香夠得囉
衣d嘢聞得多冇益架
公義使邦國高舉(箴14:31)

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 caryfox 於 08-6-25 21:57 發表

貨品完全唔掂就無人信啦~~~

貨品的價錢,不作比較,因為好主觀的問提~~~

係傳銷手法出咗問提~~~

為左盡快搵替死鬼填番被人呃o既錢
而不擇手段

大宅

原文章由 基甸 於 08-6-25 21:59 發表

梗係惦啦, 辟味丫麻, 不過點壇香夠得囉
衣d嘢聞得多冇益架

係等同慢性吸毒一樣呀...日子有功,你聞唔到d香薰會好似周身唔舒服,嚴重d會覺呼吸困難添...

水晶宮

原文章由 自由的傻豬 於 08-6-25 22:15 發表

係等同慢性吸毒一樣呀...日子有功,你聞唔到d香薰會好似周身唔舒服,嚴重d會覺呼吸困難添...

所以佢會建議你打開窗至燃點

子爵府

我以前d舊同學同d舊同事都係佢地既會員,幾年無見,都可以打黎話叫我地出黎吹水,飲野,好在之前有人中過招,比佢地呃了上去,又係咁比人逼入會,唔入會都要填份野先可以走,足足煩了我個舊同學幾個鐘~~~~
我家姐個朋友,又係呢一間野既會員,講真,佢真係幾pk,又係呃了我家姐上去,咁我家姐就比人呃了8000蚊,好在佢無信,個d咁既貨,都唔會有人買架喇

大宅

我叔仔個老婆上個月又係中左招, 5月中佢無lala打俾我
問我想唔想搵野做, 佢介紹我, 當時我個心已經打個突,
事關佢係印尼買過黎, 响香港乜都唔識, 之前都係响d
美食廣場做清潔, 有乜工介紹俾我(我做左會計十幾年)
因為我話唔搵住, 最後佢依依哦哦無講到, 跟住到廿幾
號我老公話俾我知, 佢問我叔仔攞張屋契去財務借廿萬,
我叔仔話咁好搵不如賣左層樓攞d錢去做, 佢話唔洗賣,
一個月就可以還到, 仲話要月尾之前攪掂先可以升級,
到30號果日, 佢好似顛左咁, 10分鐘call我叔仔一次,
問佢攞到張屋契未, 我地話問過晒借廿萬要還三十幾萬,
佢話唔洗我地煩, 佢上司會有辦法借到(利息平幾千wor)
最後我當然無攞張屋契俾佢la, 到宜家佢都未死心, 因為
佢已經俾左6萬$$, 日日繼續上去, 又氹左兩個印尼fd
上去, 其實佢地真係唔洗賣貨, 只要佢地搵到新人入會,
咁佢地就有收入, 根本就係不停收新人既$$。
p.s.睇左你地既post, 我先知原來佢地連反駁都敎埋,
唔怪之得佢識講咁多廢話la

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

尋晚老公同我講62唔番工喇
希望我62早d醒覺啦mouth:

公爵府

其實真係唔明點解香港政府唔做野!

我聽人講話其他國家做佢的人都冇咁過份,

真係整臭香港呀!

但我以前亞頭話佢的產品都可以,但唔洗入會買呀!

因為有好多人最後出唔到貨要係yahxx個d拍賣,以前都試過係康xx都做過,可能我唔可以做到佢咁掛!

之後就冇做啦!但康xx同amxxx的減肥都幾好,但之後冇恒心去keep就肥返啦

水晶宮

我叔仔個老婆上個月又係中左招, 5月中佢無lala打俾我問我想唔想搵野做, 佢介紹我, 當時我個心已經打個突,事關佢係印尼買過黎, 响香港乜都唔識, 之前都係响d美食廣場做清潔, 有乜工介紹俾我(我做左會計十幾年)因為我話唔搵住, 最後佢依依哦哦無講到, 跟住到廿幾號我老公話俾我知, 佢問我叔仔攞張屋契去財務借廿萬,我叔仔話咁好搵不如賣左層樓攞d錢去做, 佢話唔洗賣,一個月就可以還到, 仲話要月尾之前攪掂先可以升級,到30號果日, 佢好似顛左咁, 10分鐘call我叔仔一次,佢攞到張屋契未, 我地話問過晒借廿萬要還三十幾萬,佢話唔洗我地煩, 佢上司會有辦法借到(利息平幾千wor)最後我當然無攞張屋契俾佢la, 到宜家佢都未死心, 因為
佢已經俾左6萬$$, 日日繼續上去, 又氹左兩個印尼fd上去, 其實佢地真係唔洗賣貨, 只要佢地搵到新人入會,咁佢地就有收入, 根本就係不停收新人既$$。
p.s.睇左你地既post, 我先知原來佢地連反駁都敎埋,唔怪之得佢識講咁多廢話la

個兩名印印的老板有難啦..........
印印收入咁少,都唔放過

[ 本文章最後由 caryfox 於 08-6-26 09:10 編輯 ]

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

老公原來有同2個姑仔傾過
佢地回答都係話我老公痴線

首頁

尾頁

跳至