跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

我老公都係話我學得啦!仲叫我最好係呀仔訓o左先去上堂,等佢唔駛湊得禁辛苦,激死!

別墅

咁快full 咗, ,不如開多一班, 真係好有用. 加上我好想好想上呢堂.

原文章由 Freesia_cat 於 08-8-14 12:48 發表
估唔到有咁多爸爸熱心參加,真係好爸爸!點解我老公唔係咁?(我老公話我學得啦,精華就我教佢啦)

Garumama:

最後2個位俾左你。

KarenPC:

因為滿左,所以放你在waiting list內,如果有媽媽退出就俾位你。 ...

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

等我搞掂左第一次,睇下容唔容易搞先啦!因為我平日要返工,夜晚要湊仔,我都只可以用返工前/後、中午及星期六早上時間來搞活動。

而且我仲想搞其他活動,例如去下馬灣公園/南生圍/赤柱/嘉道理農場等,大家一齊去下影相,俾BB一d新鮮空氣,大個d就去學動物...... 我有好多ideas,不過要逐件搞!

珍珠宮

各位媽媽:

剛send左張form俾你地,請按填表須知處理,並且請你地把所有選擇作出priority,等我唔駛成日問來問去得唔得(呢個係搞幼潛的慘痛教訓)。

如有任何問題,我已經在email留低我電話,你地可以找我。

*P.S.:waiting list的人我未send,因為我想等on list的人先搞掂,有位先再打擾你們。

珍珠宮

各位媽媽:

初步收左大部份媽媽的回覆,因為對地點要求不同,因為擬分為2班,分別在灣仔及沙田紅十字會搞。

暫時的想法:
灣仔班:
日期:9月28日/10月19日
時間:下午2:00 - 6:00
地點:灣仔紅十字會

沙田班:
日期:9月7日/9月21日/9月28日/10月5日
時間:未定
地點:沙田紅十字會

暫時灣仔應該會夠人,應該可以著手搞,但沙田則未夠人,暫時可以的只有9人,仲差6人先可以包班。

所以如果有其他媽媽想join我地暫時都仲歡迎,如果有興趣請pm我留電話及email。至於詳細資料請睇msg #26。

珍珠宮

各位媽媽:

初步收左大部份媽媽的回覆,因為對地點要求不同,因為擬分為2班,分別在灣仔及沙田紅十字會搞。

暫時的想法:
灣仔班:
日期:9月28日/10月19日
地點:灣仔紅十字會

沙田班:
日期:9月7日/9月21日/9月28日/10月5日
時間:未定
地點:沙田紅十字會

暫時灣仔應該會夠人,應該可以著手搞,但沙田則未夠人,暫時可以的只有9人,仲差6人先可以包班。

所以如果有其他媽媽想join我地暫時都仲歡迎,如果有興趣請pm我留電話及email。至於詳細資料請睇msg #26。

別墅

我加多2 個人, 呢2 個人係咪排第 35 及 36位 ?

珍珠宮

KarenPC:

唔係啦,係39及40呀!

珍珠宮

For首選灣仔/上環的媽媽:

以下媽媽已編入參加灣仔(其實係金鐘)的First aid class:
- 1. Freesia_cat
- 2. Freesia_cat's friend 1
- 3. Pat0325(待定)
- 4. Virginiali1226
- 7. Jasmine豬豬
- 8. Freelance
- 10. ayyy
- 13. li723
- 14. yau_yau
- 16. 小馳
- 21. Virginiali1226's husband
- 22. Babydream2008
- 23. Agnesandy(待定)
- 26. mewmew2
- 27. mewmew2's friend
- 29. Garumama
- 30. Garumama's husband
- 34. Freesia_cat's friend 2
- 36. yau_yau's husband

我已經向紅十字會申請左9月28日下午2:00-6:00包班,待覆。如果灣仔無地方,我會要求轉上環。

有進一步消息會再通知你地!

珍珠宮

For首選灣仔/上環的媽媽:

以下媽媽已編入參加灣仔(其實係金鐘)的First aid class:
- 1. Freesia_cat
- 2. Freesia_cat's friend 1
- 3. Pat0325(待定)
- 4. Virginiali1226
- 7. Jasmine豬豬
- 8. Freelance
- 10. ayyy
- 13. li723
- 14. yau_yau
- 16. 小馳
- 21. Virginiali1226's husband
- 22. Babydream2008
- 23. Agnesandy(待定)
- 26. mewmew2
- 27. mewmew2's friend
- 29. Garumama
- 30. Garumama's husband
- 34. Freesia_cat's friend 2
- 36. yau_yau's husband

我已經向紅十字會申請左9月28日下午2:00-6:00包班,待覆。如果灣仔無地方,我會要求轉上環。

有進一步消息會再通知你地!

