自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

男爵府

畀面勳章

引用:根本吾可以用職業去界定人,咁太膚淺了,每

原帖由 ICbaby 於 15-10-09 發表
根本吾可以用職業去界定人,咁太膚淺了,每個行業都有衰人,醫生、律師、教授咪一樣有賤人!

...
咪係!只不過傳媒鍾意放大報道,咁先有新聞價值!唔通話乜乜售貨員包二奶,乜乜經理包庇下屬.............!呢啲報道你都無興趣睇啦

longlongbabychu    發表於 15-10-10 05:06

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:Quote:原帖由 ICbaby 於 15-10-09 發表根本

原帖由 purplehouse 於 15-10-09 發表
咪係!只不過傳媒鍾意放大報道,咁先有新聞價值!唔通話乜乜售貨員包二奶,乜乜經理包庇下屬............. ...
冇錯!Gov dept 先有新聞價值,先可上c1 ,d 人先嘩嘩聲!

男爵府

回覆:其實有無人身邊有品格好既紀律部隊朋友

識幾個都係爛滾,爛飲,爛口,賭又賤。。。有老婆,有小三,有sp, 咩都有

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:其實有無人身邊有品格好既紀律部隊朋友?

有呀,錫老婆女好好先生無得頂

我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

翡翠宮

我識警察同消房員,冇個好人!當然我唔係話所有人都衰,我係講我識果班都冇好人!爛賭又爛滾!有個滾埋個女人返屋企,同居多年嘅女友試過兩次尋死!!好彩最後都冇事!

別墅

有!我老公,無論工作上,家庭,朋友,各方面各人對我老公嘅評價都係極好,唯獨係我成日話佢唔好因為佢太盡責,返工太博命,我好驚佢有咩嘢事我一定唔會再揾到個咁好嘅人陪我過埋下半世
人地話好仔唔當差,我可以好肯定咁講依句說話一定係錯!
我識嘅個個都好好仔

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

引用:睇紀律部隊既新聞睇到好負面,係咪有8成做

原帖由 小BB1990 於 15-10-09 發表
睇紀律部隊既新聞睇到好負面,
係咪有8成做紀律部隊既男人都係差?
其實我都有認識一啲好錫老婆,人品好好既 ...

我身邊有以下朋友:
警察,女~純品,孝順,有禮
警察,男,高層~學識廣博,顧家好男人
海關,男~好仔,考順,錫老婆,對朋友好,運動型
輔警,男,未婚~好仔一名,正職人工高,高大運動型,積極,同佢食飯佢會自動波洗筷子斟茶夾(食送)比人,對女性斯文有禮

男爵府

引用:我識警察同消房員,冇個好人!當然我唔係話所

原帖由 fatchu@home 於 15-10-10 發表
我識警察同消房員,冇個好人!當然我唔係話所有人都衰,我係講我識果班都冇好人!爛賭又爛滾!有個滾埋個女人返 ...
同我識果D差唔多

大宅

我朋友個仔做救護員,入去training時, 放假d同事會一齊北上去搵女人, 佢堅持唔去, 同阿媽講話好污糟,佢話過著起套制服就要尊重份職業, 不過佢好年輕, 仲有好大團光。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

行行都有好有壞!

放下自在

禁止訪問

禁止訪問

引用:有個大學同學去左做懲教,有次同學GATHERING

子爵府

有一個!總督察,為人正直又叻仔同我由細玩到大

男爵府

引用:有! 我爸爸.當年我媽跟佬走, 我爸爸不離不

原帖由 CICI_PANG 於 15-10-09 發表
有! 我爸爸.
當年我媽跟佬走, 我爸爸不離不棄照顧我地3兄妹..

男爵府

唔好一竹篙打晒一船人, 睇到果D咁既新聞就有咁大反應先得架,
唔好話係唔係紀律部隊啦~ 其實出面好多公司都有好男人, 乖男仔,
亦有衰佬, 世紀賤男~
不過, 我覺得因為呢D人既職業關係, 佢地既服務對象係普羅大眾,
所以, 被人覺得有幾個呢D咁既衰人, 就好似好多都好衰咁~
即係好似黑警咁, 又係咪全部警察都係咁衰呢?
我所認識既朋友當中, 有好多都係做紀律部隊既人,
有警察, 消防, 救護員.大部份朋友都係好乖仔~

豬仔嘜    發表於 15-10-10 03:26

子爵府

回覆:其實有無人身邊有品格好既紀律部隊朋友?

好奇怪嘅問題!
紀律部隊係一個工作性質,同行業一樣!
個人品格係睇做咩工家咩?
我身邊9成個做紀律部隊嘅,可以講,咪同一般人一樣有好有壞,咁都有得歸類家咩?

伯爵府

有,我之前的鄰居,好好先生,三個仔女,對人有禮貌,好似做沙展,對老婆好遷就,老婆瞪一眼就變左雞仔

伯爵府

引用:我老土,好仔唔當差紀律部門相信只有Immi比

原帖由 tester5 於 15-10-09 發表
我老土,好仔唔當差

紀律部門相信只有Immi比較好
i argee,immi not bad
第2好係海關

大宅

識個入境處,有sp
懲教,乖仔孝順,但都話同事係叫g多,所以冇共同興趣埋唔到堆

男爵府