自由講場

跳至

首頁
23456...39

尾頁

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

回覆:忍唔住話個朋友cheap, 佢老公打黎鬧我

係咪抽新聞水的post

男爵府

佢真係cheap.影衰ftm. 慳錢都唔可以做唔啱嘅嘢,唔通我唔夠錢去打刧又啱喎,痴線。 佢老公仲痴,打去話人,呢啲人以後唔好見,以免教壞你。

大宅

回覆:seaheart88 的帖子

百樣米養百樣人
自己唔會做就算

男爵府

有尊嚴就唔會$1.7都呃。堅係cheap

子爵府

....

子爵府

郵差派信咁辛苦佢咁樣呃郵費,真心 cheap
呢D人無人格,绝交吧

男爵府

引用:話說我有個朋友係ftm… 平時都會上網賣下野

原帖由 Lovelovebear 於 15-11-19 發表
話說我有個朋友係ftm… 平時都會上網賣下野, 或者賣下贈品... 最近好興叮噹印花, 咁佢儲埋儲埋就上網放, 今 ...
你冇錯 寄信唔比錢係犯法唔係叫慳錢 慳錢唔係咁慳既 我勸你都係唔好再同呢d人聯絡 佢2公婆思想有問題

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

引用:話說我有個朋友係ftm…+平時都會上網賣下野

原帖由 Lovelovebear 於 15-11-19 發表
話說我有個朋友係ftm… 平時都會上網賣下野, 或者賣下贈品... 最近好興叮噹印花, 咁佢儲埋儲埋就上網放, 今 ...
吓,個問題真係個位朋友唔啱,你問下佢老公食霸王餐得唔得!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

blueglass 發表於 15-11-19 18:40
要有服務當然要付款,正Cheap 精
咪係囉~講真$1.7有人幫你派信已經超平啦~
自己坐車拎比人又要時間又要錢

咁都要慳,寄霸王信!!仲唔知錯~~

CHEAP 霸呢個名都實至名歸

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

佢同老婆一樣咁cheap

珍珠宮

引用:FTM 想慳錢無錯,但用到「偷/呃/X/騙」

原帖由 jump.jump 於 15-11-19 發表
FTM 想慳錢無錯,但用到「偷/呃/X/騙」呢 4 招黎幫自己搵錢就係唔正確
係呀… 佢老公咁樣話完我, 我先嬲嬲地喺公海開post 嘅, 我朋友睇到我都無所謂了

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

nancy0116 發表於 15-11-19 18:47
佢真係cheap.影衰ftm. 慳錢都唔可以做唔啱嘅嘢,唔通我唔夠錢去打刧又啱喎,痴線。 佢老公仲痴,打去話人 ...
我都係咁話,唔好同佢做朋友好過

大宅

BK Milk勳章

樓主撐你! 你朋友的而且確係cheap

仲有哩樣唔關ftm事囉,唔好影衰啲ftm添嫲

男爵府

如果係我朋友比我唔會用個cheap字,但我會好認真咁解釋佢聽人地郵差都要出糧,佢咁做係唔岩。

珍珠宮

引用:係咪抽新聞水的post

原帖由 tc001039 於 15-11-19 發表
係咪抽新聞水的post
no 啦… 我都無睇新聞, 岩岩睇jm 回覆我知郵局蝕錢嘅新聞… 不過郵局蝕錢都唔係今日先知啦…

大宅

回覆:Lovelovebear 的帖子

今日先睇到新聞講調查顯示50封冇貼郵票的信件有86%係成功寄出。我覺得無論係郵局或當事人既做法都有問題

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由+Meow_meow_meow+於+15-11-19+

我都有咁講, 但佢話對方收到... 佢每次都係寄印花呀, 奶粉券好輕嘅野, 唔知有冇關係呢?

...
應該晤關重量事,入得郵筒既都要貼郵票架啦正常如果冇貼應該會被人分開處理收過一封郵寄費

珍珠宮

引用:如果係我朋友比我唔會用個cheap字,但我會

原帖由 cytjulia 於 15-11-19 發表
如果係我朋友比我唔會用個cheap字,但我會好認真咁解釋佢聽人地郵差都要出糧,佢咁做係唔岩。

...
我都覺得我可能用字錯誤唔應該咁直接, 不過平時互窒開, 例如我之前生完佢都會話我肥到成隻豬咁, 大家唔會客氣果隻, 所以先諗到咩講咩…

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

你朋友的确cheap!

唔貼郵票都得,唔怪得郵局蝕錢喇!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

2024年龍年勳章

cheap得來理直氣壯,兩公婆都係極品,少接觸為妙

首頁
23456...39

尾頁

跳至