夫婦情感

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

畀面勳章

愛鍚小朋友唔係得把口講,若你真心愛鍚小朋友既,就唔會做出啲咁既事啦,你做得出,就證明你係愛自己多過愛你既小朋友

大宅

畀面勳章

其實你想要對小朋友, 都係想要成全自己心中既"完美"姐, 有個愛自已既男朋友, 仲有自己既小朋友, 但你冇諗過你小朋友失去更多咩, 冇左爸爸仲要對住個陌生男人?你同你c6都維持左8年分房囉, 何不維持現況等小朋友再大d呢, 如果你男朋友真係唔介意既話, 何必在意個一紙婚書.
感恩每天, 每人, 活在當下!

別墅

回覆 siujanjan 的帖子

我地傾完佢都係無大改變, 我有改變過, 有主動話去旅行., 係去旅行期間係有開心, 但之後又古態復明..我仲可以點???

男爵府

一個反叛期, 一個仲需要媽媽, 不是最好的時機, 會害死兩個細

子爵府

引用:一對夫婦8年分房, 其實大家都預左啦雙方都

原帖由 mini1204 於 15-12-08 發表
一對夫婦8年分房, 其實大家都預左啦
雙方都一定有責任
只係樓主夠膽偷跳先遮
既然夠膽偷,亦要夠膽走,更加唔好爭,橫掂都唔會得閑理d細架啦,要打理新家,得閑又要二人世界去旅行,養仔費由自己俾番個老公,對大家都好!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

VIKKIYU 發表於 15-12-8 11:48
我同我C6結咗婚成18年, 有2個小朋友, 但近8年我地都分房瞓, 而且我C6亦無從前咁關心我, 可以講話係無問候無 ...
你超自私,3年來你掛住同新仔拍拖旅行,
有幾多時間照顧小朋友吖,
所以唔需要諗點同小朋友講,
成件事點講都醜陋,
你的子女遲早知道真相,
俾我就唔會認你呢個阿媽。

ruby321321    發表於 15-12-12 00:02

男爵府

引用:回覆 ARabbit 的帖子我係真心唔捨我2個小朋

原帖由 VIKKIYU 於 15-12-08 發表
回覆 ARabbit 的帖子

我係真心唔捨我2個小朋友. 我好愛好錫佢地. 只係我估唔到我男友接受我2個小朋友同願 ...
咁你又有沒有問過兩個孩子願吾願意做油艇仔呢,佢地已有名,有姓,有思想了,佢地嘅意向呢,不要只是自己\"想\"。

子爵府

回覆:我應該點........

樓主,唔好意思,唔知道你兩位小朋友係仔定女,我睇戲睇到入曬腦,如果係女既,我覺得跟你老公比較適合......btw, 不如你照直講,然後由兩位小朋友決定跟邊個啦,講真,跟你佢地要重新適應好多野,環境既轉變,多咗個唔識既人一齊生活......如果跟你老公,佢地相對地要重新適應既野少好多,只係要適應無咗你既生活啫,應該會好快習慣,而且你有bf照顧,佢地都會放心呀

翡翠宮

ms_ck 發表於 15-12-8 16:59
既然夠膽偷,亦要夠膽走,更加唔好爭,橫掂都唔會得閑理d細架啦,要打理新家,得閑又要二人世界去旅行,養 ...

出左軌又要小朋友對無印象/感情如一, 係一件無可能既事
留比佢老公照顧, 係對仔女最好既方法

禁止訪問

大宅

引用:回覆+ARabbit+的帖子我煩惱係我都唔想放棄2

我煩惱係我都唔想放棄2個小朋友.
你唔想,唔代表對仔女好,我自己親身經歷,跟著媽媽的男友一齊住,感覺十分不好受,亦有人閒話說我係\'遊艇女\',如果小朋友爸爸係對仔女好既,不要自私,縱使你唔捨得,但請做對仔女好的事,不要做你想做的事,親生爸爸一定係對仔女最好的,無必要因為你一個人的決定,影響小朋友的生活

別墅

8年分房訓的原因?
這8年無同c6發生任何關係?
去埋旅行,相信你c6無可能接受

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

世上衰媽媽真多。

男爵府

引用:我知我係行錯第一步,+但你地唔明當日既我係

我知我係行錯第一步, 但你地唔明當日既我係點...我唔係推卸責任, 只係我都需要愛, 試問邊個女人唔想有人愛 ...
係你選擇左愛情既時候,你已經放棄左兩個小朋友,兩個小朋友可能會接受,若果接受你就當係bonus

珍珠宮

我覺得樓主同果位男朋友都好自私!!

唔係唔可以追求真愛, 但既然都愛上第二個, 唔該就同你老公離左婚先啦… 分房訓都係因為你同小朋友訓啫! 你話你有修補過? 你個心都飛走左啦… 點修補呀?

你都決定要同個姦夫一齊 你就預左小朋友會覺得你背叛左爸爸! 唔係仲諗住將責任推晒去你老公度呀?有咩唔知點講... 都中學啦… 照直講囉…

你話小朋友最需要係媽媽?? 咁你呢個媽媽又放低小朋友同其他男人去旅行偷情? 會唔會太不負責任呀?

如果樓主你係男人, 咁樣寫出黎, 俾人插爆左啦!算吧啦!放生你老公啦!放過你對小朋友啦!

ruby321321    發表於 15-12-12 00:08
豬仔嘜    發表於 15-12-10 20:28

大宅

引用:回覆 jackiemei 的帖子我同C6好小係小朋友

回覆 jackiemei 的帖子

我同C6好小係小朋友面前吵, 打架亦從來都無, 但交談就真係好小. 有時我都覺我大個 ...
我支持你離婚同真愛在一起,因為你的心已經不屬c6

大宅

去旅行, 正呀。

別墅

回覆:Lovelovebear 的帖子

* 樓主請你睇清楚前後,我有修補過,我有主動要求去旅行增進返感情,我都係呢年幾認識現在男友,唔該你睇清楚

珍珠宮

BK Milk勳章

引用:回覆 siujanjan 的帖子我地傾完佢都係無大

回覆 siujanjan 的帖子

我地傾完佢都係無大改變, 我有改變過, 有主動話去旅行., 係去旅行期間係有開心, 但 ...
其實我唔係好接受到為咗追求愛情而離婚,冇小朋友就話,有咗小朋友就要顧慮多啲。

激情慢慢都會淡,唔值得用頭家去搏

公爵府

VIKKIYU 發表於 15-12-8 13:31

我煩惱係我都唔想放棄2個小朋友.
你根本無資格要小朋友, 有個背夫偷漢. 背叛家庭嘅媽媽, 佢哋唔會接受到, 更加覺得有咁嘅媽媽係羞恥!

首頁
23456...7

尾頁

跳至