自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

老實講, 您係ftm, 佢養起頭家, 好多野就係共同擁有. 不過您媽果部份, 我覺得為免麻煩, 先比番您媽, 要同您c6講, 果d係您媽錢, 以免第時傷和氣.

好多男人都唔會理老婆私己錢, 不過您老公要分都無辦法.

所以我通常會話d錢唔係我, 係我同我媽保管.....不過我老公唔會理我私己.

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

唔知點開口, 直接同佢講成筆都係你媽既...

外母大人喎, 佢唔驚???!!!

我覺得你要早d比佢知呀, 一陣你c6一心以為佢都有份, 拎黎做左唔知咩 / 比99知道自己個仔有份又就.......
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

侯爵府

回覆:婚前儲既錢婚後變共有??

好多男人都係咁

mkcbus    發表於 15-6-8 15:15

男爵府

問下你C6如果蝕咗佢係咪會額外攞筆錢去填番條數先

水晶宮

引用:我自己結婚前儲同埋我媽一人一半買大笨象股

原帖由 Kalaphone 於 15-06-08 發表
我自己結婚前儲同埋我媽一人一半買大笨象股票,一直都無郁過筆錢,年初,c6既堂姐叫我地可以攞少少錢返大陸 ...
老婆私己錢都要,仲算係男人咩?

子爵府

我自己結婚前儲同埋我媽一人一半買大笨象股票,一直都無郁過筆錢,年初,c6既堂姐叫我地可以攞少少錢返大陸 ...
重點係「錢己經比佢控制左」,重要係有風險投資遲D佢話D錢蝕晒到時一半都未必有!做女人唔好咁蠢!叫阿媽出面揾借口攞返喇!

子爵府

唔好以為自己冇供獻,你都要做家務架!我都係ftm,我家用袋埋有七位數,c6從來唔覺得呢筆錢有佢份,因為係我剩下,何況你D錢係同你媽以前草落,佢何來有份。

水晶宮

回覆:Kalaphone 的帖子

佢d思想都幾......同佢講你媽有份喎、仲佔九成、既然想共產我咪用一成去換佢以後既儲蓄囉

子爵府

噤我會話錢係阿媽既,賺左要即刻俾番佢!

伯爵府

點解你老公覺得自己有份??

伯爵府

某程度結婚之後就好難分得好清楚,但個人覺得你老公開到聲話距有份我就接受唔到,因為男人之家吼住老婆的私己真係小家到暈。

但我覺得你自己亦唔可以有分清曬既觀念,如果你老公負責屋企所有費用,其實他係真係俾緊你既expense,甘所以大家都唔需要分得甘清楚。

我係你,以前同自己媽咪儲落既就唔會俾老公同男家知道,費事多事。

大宅

最衰都係我貪先,諗住堂家姐嗰度回報好吸引,所以決定拎錢出黎,雖然唔係多錢
99得c6一粒仔,c6又係知道人有錢就身痕(試過佢想買車,自己無錢,99都同佢出,最後99無左幾皮,仲有又話攪d生意仔,又係無得回本),佢就係最近想考的士牌,話原來考到既話要攞一萬蚊做按金,所以佢‘候’住我d錢,唉

子爵府

簡單話嗰D錢係你阿媽㗎囉

唔通我老母嘅錢都係佢嘅錢咩

水晶宮

我嘅係我嘅,佢嘅係我嘅!講完

mkcbus    發表於 15-6-8 21:34
Evilgrin    發表於 15-6-8 21:07
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

大宅

我媽都話如果d錢有用都可以比我用,比得我就係我,其實我唔介意拎d錢出黎係為左頭家(第時上到樓,我都係預呢筆錢黎裝修買傢電),但我一聽到佢話筆錢佢都有份我就好唔開心,佢仲wtsapp我話兩公婆邊有分你d錢我d錢,仲話我地住緊既樓而家都值二百幾,第時都係佢既(而家我地同老爺奶奶住,層樓當然佢地名),我真係好唔鍾意佢奉旨同坐享其城既性格

琥珀宮

婚前儲落,你c6無份

珍珠宮

畀面勳章

同佢講欠呀媽錢,叫佢一齊還

侯爵府

hashtag影視迷勳章

我同老公D錢分得好清楚,我既錢係我既,佢既錢係大家既,就係咁簡單。由拍拖到而家超過廿年,佢從來無問過我有幾多錢。一個好男人係唔會吼住老婆D錢的!

禁止訪問

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

你已經錯了,點可以俾c6知有私己錢架

首頁

尾頁

跳至