珍珠宮

好消息:

9月28日那班已獲紅十字會確認,日期及時間方面無問題,不過地點就要改為上環,因為灣仔的房間condition太差(沒有冷氣),所以改為上環上堂:

日期:2008年9月28日(星期日)
地點:香港上環德輔道西9號7字樓
費用:學費$135,再加$25買急救用品,再加租地方費用(因為假日緣故,租場費每人約$15-20)

費用我會等紅十字會寄上confirmation letter with balance後先向大家收。

珍珠宮

保守估計沙田應該仲需要5個人左右就可以包班,暫時形勢most likely會係9/7或9/21的上午(9am-1pm)。如果多5個人係ok,我就會即刻向紅十字會申請開沙田class。

如果你地有朋友想參加都可以,只要有位無年齡限制,因為我覺得兒童急救知識對每一個household都好重要。

珍珠宮

又Update下最新情況(排名按報名先後):

上環上堂(9月28日下午2-6):
A1. Freesia_cat
A2. Freesia_cat's friend 1
A3. (cancelled)
A4. Virginiali1226
A5. Jasmine豬豬
A6. Freelance
A7. ayyy
A8. nicola_lee
A9. li723
A10. yau_yau
A11. 小馳
A12. Virginliali1226's husband
A13. Babydream2008
A14. (cancelled)
A15. mewmew2
A16. mewmew2's husband
A17. Garumama
A18. Garumama's husband
A19. Freesia_cat's friend 2
A20. Freesia_cat's friend 3
A21. yau_yau's husband
A22. MelodyBaby
A23. Freesia_cat's friend 4
A24. Nicola_lee's husband
A25. (cancelled)
A26. 水太太
A27. 水太太's husband
A28. (cancelled)
A29. Barbiemama
A30. Doublefishes
A31. NickBB
A32. Doublefishes' husband
A33. NickBB's husband
A34.

沙田上堂(9/28或10/5下午2-6)
B1. echo_sang(待定)
B2. bobo-ma
B3. 朝日太太
B4. 貓MIMI
B5. cpwendy
B6. 小J媽媽
B7. 貓MIMI's husband
B8. KarenPC
B9. Agneshaha
B10. echo_sang's husband(待定)
B11. KarenPC's husband
B12. SosoB
B13. SosoB's husband
B14. stephanietys
B15. maggiekliu
B16. 小谷
B17. pigsunny
B18. pigsunny's husband
B19. ChicChic05
B20. Smileynemo
B21. penpenvivi
B22. chuturtle
B23. chututle's husband
B24. angelklf0131
B25. mpcheung
B26. mpcheung's friend
B27. (cancelled)
B28. 小金豬
B29. 小金豬老公
B30. hosilai
B31. 小白媽媽
Waiting:
B32. Fion_BB
B33. horriblefai
B34. lashiu816

[ 本文章最後由 Freesia_cat 於 08-9-18 18:36 編輯 ]

大宅

Freesia_cat

上環上堂ok

pat0325

原文章由 Freesia_cat 於 08-8-20 13:33 發表
Update下最新情況(排名按報名先後):

上環上堂(9月28日下午2-6):
- Freesia_cat
- Freesia_cat's friend 1
- Pat0325(待定)
- Virginiali1226
- Jasmine豬豬
- Freelance
- ayyy
- nicola_lee
- li723
- yau_yau
- 小 ...

[ 本文章最後由 Pat0325 於 08-8-20 13:48 編輯 ]

別墅

Freesia_cat,

唔好意思,想問問宜家分左兩班,我仲係未喺waiting list呀??

大宅

我都興趣呢,等你通知啦,thanks

大宅

我forward左你資料比freesia_cat了

沙田未full, 有興趣應該ok~~
原文章由 pymmr 於 08-8-20 16:14 發表
Freesia_cat,

唔好意思,想問問宜家分左兩班,我仲係未喺waiting list呀??
我坐完台北【一個無腳的的士司機】之分享! (有圖)

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2442319-1-1.html

別墅

我住喺港島東,係未港島區完全無機會喇???

原文章由 朝日太太 於 08-8-20 16:38 發表

別墅

我住喺港島東,係未港島區完全無機會喇???

原文章由 朝日太太 於 08-8-20 16:38 發表

珍珠宮

Pat0325:

我想問清楚你9月28日下午你可唔可以?因為你本來答我唔得,唔知你就唔就到出席呢?

首頁
23456...8

尾頁

跳至