自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 himhim0502 的帖子

明白......
我的心情都不是一天兩天咁樣的了.....

我會諗清楚......將來點處埋呢段關係

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

judycyk 發表於 16-1-6 16:55
回覆 tester5 的帖子

我接受我仔成積.....只佢唔接受......
同阿仔傾下,一家人定個scheme,先先生最不滿邊樣。例如最不滿默書次次50分,就定個「默書改善計劃」:每次要有進步,即使只進步5分,爸爸都承諾唔可以打佢。
以此一步步鼓勵個仔,佢有希望,自會肯改善自己弱點。
另一方面,又按捺著先生,請佢比時間個小朋友改善自己......

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 口水包包 的帖子

放心,佢食我,住我......

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:回覆 tester5 的帖子我昨晚已想報.....但我

原帖由 judycyk 於 16-01-06 發表

我昨晚已想報.....
要嚴重警告c6,如果佢再郁手打仔,妳就會報警

水晶宮

回覆:點算,我睇老公越嚟越唔順眼

分開下,帶埋個仔。

珍珠宮

開心吸收勳章

引用:回覆 cy101 的帖子小三,佢話佢細個,老豆

回覆 cy101 的帖子

小三,佢話佢細個,老豆一飲醉就會打佢哋........
你c6做社工都咁搞法,我建議你們分開,橫掂你有經濟能力。

珍珠宮

引用:正常現象,放心,跟據子華既理論,對於伴侶

原帖由 jump.jump 於 16-01-06 發表
正常現象,放心,跟據子華既理論,對於伴侶呢樣野,你只要忍開一樣,你就會開始發覺佢樣樣都要你忍 ...
我好鍾意子華講男女相處,真係次次都好到肉

別墅

樓主, 我絕對唔接受一巴巴咁打法, 你要認真面對呢個問題, 對你個仔影響深遠呀

公爵府

2024年龍年勳章

好多謝你.....
其實我仔讀書OK的.....不過數學唔好.....佢爸爸教佢好多放法,佢唔小心,唔上心
(不過我唔會嬲佢,因為佢爸爸都係咁),所以佢爸爸先咁火.....

我仔上年全級考第9

今次可能跌出30外
當中數學係錯D不能接受的......

其實我欣賞我老公放咁多心血落去,我係討厭的係佢用打的方式

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

樓主...再這樣下去,你會無咗個囝....每個人都有底線,我唸你要清楚話俾佢知,你條線訂在那裡....一段一個人包辦的婚姻唔會長久,更莫講話建一個溫暖的家...如果你已用盡方法,對方都無意維繫,留住他又為了什麼

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 cloudwingwing 的帖子

佢唔係社工,係社福介....佢同事全部係社工

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 Isaacymom 的帖子

我無留他.......真的......我不用靠他.....
不過如果唔關工課的事情....佢對兩個仔係好好的.....

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢係童年陰影, 妳仔比老豆打又會係童年陰影.

即係妳個仔會打妳個孫, 孫都會打妳個塞.

一代一代傳落去.

改變在於妳.

珍珠宮

我也唔想見到老公

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:回覆 philipsbaby 的帖子如果佢同當初一樣.

回覆 philipsbaby 的帖子

如果佢同當初一樣.....我諗我唔會咁灰.....
人會變,佢會,你都會

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 cindy618 的帖子

同意....是會亙相影響的

水晶宮

當有事,最關心/照顧是親人,是優點,但不想遇見它

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

judycyk 發表於 16-1-6 17:08
回覆 Isaacymom 的帖子

我無留他.......真的......我不用靠他.....
所以你直接同佢講你的底線,佢只要儘力教個仔就算,你都明個囝難教,成績唔好....但真係唔好打...個囝大,佢反叛,一走了之,你唔想...佢懦弱,佢一時唸唔開,你更唔想....

大宅

唔識比意見
但支持你

伯爵府

我老公無打過2個女,但其他都差不多同你一樣,我病,做緊乜嘢,佢無關心過,無交流,咁嘅生活好辛苦,所以決定離婚。你老公仲要一巴巴咁打個仔,點忍。

首頁
23456...8

尾頁

跳至