自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

侯爵府

回覆:請建議結婚擺9圍酒席的酒樓

六星级的要求,俾兩星级的$,真係mission impossible......

子爵府

中環騁珍樓, 好似啱啱好可擺9圍, 但價錢同其他詳情唔知.....自己問啦

瑪瑙宮

大廚勳章

回覆:閃鈴鈴 的帖子

樓主,其實菜式我同你一樣高要求,同樣需有翅(因老家想要),鮑魚,蟹坩

我還額外要紅東星(一定要紅)同埋各菜式伴菜,不能有小堂菜入饌,因我女家的長輩全不like. 好在相熟才咩都易話為

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

要求高但出手低既然係家人同男友要求,咪叫佢地自己揾,7000全包又要有鮑魚、翅同蟹鉗,又要包場又要夠排場

大宅

德福德藝會都ok,不過新娘房細d

男爵府

樓主,恕我得罪講句,
你比得起3萬幾個Chanel袋,
但係就只願比$7000連加一既酒席,
是否make sense?

不喜勿插

cathy1117    發表於 15-10-6 13:12

子爵府

未睇哂你數既酒樓 感覺你真係麻x煩

大宅

閃鈴鈴 發表於 15-10-6 05:35
我們2016年10月結婚。但親友較少,最多只能擺9圍酒席,請大家建議可擺9圍酒席的酒樓。Budget:埋單約$65000 ...

應該只有尖東好彩可以合乎你要求,因為有個細廳,你9圍應該可以全包自成一角,又唔覺好彩D難食,如果你唔介意酒樓個名唔夠卡士而要酒店既話其實都可以去視察下。

洋房

買個袋嗰陣,係衝動咗,而且嗰陣未有男朋友,所以未有計劃結婚生仔買樓等。

就係因為駛突咗,已經冇咁多budget去淨係擺喺結婚度,而家識諗喇,都要為將來,同生小朋友打算,所以要慳啲。

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:買個袋嗰陣,係衝動咗,而且嗰陣未有男朋友

原帖由 閃鈴鈴 於 15-10-06 發表
買個袋嗰陣,係衝動咗,而且嗰陣未有男朋友,所以未有計劃結婚生仔買樓等。

就係因為駛突咗,已經冇咁多bu ...
其實你們再係呢個要求,但呢個筆值只會越揀越無,好日時間難求。不如直接同你男友傾出問題之所在啦。一個婚禮顧不了太多人感受,求奇四大ok, 其他賓客吾使想咁多。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

要求多但錢又5多…好難姐…
除非市道差

男爵府

2024年龍年勳章

簡單, 賣左個CHANEL袋, 就可以解決你一生人一次既結婚, 我當半價賣到, 每圍都可以多$1500 .... 學你話, 一生人一次喎, 又想親人食好D, 無理由唔賣呀嗎 ?

rainszesze    發表於 15-10-6 11:53

子爵府

試下問佐敦彩富皇宴...佢係獨立細場..以前去過..樓底高...

不過唔清楚價錢

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章

引用:買個袋嗰陣,係衝動咗,而且嗰陣未有男朋友

原帖由 閃鈴鈴 於 15-10-06 發表

就係因為駛突咗,已經冇咁多bu ...
算我直言,你個袋今年3月買,未有男朋友!!現在結婚,前後半年左有,大家都未儲到咁多錢,不如儲多D錢,感情基礎又打好才結婚

珍珠宮

回覆 dawnhu 的帖子

我阿媽都唔鐘意地庫擺酒,都係話唔好意頭

珍珠宮

雖然我結婚冇擺酒,但呢個BUDGET又咁o既要求好難喎,我飲過最滿意係紅磡海逸酒店(海名軒隔離o個間)10圍自成一角一個廳,西式buffet有生蠔dinner,場靚有全海景有高樓底全落地玻璃,好得體,人少少但好warm,上年價問過朋友好似100000左右。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呢個價要包咁多野, 難喎

美心集團基本上係劃一價錢, 但包場, 舞台呢啲..... 一定唔止呢個價

鴻星包廳有啲菜單既價錢都ok (唔係婚宴果隻, 但你要問咁多圍比唔比你叫), 但佢個廳就.......

珍珠宮

回覆 natzuki 的帖子

其實o個店行去九龍灣地鐵站都好近姐,5-7分鐘都到啦。

珍珠宮

其實好彩唔算難食,皇X皇、富X o個d仲難食。

首頁
23456...10

尾頁

跳至