夫婦情感

跳至

首頁
23456...8

尾頁

子爵府

引用:你好犀利 我好支持你 想法堅定頭腦清色 男

原帖由 yinyinloklok422 於 15-07-06 發表
你好犀利 我好支持你 想法堅定頭腦清色 男人永遠是隔離飯香 沒有貓不食魚 除非性無能 不要說小三 只能說你c ...
我無走到,因為呢件事最終有一個極其戲劇性既結局
而我亦俾左呢個機會大家!雖然宜家我都會成日提,但我地既感情其實較之前仲好,我老公回頭後更愛我,對我更好,做好多事俾信心我,我地現在既關係除左愛情,親情,友情外,仲多了一份敬意

男爵府

ms_ck 發表於 15-7-6 00:30
我無乜EQ… 出事期間,大家不停傷害大家,不論身心!
呢段婚姻,我曾經以為一定終結,雖然我內心其實係有點 ...

好感動,你小朋友將來一定會好孝順佢地有個咁好的媽媽

幾好丫,你地兩夫妻呢條船,經得起風浪,冇沉到,而家UPGRADE左

大宅

回覆:Dragonboatday 的帖子

已經有一年半,到真係段就只有半年。要C6同小三一刀切係好難,而且剛開始,更是難捨難離,你有信心想和C6一起嗎?想就要耐心的等,你係對自己好,有信心C6會回頭。若果過了一段時間,一兩年後,自己冷靜下來覺得好辛苦,就要考慮分開了!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+kkkk9527+於+15-07-06+發表你

原帖由 ms_ck 於 15-07-06 發表
我都係公主病老婆,都曾經有個好好既老公,佢回頭都叫我俾機會佢變得更好,但我真係唔想搏,好無奈!

侯爵府

引用:C6已經同佢講左唔再見,家人為先,我同c6好

原帖由 Dragonboatday 於 15-07-05 發表
C6已經同佢講左唔再見,家人為先,我同c6好努力重新建立關係時,個小三仍死纏話仍然好掛住c6,我地有個女, ...
諗吓洗米嫂, 為頭家,攞出你最大嘅耐力。至少你老公而家揀你唔揀佢。3個月有幾深。。。唉…可能係最深,因為熱戀中嘛!但你要諗,你終會是最後勝利,唔好為啲過客動氣。人地轉個頭可能連你老公姓乜都唔記得!

大宅

引用:Quote:原帖由 Dragonboatday 於 15-07-05

原帖由 華美 於 15-07-06 發表
諗吓洗米嫂, 為頭家,攞出你最大嘅耐力。至少你老公而家揀你唔揀佢。3個月有幾深。。。唉…可能係最深,因 ...
認同呀!宜家小三得唔到,越想要越露出弱點,慢慢同佢玩,你係大婆主場係你!

子爵府

引用:Quote:ms_ck 發表於 15-7-6 00:30 我無乜EQ

原帖由 kkkk9527 於 15-07-06 發表
好感動,你小朋友將來一定會好孝順佢地有個咁好的媽媽
多謝你

子爵府

引用:Quote:原帖由 ms_ck 於 15-07-06 發表我無

原帖由 Wangyao0217 於 15-07-06 發表
我都係公主病老婆,都曾經有個好好既老公,佢回頭都叫我俾機會佢變得更好,但我真係唔想搏,好無奈!

...
如果你真係一個公主病既老婆,其實你應該知我講咩
我並非俾機會佢變好,佢變好只係呢件事既副產品,我係俾機會自己變好為母則強,我令自己變得更強大既動力,係來自我既小孩,並非個男人!
搏唔搏,真係好睇你既心態,其實都無輸架啦,由佢出軌個刻,頭家可以話散散地,搏,反而係有機贏50%
jm或者我想法真係有d古怪吧!心態決定境界呀!

複式洋房

回覆:好賤既小三

甘即係我放佢出去嗎?我成晚訓唔到,勁諗勁諗,我都想為左小b好好休息,但真係難,佢今個星期又出trip,不在身邊更亂諗野

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Dragonboatday+於+15-07-05+

原帖由 華美 於 15-07-06 發表
諗吓洗米嫂, 為頭家,攞出你最大嘅耐力。至少你老公而家揀你唔揀佢。3個月有幾深。。。唉…可能係最深,因 ...
大佬成個金擴,打死都唔走

大宅

引用:甘即係我放佢出去嗎?我成晚訓唔到,勁諗勁

原帖由 Dragonboatday 於 15-07-06 發表
甘即係我放佢出去嗎?我成晚訓唔到,勁諗勁諗,我都想為左小b好好休息,但真係難,佢今個星期又出trip,不在 ...
其實C6可以轉工嗎?

