自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

回覆:大家仲記唔記得小六寫紀念冊嘅金句?

我最老友的寫給我:
Take a glove and drop the G, what is left I give to thee

子爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

寶劍鋒從磨礪出,梅花香自苦寒來!

珍珠宮

洗潔精,萬潔靈,
我們友誼洗不清!

iifufu    發表於 15-11-10 13:20
gobaa49    發表於 15-11-10 10:27

男爵府

2024年龍年勳章

引用:記念冊中記念人,不要忘記冊中人

原帖由 頭號閒人 於 15-11-09 發表
記念冊中記念人,不要忘記冊中人
記念冊中留記念,勿忘記念冊中人

大宅

一串光陰一串金,串親比人打鑊甘
(玩野男同學留言)

gobaa49    發表於 15-11-10 10:27

大宅

引用:1.萬理長城長又長,我倆友誼比它長。

原帖由 robi 於 15-11-09 發表
1.萬理長城長又長,我倆友誼比它長。
過了高山便是平源,過了失敗便是成功

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

I have a pen. My pen is blue.
I have a friend. My friend is you.

伯爵府

又提起我傷心事,坐我後面位既男同學,我知佢當時暗戀我,我又都有啲鐘意佢,佢係我紀念冊到寫\"還是覺得你最好,等我\" 可惜我一到中學拍左幾次拖又搬左屋已經忘記左佢。早2年聚會見返,先知佢無忘記我! 佢話年年有寄聖誕卡比我,見我無回過,又打過好多次電話比我,個時連call機都未普及,點搵。。。佢後嚟見我ws頭象,知我早早結左婚,佢send左段說話比我。內容大約係有啲失望,但見我搵到幸福,佢都會開心。

大宅

引用:又提起我傷心事,坐我後面位既男同學,我知

原帖由 giraheiyear 於 15-11-10 發表
又提起我傷心事,坐我後面位既男同學,我知佢當時暗戀我,我又都有啲鐘意佢,佢係我紀念冊到寫"還是覺得你 ...
不用傷心,你升中後忘記佢,證明你都唔係咁鍾意佢;佢咁多年都搵你唔到,證明你地無緣份。

daddy999    發表於 15-11-10 09:33

大宅

忘記m
忘記e
不要忘記me

伯爵府

回覆:ot3 的帖子

你好年輕

侯爵府

引用:Wish you happy Wish you joyWish you marr

原帖由 babyhoi 於 15-11-09 發表
Wish you happy
Wish you joy
Wish you marry with a handsome boy
嘩,哩句我鐘意啊!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

引用:又提起我傷心事,坐我後面位既男同學,我知

原帖由 giraheiyear 於 15-11-10 發表
又提起我傷心事,坐我後面位既男同學,我知佢當時暗戀我,我又都有啲鐘意佢,佢係我紀念冊到寫"還是覺得你 ...
我同我差唔多,所以睇我的少女時代爆喊
1.劇情似
2.但結局不同,替主角感動
3.自己更感遺憾

不過,我而家都好幸福

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

引用:Quote:原帖由 giraheiyear 於 15-11-10 發

原帖由 方麗娟 於 15-11-10 發表
我同我差唔多,所以睇我的少女時代爆喊
1.劇情似
2.但結局不同,替主角感動
*我同你

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

引用:頭可破+血可流+學問不可不追求

原帖由 jollyma 於 15-11-09 發表
頭可破 血可流 學問不可不追求
唔係呀,如果咁,我寧願不追求學問,要用血交換

珍珠宮

畀面勳章

其實想當年,唔止小六要寫紀念册, 上到中學, 臨學期尾, 總有一兩個同學比本紀念册大家寫, 因為佢地要移民,。好記得個時既感覺係, 好似前路茫茫咁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

其實e+仲有無寫?

放下自在

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+robi+於+15-11-09+發表1.萬理

原帖由 saberlily 於 15-11-09 發表
我冇寫過呢啲野,因為小學我被排斥,連老師都話我蠢過啲弱能人士,做乜要同我做同學

...
我小學生涯也不開心,但現在只記得快樂事。
你好負情緒,咸豐年咁耐嘅事仲記住唔開心,放開懷抱,是啊從另一個角度睇下人生值得快樂嘅事有好多

伯爵府

BK Milk勳章

萬潔寧洗潔精,難洗我倆友誼情

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

因為我全班最高, 有個全班幾乎最矮既男仔寫俾我 “一山還有一山高 你都會有人高過你” 充滿酸味, 我印象好深刻

首頁

尾頁

跳至