在職全職

跳至

首頁
23456...43

尾頁

子爵府

Re: 有沒有上水粉嶺區的全職媽媽

靖嵐 寫道:
wandyfok,
校長開學時話當日interview佢o地係考家長多過考小朋友, 你要睇多d佢o地資料.

靖嵐 ,
不如講下你當日同囡囡interview的情況我聽,等我有定心理準備ma! :mrgreen:

男爵府

我仲以為個 topice 會沉左落大海 !!!

我最近真係好忙 ..... 因為我返大女間小學度做 "愛心姨姨" (家長義工) ...... 今朝去左巡小息 & 去圖書館幫手 !! 所以, 我多數朝早都唔會 online o架啦 雖然兩頭撲 ... 但為左阿女, 辛苦 d 都無計 :wink: :wink:

子爵府

Astrid,
點會呢?有我呢個好得閒的C9ma!係呢,我想問下你囡囡讀邊間小學呀?好唔好架?

大宅

Kimuimoon,
我bb仲細過你bb,我完全feel到你感受,我到依家都未試過一個人同bb去街,淨係諗都怕,又換片又拎野,又抱,佢喊我都唔知點算?!
我直頭覺得悶死,每日都係一樣,好似最大的目標就係暗bb訓~
究竟全職媽媽呢個階段可以做d咩呀?

我的寶貝女朗朗在5月25日早上7:40分出左世.仍然是全人奶bb,唔肯飲奶粉的體重記錄
5/25 --2.7kg   43cm         6/1   --
6/5   --2.76kg                   6/11 -3.02kg
6/18 --3.3kg                     6/28 -3.75kg
7/5   --4.1kg   58cm         8/5   --5kg
10/4 --6.06kg                  12/6 -- 6.46kg
無磅好耐啦,費事磅,反正都係xs碼,我個女食得行得睡得玩得排牙仲好駛得,又好精力過d大人,足以累死你,磅數仲算d咩呢

子爵府

snoopymummy 寫道:
究竟全職媽媽呢個階段可以做d咩呀?

我會上網relax下,唔係實俾兩個b激水我呀! :mrgreen:

男爵府

wandy,

C9 先至最忙呀 ..... 由朝忙到晚 我今日整左個 mango cheese cake

我女係上水讀 .... 佛教正慧小學 :mrgreen:

子爵府

Astrid 寫道:
我今日整左個 mango cheese cake

Wooh!好想食tim!

男爵府

wandyfok

聽聞呂明才都好注重係邊個揍小朋友的.若是工人揍機會就唔大,好似你咁若係全職媽咪,機會又會大一啲!

子爵府

hinhei 寫道:
wandyfok

聽聞呂明才都好注重係邊個揍小朋友的.若是工人揍機會就唔大,好似你咁若係全職媽咪,機會又會大一啲!

hinhei,
多謝你的分析,我都希望恩恩入到,因我自己比較喜歡獨立校舍的幼稚園,可以令小朋友有多d活動空間ma!

男爵府

我終於捱病左啦 !

呢兩個星期真係好頻撲 .... 好累 .... 唔夠訓 .... 仲有 d 暈 ....

子爵府

astrid,
你無事嗎?咩病呀?係咪發燒呀?希望你快d好番啦!我d感冒都仲未清呀!一齊努力加油呀!

男爵府

hi, 各位full-time媽咪,
我都係呀! 我住上水架! 囡囡快20個月喇!
打算二月同佢返兩歲幼兒班呀! lee區唔知有咩好介紹呢? :mrgreen: (因為我6月先搬黎上水架!)

男爵府

hinhei,
你個仔好勁呀! 一歲已經三十幾磅!
我個囡都算大件e家都係得三十磅咋! 你以前同佢出街咪好辛苦? 唔怪得你話要起碼三歲啦! 我成日比人問一個問題: 你bb食咩奶粉架? 但我e家都想問吓你e個問題 , 我囡囡係食媽媽奶架! :wink:

男爵府

hello karly,

我都係上水居民 ......

子爵府

我係粉嶺人呀!

子爵府

男爵府

Hi! Astrid,
我同你嘅興趣差不多, 都有勾吓衫仔同整吓餅咁,
有時間嘅時候都幾有心機架! 不過我就係初學,
冇你咁勁呀! 我都想請教吓你點解會有咁多時間嘅?
我要遲d等囡囡返學先有時間再整喇!

男爵府

hi! wandyfok,
我每個星期都有兩日同囡囡過粉嶺返playgroup架!
放低佢之後就有個1.5hrs可以自己行街街喇!
通常都會去新街市買野或者去食山東餃子, :mrgreen:

大宅

請問粉嶺邊度有bb既playgroup? 我想比bb番下
我的寶貝女朗朗在5月25日早上7:40分出左世.仍然是全人奶bb,唔肯飲奶粉的體重記錄
5/25 --2.7kg   43cm         6/1   --
6/5   --2.76kg                   6/11 -3.02kg
6/18 --3.3kg                     6/28 -3.75kg
7/5   --4.1kg   58cm         8/5   --5kg
10/4 --6.06kg                  12/6 -- 6.46kg
無磅好耐啦,費事磅,反正都係xs碼,我個女食得行得睡得玩得排牙仲好駛得,又好精力過d大人,足以累死你,磅數仲算d咩呢

男爵府

karly,

係呀 ~~ 我都幾勁o架 .... 勁肥呀嘛 至於我織野同整餅個陣 ... d 女唔會煩住我

首頁
23456...43

尾頁

跳至