親子旅遊

跳至

首頁
23456...11

尾頁

子爵府

回覆:hui_bb 的帖子

我地都係第一次去,好方便,去usj都方便,太約半個鍾

男爵府

引用:Quote:ioi+發表於+15-11-19+20:23+我想知日

原帖由 kahim103 於 15-11-19 發表
我相信airbnb既民宿大部分都冇license
萬一有事有冇保障?答你唔到,好似你個例子咁,就算我住酒店都答你 ...
我住過2次Airbnb , 地方ok又方便,我在locker 交收key, 冇見屋主。
但而家諗返,如果之前租過主的 租客又配多一條鎖匙 或者 記下信箱密碼取key , 入咗嚟咁點算?唔見咗野或者俾佢嚇一餐都好慘。

別墅

回覆樓主:

其實都係
不過如果你住啲酒店用緊鎖匙都會有同樣情況

子爵府

bbsbbs 發表於 16-1-10 12:10
我住過2次Airbnb , 地方ok又方便,我在locker 交收key, 冇見屋主。
但而家諗返,如果之前租過主的 租客又配 ...

日本的電腦匙要成5000円/條,又要最少租一/兩日才會知信箱密碼,要使幾萬円。真係會有心人咁做?如果是旅客更無可能啦!

男爵府

回覆:Airbnb經驗分享

你都講得啱,只係我住完回來諗一諗,好似有d 唔安全咁。

複式洋房

回覆:kahim103 的帖子

不好意思,我剛book了,仲扣了保證金,請問保證金怎樣退回呢?

大宅

引用:ok+唔錯,地方方便,難波park+對面,下面la

原帖由 02413124 於 16-01-03 發表
ok 唔錯,地方方便,難波park 對面,下面lawson, 7-11,daiso,行到去黑門市場,心齋橋,激安殿堂

...
可share link thx

複式洋房

回覆:十一哥 的帖子

可否介紹給我,我三月底去,謝謝

複式洋房

引用:我都岩岩東京airbnb完, 屋主一家超好, 地點

原帖由 十一哥 於 15-11-19 發表
我都岩岩東京airbnb完, 屋主一家超好, 地點環境好正, 咩都有.不過地點就可能不太就, 因在他家我車站去東京, ...
可否介紹給我,我三月底去

複式洋房

引用:我住東京二次, 只在信箱拿key, 及交還全程

原帖由 mikekc123 於 16-01-03 發表
我住東京二次, 只在信箱拿key, 及交還
全程未見過房東
D房有D好好,如相片,舒服過酒店 ...
可以介紹給我嗎?

複式洋房

回覆:kahim103 的帖子

新手一問,怎樣分她是出租一個私人房間還是共用房間?為何同一個屋主,post兩個不同價錢的房間,但是相片是一樣的。

子爵府

我上次都打算放低行李係難波站locker,但行勻成個難波站都冇一個吉locker,結果焗住帶住兩個大行李去和歌山白濱,去到白濱先有得存放行李。

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

大宅

引用:我住東京二次,+只在信箱拿key,+及交還全程

原帖由 mikekc123 於 16-01-03 發表
我住東京二次, 只在信箱拿key, 及交還
全程未見過房東
D房有D好好,如相片,舒服過酒店 ...
可否pm我介紹住邊間?打算5月去

大宅

kahim103 發表於 15-11-21 21:15
已pm~~~~~~~~

Can u PM me Osaka apartment?

大宅

02413124 發表於 16-1-3 16:27
ok 唔錯,地方方便,難波park 對面,下面lawson, 7-11,daiso,行到去黑門市場,心齋橋,激安殿堂

...Can u PM me ?

複式洋房

引用:ok+唔錯,地方方便,難波park+對面,下面la

原帖由 02413124 於 16-01-03 發表

...
Can pm me info ma? Thanks!

大宅

引用:Quote:原帖由 02413124 於 16-01-03 發表ok

原帖由 Cat_Meow 於 16-02-03 發表
Can pm me info ma? Thanks!
Can u pm me the information, thanks!

大宅

回覆:mikekc123 的帖子

can u pm me the information, thx

大宅

kahim103 發表於 15-11-19八月08:34
total 住左三晚京都,五晚大阪,全部都係Airbnb

1. 係間屋個介紹實話幾多分鐘去到咩站,大家大概加多30%時 ...
可否pm我大板Airbnb資料,我2大2小八月會去,第一次book,煩惱中,謝謝!

首頁
23456...11

尾頁

跳至