樓市動向

跳至

首頁
23456...58

尾頁

別墅

haha, 我都有奧運紀念章呀, 不過都未見過 ~~ 如果得 p-2.5 就冇咁好喇 -- 供多 d +喎, 個回贈仲比當時佢講既多左 dd ...

原文章由 peekaboo2007 於 08-9-3 23:37 發表
me three ! 喂, 你地有冇奧運紀念套裝呀? 頭50個有喎....係啦, 我之前都講過, boc 同 hsbc 批俾我個rate係一樣, rebate都係一樣, 因為boc 有多300入伙利是同家居保一年, 所以我firm左boc. 個rate都好好多, 唔係p-2.5 ...

複式洋房

原文章由 peekaboo2007 於 08-9-3 23:37 發表
me three ! 喂, 你地有冇奧運紀念套裝呀? 頭50個有喎....係啦, 我之前都講過, boc 同 hsbc 批俾我個rate係一樣, rebate都係一樣, 因為boc 有多300入伙利是同家居保一年, 所以我firm左boc. 個rate都好好多, 唔係p-2.5 ...

點解我冇奧運紀念套裝架

別墅

你可能遲左小小喇.... 你問下佢地, 睇下會5會比你丫嗎

原文章由 doubleL 於 08-9-4 00:30 發表

點解我冇奧運紀念套裝架

複式洋房

可唔可以要多兩, 三張百佳 coupon 代替呢?

洋房

P-2.5 係未因為借得少, 之前好似話貸款少嘅話利息會高d喎

洋房

各位有無唸過打通兩個細房做主人房呀? 因為個主人房真係好細

洋房

我都覺得主人房太細, 但人太多(2大+2細), 3間房都唔夠住, 唯有放棄一個廁所, 偷返個主人房衣櫃位同做工人房, 真可惜...
各位街坊有冇更好提議??

複式洋房

係邊個位做工人房呀?

原文章由 ABM 於 08-9-4 10:59 發表
我都覺得主人房太細, 但人太多(2大+2細), 3間房都唔夠住, 唯有放棄一個廁所, 偷返個主人房衣櫃位同做工人房, 真可惜...
各位街坊有冇更好提議??

複式洋房

你入左申請表未?

原文章由 ABM 於 08-9-4 10:48 發表
P-2.5 係未因為借得少, 之前好似話貸款少嘅話利息會高d喎

洋房

將主人房嘅廁所近房果邊做一個衣櫃, 剩返嘅位剛好擺一張單人床及一個細櫃, 即係要將主人房個門及廁所墻移位

原文章由 阿馬 於 08-9-4 11:18 發表
係邊個位做工人房呀?

洋房

入左, 應該今個星期or下星期初會批.
有人開始搞收樓手續未??

原文章由 阿馬 於 08-9-4 11:19 發表
你入左申請表未?

複式洋房

搵定幾間穩陣啵
等出左 terms 先再同佢地傾個再好 d 既 rate 啦

原文章由 ABM 於 08-9-4 12:06 發表
入左, 應該今個星期or下星期初會批.
有人開始搞收樓手續未??

複式洋房

明白晒!不過聽落真係好大工程 mouth:

原文章由 ABM 於 08-9-4 12:04 發表
將主人房嘅廁所近房果邊做一個衣櫃, 剩返嘅位剛好擺一張單人床及一個細櫃, 即係要將主人房個門及廁所墻移位

別墅

嘩! 都好大工程喎 .... 唔可以同 d 小朋友一間房 ???

原文章由 阿馬 於 08-9-4 12:20 發表
明白晒!不過聽落真係好大工程 mouth:

別墅

打通 2 個細房做主人房 ?? 咁咪冇套厠用囉 .....基本上 d 房都係細--- 我初初諗住將 2 間細房間成一間大一間細, 但睇番個圖原來唔得, 冷氣位同窗令到唔可以咁做 ....... 你買第一座都叫做望過間屋丫 .... 我連間屋係點, 個廳有幾大我都 5 g 呀 (我係 blk 4 ) ..... 到而家仲擔心緊咖

原文章由 freshfruit 於 08-9-4 10:49 發表
各位有無唸過打通兩個細房做主人房呀? 因為個主人房真係好細

複式洋房

大家都係估估下架咋

原文章由 cycheung 於 08-9-4 14:40 發表
打通 2 個細房做主人房 ?? 咁咪冇套厠用囉 .....基本上 d 房都係細--- 我初初諗住將 2 間細房間成一間大一間細, 但睇番個圖原來唔得, 冷氣位同窗令到唔可以咁做 ....... 你買第一座都叫做望過間屋丫 .... 我連間屋係 ...

洋房

原文章由 cycheung 於 08-9-4 14:40 發表
打通 2 個細房做主人房 ?? 咁咪冇套厠用囉 .....基本上 d 房都係細--- 我初初諗住將 2 間細房間成一間大一間細, 但睇番個圖原來唔得, 冷氣位同窗令到唔可以咁做 ....... 你買第一座都叫做望過間屋丫 .... 我連間屋係 ...

我買四座ar, 細房都可以打通, 唔係主力牆o黎o嫁?

洋房

細仔仲係bb, 暫時都會同我地一間房. 但想留一間客房連書房嘅物體, 又想大家都有自己嘅私人空間, 所以冇辦法....
廚房我打算做開放或半開放式(我係第一座)
HSBC剛批左我, 不過得半年家居保險, 我同佢講我好想用佢地, 因本身主要account習慣左用佢地bank, 希望佢地可以比好少少offer我, 因第二間銀行offer好過佢地(聽你地講only, 果間未正式批我). 佢好好人, 話幫我爭取多點現金回贈, 下星期初覆我......嘻嘻

原文章由 cycheung 於 08-9-4 14:23 發表
嘩! 都好大工程喎 .... 唔可以同 d 小朋友一間房 ???

別墅

可以打通, 但唔可以"間"一邊大一邊細 lor ..... 你又係四座呀 ~~ 我上網睇過人地間 g室個廳都幾細下咁...... 個心 lor lor luen 到而家 ..... 唔知放 5 放得落個琴呢

原文章由 freshfruit 於 08-9-4 15:10 發表

我買四座ar, 細房都可以打通, 唔係主力牆o黎o嫁?

洋房

[quote]原文章由 cycheung 於 08-9-4 17:05 發表
可以打通, 但唔可以"間"一邊大一邊細 lor ..... 你又係四座呀 ~~ 我上網睇過人地間 g室個廳都幾細下咁...... 個心 lor lor luen 到家 ..... 唔知放 5 放得落個琴呢

我o念放琴o果邊可能要做活動式飯枱

首頁
23456...58

尾頁

跳至