自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有無試過拎去銀行換個張呀?

咁咪唔洗又嘈又煩囉.

禁止訪問

引用:係佢樣樣堅持三份

大宅

台北車站坐火車(約60台幣)到瑞芳火車站,再買飛(30台幣平溪一日遊)入返閘就去到十分,落火車就是十分。駛勿包車?下次同人去,自己都要搵下資料,自由行辛苦些但質素高。1000台幣250港紙/3人70元。我估你朋友帶行程5夠班,所以燥些,算啦!來5中潤下佢算,絕交無得潤。

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:不愉快嘅旅行(長)

唔好同呢D人做朋友啦!

珍珠宮

引用:係佢樣樣堅持三份

原帖由 maggiemaggie001 於 15-10-22 發表
係佢樣樣堅持三份
分3 份唔啱咩? 我仔10歲,同 fd去旅行我都分埋佢果份

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

唔好為左一千蚊傷害左感情,咁你返左嚟有冇搵過你朋友...

大宅

真心唔好為左少少野反面 唔好睇到件事咁大 大家冷靜下

大宅

重點
我覺得係樓主朋友係樓主女前大聲話樓主
令樓主唔愉快

而朋友又想運用公數 時側側膀 想用左張一千蚊佢 包車三千五 「炸炸帝」夾埋張一千俾司機

其實本來真係好小事
面子事大

男爵府

忘記過去,準備啊女嘅測驗

大宅

下次同我去,我用悠遊咭,玩幾日都是嗶嗶聲張咭出入,無錢米自己到便利店加錢,通常一齊各自暗荷包增值,我連食野都香港訂定位,我朋友寫個服字比我,他很醃尖的,哈哈!公數是食野用,私人食,飲果汁自己比,無拗數架。旅行求開心5到一肚氣我試過。九份係瑞芳火車站對面超市轉客運(公共巴士)10多分鐘就到。自由行一定要有個leader米人多意見多,郁都郁5到。

珍珠宮

回覆 maggiemaggie001 的帖子

好小心慢慢睇晒. 大致都明. 但點解會有個"阿仔"出現, 唔係3個去旅行咩?講返件事, 我本人對錢唔會一蚊都計, 所以覺得樓主朋友好麻煩. 咁緊張D錢唔好去旅行囉, 又唔係必要嘅.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:吾明點解識咗二十年會為咗一千蚊台幣而變臉

原帖由 maggiemaggie001 於 15-10-21 發表
吾明點解識咗二十年會為咗一千蚊台幣而變臉,事源於大約一個月前佢問我可吾可以放低個女幾日去旅行,我就話可 ...
計較錢既根本冇得一起去旅行,我個姑9好計較,一豪子都要人俾返。佢今次同99去旅行,同行仲有佢同事兩母女,跟團。但有幾餐自費食野,佢話唔同佢同事一起食,因佢哋好大食好唔抵會俾多錢。其實個姑9自己都可以食兩人份,但99就食好少。甘點解仲要一起去旅行呢?

珍珠宮

張爛既錢吾應該入共數, 係你朋友

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係阿女定阿仔??
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

果個係你朋友?
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

男爵府

😧😧😧

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

咁你早走左? 她自己一個在台灣?

男爵府

分開D字就明, 合埋就睇唔明

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

mother904 發表於 15-10-22 07:48
乜唔係本來佢提意分兩份,你話要分三份?
係囉, 點解依家又咁講

侯爵府

總有地方可以用.
除非個角好大忽~

我係XX銀行 (大間) 拎左個新新地人民幣入XX銀行 (唔係大間, 紅紅地色)
有張冇左小少白角 (0.1mm) 都唔收呀~

個間銀行出名驗屍咁tim~

首頁

尾頁

跳至