自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:有冇成功介煙既JM?

我都係無刻意介,本來就無咩煙癮,有煙係身就可以煙駁煙,一日至少一包以上,無煙係身就可以完全唔食,之後有左小朋友就無再食過

別墅

引用:Quote:原帖由+Katherinechau+於+15-07-27+

原帖由 nightingale 於 15-07-27 發表
佢迷戀一個佢幻想中嘅我,我地識咗一個星期,佢已經癲咗咁覺得自己愛上我,但我已有男友(即宜家 ...
等我有機會搵反出泥睇下

子爵府

Katherinechau 發表於 15-7-27 12:41
因為想準備生小朋友
同埋為左健康同皮膚著想
其實試左好多方法
我!我個人較好勝,所有人都話邊有咁易介甩?!我就偏偏介俾人睇!!係有一星期介唔甩支屎屎煙,之後成功!
其實以前同男家住,二十幾人大部分都食,而且已成為一種習慣傾計同活動之一,但我都介到,所以係心引,要自己的起心肝!!

男爵府

回覆:有冇成功介煙既JM

18歲開始食食到31歲有左,生完壓力大定唔知點又偷偷食返,終於有日我c6 what app我一句「我真心想你以後食少d煙」,個腦叮一聲,掉左包煙,年幾兩年冇食了

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

你要了解幾件事。

1煙係最易上癮,一支就可以,為什麼你要點起支煙食?因為上一支囉。
2煙癮其實好快消失,大約三日就會症狀就大減,仲想食,都只係心癮。
3煙癮不痛,也不算辛苦,你有見過人瞓瞓下會辛苦到醒左要抽番支嗎?証明煙癮再深的人,至少也瞓八個鐘不用食。感冒其實比頂癮還辛苦。
4戒煙什麼時候叫成功?從這一刻不抽就成功了。明天你食番,那不是失敗,只是又再上癮而已。
5很多研究証明,有試戒煙但不成功的人,總比沒試過的人健康很多。

食少一支是一支,下次想食時想想這幾點,遲半個鐘先點也是好的,加油。

Katherinechau    發表於 15-7-28 07:57

公爵府

回覆 Katherinechau 的帖子

我食咗煙十年介咗十幾年,因為當時返工唔可以食煙加c6好反感我食煙,我一想食煙就食好立克糖就介咗

伯爵府

引用:因為想準備生小朋友 同埋為左健康同皮膚著

原帖由 Katherinechau 於 15-07-27 發表
因為想準備生小朋友
同埋為左健康同皮膚著想
其實試左好多方法
我,一次成功,十年煙癮

我唔係因為生bb而戒
係我有心想戒,有咳睇醫生順便問下佢,戒煙貼,戒煙香口膠有無用
醫生話無用,要戒,唔食就得,唔駛用呢d野

於是,我要挑戰自己
睇醫生前仲食緊煙,睇完醫生,聽完佢講,即刻唔食
一啖都唔食,死都唔食
忍忍忍忍忍

好難忍時,含實粒檸檬潤喉糖,一。想食煙就含糖

忍屎忍尿咁忍左頭一至兩星期
食煙欲望已經減少左好多
忍到一個月,已經對煙無咩感覺

戒煙,我乜都無用,只含糖
戒煙,完全十分一家靠自己意志力,定力
戒煙,要挑戰自己,食煙自己話事!我話食就食!唔食就唔食!唔會比佢牽住我個鼻走!

我身邊好多人都食煙,包括我另一半
但我依然成功戒煙
戒煙唔需要人陪

加油

由而家開始,扔左包煙
即刻唔食,話比自己聽,我一定得
我一定唔會輸比包煙,加油,有意志力100%會成功

大宅

我介煙果時係咁
返公銀包得50蚊(來回車錢)
返公帶飯
銀行卡俾老公keep
再加上我屋企人食煙係出門口食
煙引一到一係咬冰一係食香口膠再唔係搵脆既野食
我持續左半年就介得甩
但係亦都半年內由九十磅增磅到一百二十磅

複式洋房

有小朋友就一定要介

伯爵府

我食咗18年有大女,check到有咗自然唔敢再食,生咗冇餵人奶好快食番。 到3年生細b又係知道有咗就冇食,生完餵咗1年人奶,斷奶後冇咗食返,可能前後介咗2年冇晒煙癮

男爵府

我係計劃生b時介左,無特別用咩方法,話介就介,用左一個星期左右介晒,完全唔食,到宜家介左8年左右,聞到煙味都覺得好臭

複式洋房

想生BB熱投

回覆 BLouie 的帖子

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

別墅

引用:你要了解幾件事。1煙係最易上癮,一支就可

原帖由 seaman1982 於 15-07-28 發表
你要了解幾件事。

1煙係最易上癮,一支就可以,為什麼你要點起支煙食?因為上一支囉。
你講得好岩
真係唔會訓訓下八個鐘會要起身食煙
我一定要的起心肝 就算心癮起都要禁住自己
真係好多謝你既建議
睇完令我有(叮)一聲既感覺

首頁

尾頁

跳至