懷孕前後

跳至

首頁
23456...9

尾頁

侯爵府

畀面勳章

引用:回覆+Mrs.KarenTse+的帖子媽媽你好叻!你依

原帖由 Praymtb 於 15-09-16 發表
回覆 Mrs.KarenTse 的帖子

媽媽你好叻!你依家幾週呀?你又係由幾週開始反胃嘔到幾週?
6周個胃就反艇,勁辛苦刷牙都嘔幾次黃膽水,食乜都冇舒服過。依家12週冇事啦,我都好明白你感受,又冇野可以幫到你,只可以等時間過,一到12週會好好多㗎,加油!

大宅

回覆:Praymtb 的帖子

我五月十呀,早你一日!哈哈!我有反胃但嘔唔出,冇胃口又會見暈,訓又訓唔到本身又有d貧血!流左個幾星期啡,每日都覺好難捱好辛苦!希望一日比一日好啦💪🏻互相打氣好快就捱過啦

複式洋房

回覆 catcecily1023 的帖子

我都係啊, 有時D 野0岩食少少食多左...個晚就唔駛旨意訓得好, 胃氣多到係咁URK 出來先得 >_<

別墅

回覆 tangbobo 的帖子

頭先只係訓咗係床大半個鐘,又開始反胃...坐又唔舒服,訓又唔舒服,救命呀!!!!!

大宅

引用:回覆 catcecily1023 的帖子我都係啊, 有時D

原帖由 ichbinceci 於 15-09-16 發表
回覆 catcecily1023 的帖子

我都係啊, 有時D 野0岩食少少食多左...個晚就唔駛旨意訓得好, 胃氣多到係咁URK ...
係呀,有時諗住食得落,食多兩啖,點知仲大鑊,一陣個胃就會扯住痛,又勁多胃气

男爵府

引用:回覆 wanmm323 的帖子好恐怖....你係點捱過

原帖由 Praymtb 於 15-09-16 發表
回覆 wanmm323 的帖子

好恐怖....你係點捱過...真係超人!
其實辛苦到想唔要,原本同醫生傾好晒空心胎點落左佢,我仲話要刮宮,唔藥流,點知醫生突然同我講有閃閃,size亦符合周數,我都無特別保胎,既然佢咁努力生存,咁過得一日得一日。今日感冒,係公司嘔,頭痛,發冷,肚痛,腰痛,好唔舒服,食左半粒panadol頂住,一放工,又企係條碼路度嘔左蘋果出黎,下面又賴左尿啦,唉。大仔發燒左5日,岩岩好番狂扭,老公打黎問我點算,呢排都無覺好瞓。

大宅

回覆:懷孕5週好辛苦,點撐下去?

我而家大約6week, 4week幾開始嘔,胃頂胃痛,食吾到野,訓吾好,仲要返工,真係好辛苦,想死,吾知點算,前幾日終於病左睇醫生,食藥都反胃,我都想知可以點

別墅

回覆 wanmm323 的帖子

辛苦你喇.....睇見都登你好辛苦.....我都好明白你話唔想陀嘅感覺。但我唔敢咁諗,只可以諗生完呢個唔會再生,因為我上胎小x,我點都一定要生一個!希望呢胎順順利利,唔好再白費媽媽嘅辛苦...你咁辛苦,可唔可以請幾日病假休息呀?希望你可以快啲好返...大住肚病真係雙重辛苦....

別墅

回覆 maww 的帖子

我同你一樣呀....又係4週鬆啲開始反胃....好辛苦捱,但捱極都只係6週....我上一胎係6週半先開始反胃無胃口,至少捱少兩週....呀...真係辛苦到係咁叫救命都無用,最慘今胎連訓覺都反胃!我都由4週開始病到依家都未好返呀,睇咗幾次醫生,但啲藥太輕,都無用。到依家直程藥都唔想食,等佢自己「偶」。
我依幾日直程連葉酸都唔想食,水都無飲咁滯,點算呀...

希望你感冒快啲好返!

大宅

回覆:Praymtb 的帖子

我無食葉酸個幾星期,自身難保,野都食吾到,飲水想嘔,好苦,好無助,返工又吾想成日請假,好令人沮喪

大宅

引用:Quote:原帖由 Praymtb 於 15-09-16 發表回

原帖由 wanmm323 於 15-09-16 發表
其實辛苦到想唔要,原本同醫生傾好晒空心胎點落左佢,我仲話要刮宮,唔藥流,點知醫生突然同我講有閃閃,si ...
你甘辛苦,不如請幾日假喇

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆:懷孕5週好辛苦,點撐下去?

食唔到,流質呢?

別墅

已經係凌晨2點半喇...我由11點幾訓落床到依家,一訓著個胃又會嗱住醒,根本無訓過...點捱呀...

子爵府

引用:已經係凌晨2點半喇...我由11點幾訓落床到依

原帖由 Praymtb 於 15-09-17 發表
已經係凌晨2點半喇...我由11點幾訓落床到依家,一訓著個胃又會嗱住醒,根本無訓過...點捱呀... ...
我最近晚晚頂胃到4點先訓,有時仲要5點,幾個鐘,3歲大仔就起身

別墅

mandelicious428 發表於 15-9-17 02:39
我最近晚晚頂胃到4點先訓,有時仲要5點,幾個鐘,3歲大仔就起身

我日頭到夜晚都已經反胃得好辛苦,依家連訓覺都訓唔到,咁落去,我都好擔心我嘅身體點支撐落去..點算呀我地...究竟可以點做...

子爵府

引用:Quote:mandelicious428+發表於+15-9-17+02:

全日不停反胃,飲水又反,食塊包都反,真係唔食好過食,但唔食又唔得,好辛苦,又便秘,第一胎無咁辛苦,呢胎好難頂,仲要湊住個大,成日都訓床,無時間精力湊3歲大仔,好內疚,我呢家7週3日啦,都唔知仲要捱幾耐,一星期內輕左5磅幾,睇黎應該仲有排跌磅

子爵府

引用:+本帖最後由+Praymtb+於+15-9-17+02:53+編

我地要加油,捱到個肥肥白白bb健健康康咁出世呀

別墅

mandelicious428 發表於 15-9-17 02:54
全日不停反胃,飲水又反,食塊包都反,真係唔食好過食,但唔食又唔得,好辛苦,又便秘,第一胎無咁辛苦,呢 ...
我都係陀上一胎無咁辛苦,至少訓到覺,每晚訓覺可以一覺訓天光,訓咗就唔會反胃。想要個bb啫,點解好似係懲罰自己咁,咁辛苦呀,真係好想喊呀,但今胎辛苦到連喊都喊唔出呀

大宅

引用:Quote:mandelicious428 發表於 15-9-17 02:

我都係由日頭一路反胃反到夜晚。。有時訓覺,胃都會扯住痛

大宅

回覆:catcecily1023 的帖子

生仔真的很偉大,但只要挨過頭三個月,會好好多。見到BB個一刻,更加值得既。我現在36wks4, 好快見到BB
努力呀,JM!!

首頁
23456...9

尾頁

跳至