懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:Quote:李蕾蕾+發表於+16-2-2+16:11+剛剛見

原帖由 mlcbb 於 16-02-02 發表
過左一關啦!!! 唔好擔心咁多, 40個星期邊擔心得咁多..
甘又係既!我呢D人太過由心拉!始終有過2次唔好既經歷⋯

大宅

回覆:李蕾蕾 的帖子

有心跳已經成功咗一部份啦!一定會一直順順利的! 給你無限正能量!

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

回覆:可以俾D安慰我嗎!應該點做

平常心,樓主加油。

複式洋房

我上次中左可惜都係冇緣見天使仔,但傷心過後就要放鬆!寶寶一定會同你見面架!
離上次失去寶寶後過左半年,我又中左啦,依家九週,我明天去照啦,我同你一樣超緊張!但放心啦!大家一齊俾正能量自己!加油呀!!

我6週時去照,個醫生問左四次「你同先生係咪做左咩治療呀?」果時我好驚,以為有咩問題,問醫生點解咁問又話冇野問下姐⋯

別墅

我好明白,我上年12月小x.
今年1月check到有 ,唔敢同老爺奶奶講,驚佢地失望。我今個星期六就6週,我也決定要去私家照下先,我都有唸過不如過年後先,但我成日凝住凝住,覺得胸冇甘漲痛,綠d又好似淺左色,又冇嘔。個人好驚青

複式洋房

如果冇流啡嗰D 唔好擔心住。之前嘅野都係唔好彩 唔好俾佢影響

珍珠宮

2024勳章 畀面勳章

加油, 支持你...

別墅

引用:我好明白,我上年12月小x.今年1月check到有

原帖由 itrustyou9968 於 16-02-03 發表
我好明白,我上年12月小x.
今年1月check到有 ,唔敢同老爺奶奶講,驚佢地失望。我今個星期六就6週,我也決 ...
6週會否早左D!有機會照唔到!唔好自己驚自己拉…實冇事既!好似我一樣!加油呀!

別墅

引用:我上次中左可惜都係冇緣見天使仔,但傷心過

原帖由 姬絲 於 16-02-03 發表
我上次中左可惜都係冇緣見天使仔,但傷心過後就要放鬆!寶寶一定會同你見面架!
離上次失去寶寶後過左半年 ...
9週可以照到拉!起初我真的好驚直至入醫生房都唔錦面對⋯願你一齊順順利利!實冇事架!放鬆D加油!

男爵府

回覆樓主:

第一次可以話完第一次m就可以再試,但樓主第二次自然**後建議應該休息半年調理好身子先去試,。。。因為咁樣個身體會好虛,如果唔等子宮休息夠,點捱到生我小產過,所以建議樓主今胎一定要搵中醫保胎

侯爵府

2024勳章

add oil

大宅

想生BB熱投

加油呀~放鬆點

大宅

各位Jm, 我岩岩1號第1次(8wks3)照超聲波, 發現空心胎要做流產
同日已經入埋急症轉埋婦科4號聽日見醫生
我第1次咁樣, 之前都順利生咗個女的。
想問下各位做完流產大概幾耐左右會再排卵同埋可以再懷孕嫁?!
做流產係點嫁?
第1次, 所以乜都唔識又擔心

別墅

加油

複式洋房

回覆:WINGWINGCHOY 的帖子

我上次7月流產, 9月又bingo...

加油

大宅

penguin555 發表於 16-2-4 07:32
我上次7月流產, 9月又bingo...

加油

咁你駛唔駛坐小月嫁? 點樣去養番身子呀? 咁你9月bingo 左而家咪有5個幾月?
恭喜你, 唔好意思我咁多野問.....

大宅

恭喜你呀
我係同你case好似果個
今日8週仍然冇任何懷孕感覺
我都好擔心呢

複式洋房

引用:Quote:penguin555+發表於+16-2-4+07:32+我

原帖由 WINGWINGCHOY 於 16-02-04 發表
咁你駛唔駛坐小月嫁? 點樣去養番身子呀? 咁你9月bingo 左而家咪有5個幾月?
恭喜你, 唔好意思我咁多野問... ...
其實我小x係2014年7月,所以而家阿B 9個月喇....

我當時有食補品,薑醋、鹿茸等等

第二次懷孕時初期三個月都好唔stable, 最後又安胎針又食中藥,加埋瞓牀...
12 週後先至冇再流血

大宅

penguin555 發表於 16-2-4 11:50
其實我小x係2014年7月,所以而家阿B 9個月喇....

我當時有食補品,薑醋、鹿茸等等

哦....真係有驚無險呀....

複式洋房

引用:Quote:penguin555+發表於+16-2-4+11:50+其

原帖由 WINGWINGCHOY 於 16-02-04 發表
哦....真係有驚無險呀....
所以你都唔洗擔心,加油呀!

首頁

尾頁

跳至