自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:生到就死咁,生完即刻龍精虎猛。咩劇情,好

原帖由 ktmami 於 15-12-11 發表
生到就死咁,生完即刻龍精虎猛。咩劇情,好膠呀1
我老公都咁講

男爵府

開心吸收勳章

生到死下死下...最後仲精神過個穩婆....勁

公爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 bebe1224 於 15-12-11 發表可

原帖由 Bloomberg 於 15-12-11 發表
終於生咗喇~
呀娘娘仲對住皇上講:個BB個天庭生得同皇上細個時一模一樣樣呀!
劇情係妃子大過皇上好多,由皇上仲係王子時已經照顧佢,所以先會感情深厚,所以知佢乜樣好正常

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:康華個肚咁大....點生呀~瞓係度都咁大,+唔

康華個肚咁大....點生呀~
瞓係度都咁大, 唔開刀都生唔出啦
我當年都咁大,所以最後都要開刀

珍珠宮

anson2007 發表於 15-12-12 00:27
反而我好想知點解大佢19年都會立佢做娘娘呀。王上中意老女人呀。
佢地感情好深厚。皇帝個爸爸,就係係英宗,被太監煽動親征,結果比敵人捉左。當時太子(即係呢套劇的皇帝)仲細,國不可一日無君,所以太后就叫英宗個細佬做皇帝,太子仍然係太子。點知,敵人發現捉左個皇帝都無so,就放左佢。呢個情況就亂啦,有兩個皇帝wor?細佬唔肯交返皇位出來,就軟禁左自己阿哥,又廢埋太子,改立自己親兒做太子。咁廢太子就被安排出宮自己住,5歲人仔,父母親人全部都唔係身邊,就只有大佢19年,一個姓萬的宮女服侍照顧佢。

後來佢爸爸趁個細佬病,又搶返個皇位,所以佢又做返太子,萬宮女繼續係佢身邊,日夜伴住佢,佢就愛上左萬氏。後來做左皇帝,萬氏因為出身低微,所以無法納佢為后,就唯有娶d太后推介的。

呢個係史實,tbb套劇會點講就唔知啦

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

邵美其攞開張被果刻,個肚都穿崩

男爵府

引用:Quote:原帖由+bebe1224+於+15-12-11+發表可

終於生咗喇~
呀娘娘仲對住皇上講:個BB個天庭生得同皇上細個時一模一樣樣呀!
哈哈 以前冇相 娘娘點知皇上細個時咩樣?另外,TBB嘅劇真係吾可以認真睇,佢只不過係一個答應,並不是妃子份位,吾可以稱本宮。只有妃以上先可以咁叫,本宮即是一宮之主,答應份位低,並吾會比佢自己住一個宮。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Bloomberg+於+15-12-11+發表

原帖由 白羊花花 於 15-12-11 發表
萬貴妃歷史上好出名,大過皇上9年,係皇上宮女,見過皇上童年都唔出奇

...
原來如此

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

減齡達人勳章

引用:Quote:原帖由 Bloomberg 於 15-12-11 發表

原帖由 岚月亮 於 15-12-11 發表
我即問我老公:乜佢睇過皇上細個張相咩?
我老公答:人地皇上細個有畫畫

...
我老公話:緊係啦,母后黎架
ps. 而家先知係大19年

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:anson2007+發表於+15-12-12+00:27+反

首頁

尾頁

跳至