爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我都係老公係隔離先敢渣,不過渣到好燥,成

原帖由 angelapple 於 15-10-29 發表
我都係老公係隔離先敢渣,不過渣到好燥,成日比佢鬧,而家決定轉車仔操下。我都唔知遲下會唔會有信心自己渣 ...
你就好,有細車操吓,我老公睬我都儍

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我都係,+8月尾pass,一星期揸3至4日。度度

原帖由 靚媽媽 於 15-10-31 發表
我都係, 8月尾pass,
一星期揸3至4日。
度度都去,九龍,新界,紅隧,元朗,
睇吓咩意外,撞車就報警,再call老公

架車跪低,唔郁得就拖車

大宅

回覆:Koala_Chu 的帖子

是的,但有d真係見你p牌,大聲夾惡,私了最好,但又驚比人報大數騙錢。

其實呢,吾知大家覺吾覺,好多人見到p牌車,係專登要同你鬥快,要cut你,覺得吾想比p牌行佢前面,我老公都覺,老公揸,吾貼p, 吾會禁架,老公朋友早前揸左我部車,貼住p牌 佢都覺d人係禁樣,成日cut佢。好好笑

水晶宮

引用:是的,但有d真係見你p牌,大聲夾惡,私了最

原帖由 靚媽媽 於 15-11-01 發表
是的,但有d真係見你p牌,大聲夾惡,私了最好,但又驚比人報大數騙錢。

其實呢,吾知大家覺吾覺,好多人見 ...
可能P牌車比較慢,唔想跟住後面行,所以一般人揸車見到P牌會行快d或即刻cut線走

不過我P牌時,好彩又冇乜人boot我,cut缐又會讓吓我

侯爵府

回覆:冇信心自己揸出街

我同你一樣啊,我都唔夠膽自己出遠的!

子爵府

我同您好似係差不多時間考牌⋯⋯我都揸Serena ,細您少少,其實大車仲易揸,慢慢黎,唔好覺得自己手車唔掂,應該無問題既⋯⋯

子爵府

Btw,我p牌試過揸寶馬5系去舊式停車場,簽晒名落樓,後來再換serena ,touch wood無任何事發生,而且我日日都係自己揸車送囡番學放學,日日操差不多40公里架⋯⋯
放膽d就無事架喇!

水晶宮

引用:我同您好似係差不多時間考牌⋯⋯我都揸Sere

原帖由 andeskinki 於 15-11-08 發表
我同您好似係差不多時間考牌⋯⋯我都揸Serena ,細您少少,其實大車仲易揸,慢慢黎,唔好覺得自己手車唔掂, ...
高身車睇位易d

我覺得自己好冇用,p都甩咗,但未敢自己揸出街

始終有少少怯,老公話唔夠膽都冇辦法,唯有傍住我練習多d先

子爵府

我平時仲車埋我囡d同學仔同媽咪,仲會接送埋我屋企人,所以您揸多d就無問題架喇!我都想甩p後換架大馬力d既7人

水晶宮

引用:我平時仲車埋我囡d同學仔同媽咪,仲會接送

我平時仲車埋我囡d同學仔同媽咪,仲會接送埋我屋企人,所以您揸多d就無問題架喇!我都想甩p後換架大馬力d既 ...
幾時甩p呀?

子爵府

明年1月呀⋯⋯其實牌我係12月考到既,不過我就1月先搞個牌,所以要到明年1月先甩p囉

複式洋房

整車仲嘥錢

大宅

搵 cfu, 補鐘補到 ok 先.

另外另可試試搵有經驗朋友, 揀D夜少少時間, 人少嘅地方操車.

水晶宮

引用:明年1月呀⋯⋯其實牌我係12月考到既,不過

明年1月呀⋯⋯其實牌我係12月考到既,不過我就1月先搞個牌,所以要到明年1月先甩p囉

...
快啦!睇定車啱啦!

水晶宮

引用:搵 cfu, 補鐘補到 ok 先.另外另可試試搵有

原帖由 Mcmanaman 於 15-11-09 發表
搵 cfu, 補鐘補到 ok 先.

另外另可試試搵有經驗朋友, 揀D夜少少時間, 人少嘅地方操車. ...
補完啦!cf話我嘥錢揾佢補鐘,佢話我ok,不過唔夠膽

我已經揾老公傍住揸,係未夠膽一個人揸,我驚有突發事唔識或唔夠經驗處理

子爵府

經驗係累積既⋯⋯放膽去揸啦

男爵府

試下無老公再自己揸自己熟既路咯!不停揸⋯⋯再系老公揸時,留意佢點揸,好似點入窄位車場。
我由考車個下揸7人車到而家都6年!
Touch wood 無任何事!
我未甩P ,比的士佬/貨van佬 響安!我就 慢。慢。慢。慢揸! 愈響愈慢!
7人車好好睇位!咩位都睇晒!而且alphard 基付無盲點!比其他細7人車仲好睇!
最緊要,睇鏡!3塊鏡睇晒~過線打燈,提自己,提起精神!無信心就慢慢~最緊要睇準位!
我初初轉Alphard 都驚揸唔掂!揸完就幾爽! 比起其他7人車好好力!

去D平時會shopping 既地方,應該會好熟,會定d

水晶宮

引用:試下無老公再自己揸自己熟既路咯!不停揸⋯

原帖由 mw2012 於 15-11-09 發表
試下無老公再自己揸自己熟既路咯!不停揸⋯⋯再系老公揸時,留意佢點揸,好似點入窄位車場。
我由考車個下 ...
謝謝你的意見,我會努力,希望揸熟d路,敢膽自己揸出街

我暫時主力揸去亞囡學校,想揸熟後湊放學

子爵府

引用:試下無老公再自己揸自己熟既路咯!不停揸⋯

原帖由 mw2012 於 15-11-09 發表
我由考車個下 ...
想問下alphard平日入停場點克服?我都想轉大車,係怕上落停車場難搞

大宅

werty 發表於 15-11-10 10:24
想問下alphard平日入停場點克服?我都想轉大車,係怕上落停車場難搞

...

我都係揸 vellfire, 無架, 慢慢扭, 睇定D.

首頁

尾頁

跳至