子爵府

引用:Quote:原帖由 華美 於 15-07-06 發表諗吓洗

原帖由 Dragonboatday 於 15-07-06 發表
大佬成個金擴,打死都唔走
有d女人根本唔係為錢的!唔係人人都為錢架!揾到個會俾錢佢既係bonus !

子爵府

引用:Quote:原帖由 Dragonboatday 於 15-07-06

原帖由 happylove222 於 15-07-06 發表
其實C6可以轉工嗎?
轉工呢個問題真係好難搞
我問我自己
如果同同事搭上左
究竟要點樣先可以甩到
對方會唔會報復呢
假如對方係事業上有成就
你叫佢放棄一切去第二間公司發展
有一日佢會唔會怨你呢?
而家科技咁好發達
轉工係咪解決左個問題呢?
如果自己係當事人
我都搵唔到答案.....
要真係甩到的當事人講下點解決先得

未經本人同意,請勿轉載內容!

別墅

引用:Quote:原帖由 yinyinloklok422 於 15-07-06

我無走到,因為呢件事最終有一個極其戲劇性既結局
而我亦俾左呢個機會大家!雖然宜家我都會成日提, ...
我也在修補中,但總是回不到以往的親密 。我好想知道你的轉變過程,請教一下,你怎做,令到夫妻關係可以回到從前,而且比以前更好,大家更珍惜對方,尊敬對方?

琥珀宮

回覆:Dragonboatday 的帖子

做女人要決絕d,仲比c6同佢見?一係離婚去隻g到,一係返黎,永世唔再見隻g

子爵府

引用:Quote:原帖由 ms_ck 於 15-07-06 發表我無

原帖由 JOJO-MA 於 15-07-06 發表
我也在修補中,但總是回不到以往的親密 。我好想知道你的轉變過程,請教一下,你怎做,令到夫妻關係可以回 ...
每個人既情況都不同… 我仲處理緊自己,愛同收復之路將會係一生既課題黎,大家分享下啦!
回到從前?我想都沒想過,決定得係番一齊,除左認清自己都有問題外,仲要面對呢件事,亦都要接受大家都變左,個段關係已經爛左,我掉都掉唔切啦,有乜好留戀?點解要回到從前?佢同我都係一個新人黎,開始既係新既關係!不過唔忿氣時,我仍然會提一下,笑他一番!
我尊重佢曾經愛過小三,我無提出什麼來要他對付小三,相反,更接納左佢既過失,願意同佢一同面對及承擔後果,而他亦沒有因要我重新信任而出賣小三!呢個都好重要!

大宅

Dragonboatday 發表於 15-7-5 11:31
最好笑係c6同我講,呢3個月個小三冇要求佢買野,一齊食都只係m記同茶記,佢覺得小三唔係為錢,係真係好愛佢 ...

睇完都好笑. 我c6那時俾隻小三迷到又係講呢d野..
咩小三唔係為錢...係好愛佢呀好需要佢呀之類說話...

d男人傻傻地個個以為自己係情聖,
個個小三都係咁講啦...咩相逢恨晚咩真愛咩好愛佢唔係想破壞佢家庭呀....真係唔讀熟D台詞點出黎搵食呀

愛既基本條件係要有道德有責任同埋理性地愛.

愛到要傷害人地既老婆同摧毀人地既家咁點算係愛

大宅

ms_ck 發表於 15-7-6 00:30
妳好叻呀.....

別墅

引用:Quote:原帖由 JOJO-MA 於 15-07-06 發表我

每個人既情況都不同… 我仲處理緊自己,愛同收復之路將會係一生既課題黎,大家分享下啦!
回到從前?我想都 ...
恭喜你能夠重新開始,重新認識,如我跟C6的關係,可以像你一樣重新,就好了!
我C6選擇逃避 。

子爵府

引用:Quote:ms_ck 發表於 15-7-6 00:30 我無乜EQ

原帖由 Kambee 於 15-07-06 發表
妳好叻呀.....
唔叻架,發生呢d事,其實三個都係輸家

首頁
23456...8

尾頁

跳至