跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:Quote:原帖由 mwye 於 15-09-22 發表是否元

原帖由 翹翹媽媽 於 15-09-22 發表
係呀,元朗

子爵府

引用:Quote:原帖由 mwye 於 15-09-22 發表是否元

原帖由 翹翹媽媽 於 15-09-22 發表
係呀,元朗
Thanks

大宅

回覆:有冇英藝家長?

我本身想報元朗英藝,但朋友用家用左3年都堅決話唔好報,比得咁多錢不如讀萊茵,英藝老師質素比不上有學卷的學校,而且朋友讀左3年依然話行政亂到嘔 朋友話佢小朋友個班主任勁細個冇經驗,同佢講野好似教女咁,完全比唔到信心自己,不過咁大間學校實有有愛心同資深既老師係好,所以睇你好唔好彩

大宅

樓主,如果你唔怕蝕左校服書簿費果啲既話不如轉校啦!我fd個陣又係讀到好勞氣,啲老師勁推卸責任,不過佢唔想浪費金錢先冇轉!

複式洋房

為咗方便家人接送,我揀咗英藝,無報萊恩。好好彩,我小朋友有一個好開心既 n 班校園生活,希望佢繼續享受到 k3 畢業

子爵府

引用:為咗方便家人接送,我揀咗英藝,無報萊恩。

原帖由 Leonawbb 於 15-09-22 發表
為咗方便家人接送,我揀咗英藝,無報萊恩。好好彩,我小朋友有一個好開心既 n 班校園生活,希望佢繼續享受 ...
Agree

別墅

謝謝大家,我昨天搵左老師傾左,總括阿女性情大變可能係小朋友未適應,暫時都係睇定啲先,聽左班主任講,阿女對住佢都乖既,係對住啲少見既老師特別曳,我會比啲時間阿女,同埋都要放多啲心血落去tune返阿女變返好,至於功課方面,唯有自己再出力啲教

侯爵府

畀面勳章

引用:謝謝大家,我昨天搵左老師傾左,總括阿女性

原帖由 Vickie1120 於 15-09-22 發表
謝謝大家,我昨天搵左老師傾左,總括阿女性情大變可能係小朋友未適應,暫時都係睇定啲先,聽左班主任講,阿 ...
你同囡囡一齊努力

子爵府

引用:謝謝大家,我昨天搵左老師傾左,總括阿女性

原帖由 Vickie1120 於 15-09-22 發表
謝謝大家,我昨天搵左老師傾左,總括阿女性情大變可能係小朋友未適應,暫時都係睇定啲先,聽左班主任講,阿 ...
加油

複式洋房

回覆:Vickie1120 的帖子

今年讀屯門英藝N班,其實除左學費貴之外又冇覺得差,但好似比較少學生,我地個班好似暫時得18個學生,個英文班主任都幾好,小朋友返的好開心,話好鍾意老師,功課係學校時候做得冇咁靚,我自己覺得又👌,我本身都唔想老師全程捉住佢隻手來做功課,做的幾靚都唔屬於佢自己做架,係屋企做功課我都唔會全程捉住佢隻手做,大部份由得佢自己畫。但學校可能學生唔多。新校又冇k3學生,全校得5個外籍老師,其中有兩個男外籍老師,每日放學都好少見到佢地笑😢。仲有普通話老師,到依家我都沒見過,因為唔係全程跟。有朋友讀全日班就話唔好要轉校去,最主要佢全日班正班主任係廣東話老師,交咁多錢冇外籍老師全程跟所以要轉走,有朋友仔讀元朗英藝都贊學校。😄不過k1,有其它更好私校收,我應該都要轉走,畢竟其它私校冇咁貴得來又唔差。英藝本人覺得,唔係特別好,但亦唔係差,學術方面又真係幾好,依家個仔有時候都會講的英文單詞同普通話單詞出來😀。雖然唔多,返左1個半月。

子爵府

引用:今年讀屯門英藝N班,其實除左學費貴之外又

原帖由 落離Nicole 於 15-09-24 發表
今年讀屯門英藝N班,其實除左學費貴之外又冇覺得差,但好似比較少學生,我地個班好似暫時得18個學生,個英 ...

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Cyc816+於+15-09-16+發表文書

原帖由 mwye 於 15-09-16 發表
真是冇人系到讀完k3畢業?
冇可能冇人讀到K3畢業😄,佢每年好多畢業生點來😄。

子爵府

引用:Quote:原帖由 mwye 於 15-09-16 發表真是冇

原帖由 落離Nicole 於 15-09-25 發表
冇可能冇人讀到K3畢業😄,佢每年好多畢業生點來😄。
可能是臨時小演員

複式洋房

引用:Quote:原帖由+落離Nicole+於+15-09-25+發表

原帖由 mwye 於 15-09-25 發表
可能是臨時小演員
😄小演員😄,英藝冇咁差,係因為佢學費太貴,貴過好多名校,但冇名校咁好,同可能收雙非童多,有跨境校車,所以好多人話唔值得。😄

子爵府

引用:Quote:原帖由 mwye 於 15-09-25 發表可能是

原帖由 落離Nicole 於 15-09-25 發表
😄小演員😄,英藝冇咁差,係因為佢學費太貴,貴過好多名校,但冇名校咁好,同可能收雙非童多 ...
Agree

大宅

我仔讀緊天水圍n,我覺得幾好啊,翻黎屋企唱好多歌仔,老師每日放學都有講下佢今日表現點,食左咩。。。。但學費真係好貴,仲年年加 不過幼稚園就個幾年,讀得開心學到野都值既。。。。。

伯爵府

我又係到搭下咀先

我大果個小朋友已經小學高年級,曾經係英藝讀左四年全日班,講真有好有唔好,睇你要求咩,我細果個就讀學卷幼稚園,睇得出兩個好大分別,我就以英藝家長角度去睇:
1. 小朋友中英文讀寫好得,因為英藝讀深一年,升小一完全無難度
2. 因為讀全日班關係(當時全日班係國際班),英文普通話好得,我果個英文講得算係差,不過就算咁,上小一英文listening唔係九十幾分就一百分
3. 英文口音學足net老師,連手字都似普通話口音好準好native
4. 唔好既係唔係好識同其他小朋友相處,可能當時英藝少全日班學生
5. 思考能力爭d, 上到高年班睇到分別
6. 過左咁多年,小朋友都話返幼稚園無咁開心 無計,當年迫住要快搵學校,有學校收就去

成日話學校行政差,講真都影響唔到學生,亂咪亂, 至緊要小朋友學到野,返學開心咪算

大宅

尋日睇到呢單新聞,雖然係九龍塘英藝既老師,但入面都有講元朗英藝老師笠小朋友頭,仲上埋新聞

教師疑扯跌幼稚園生 CCTV片段曝光
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20150924&s=10829391&a=54240670

別墅

回覆 abetty 的帖子

請問你個仔讀舊校定新校呀?

大宅

引用:回覆+abetty+的帖子請問你個仔讀舊校定新校

原帖由 bonbon1130 於 15-09-25 發表
回覆 abetty 的帖子

請問你個仔讀舊校定新校呀?
翠湖啊

首頁

尾頁

跳至