自由講場

跳至

首頁
23456...36

尾頁

大宅

回覆:我係雞丁大仔……

祝早日康復! 加油大家都為你一家打氣!!

男爵府

雞丁仔! 你地一家要加油呀!
你咁乖又生性。。。真係好令我感動!

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

回覆樓主:

加油

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆:四眼雞丁 的帖子

祝福你地,加油!

男爵府

四眼雞丁 發表於 16-3-10 22:25
醫生有睇過媽媽病歷……想佢照肺……但媽媽唔肯……怕入院無人照顧我地

...

其實你媽咪喊係担心你地多於自己, 所以你一定要比媽咪知道你已大個仔,

會當起頭家,照顧細佬, 照顧媽咪, 咁媽咪聽到後, 已會馬上好番一半架啦~
洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

公爵府

引用:醫生有睇過媽媽病歷……想佢照肺……但媽媽

原帖由 四眼雞丁 於 16-03-10 發表
醫生有睇過媽媽病歷……想佢照肺……但媽媽唔肯……怕入院無人照顧我地

...
你同媽媽講放心養病,你地會自己照顧自己,會成長,仲會照顧佢

祝福你地

大宅

醫生有無寫定轉介紙俾媽媽隨時入院?如果真是覺得情況太差,就999送左媽媽入院休息同檢查先。屋企仲有無可以幫手的親人?萬一你要陪媽媽入院,都可以搵人送細佬返學先。

大宅

雞丁仔,你媽媽講過最唔放心係你哋。所以你要俾多啲信心佢!

好好照顧你同你嘅弟弟,問下醫生可以點幫佢散熱

我哋一班BK mami 會為佢祈禱

加油呀!!!

伯爵府

祝福加油

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你要堅强, 唔好亂

媽媽見到你生性, 都會無咁亂, 定 d

一切交比醫生

你都要小心注意身體!

公爵府

牛年勳章

加油!我地支持你和媽咪,如果需要支援,可以揾醫護社工或者院牧幫手。你要話俾媽咪知你會好好照顧自己同細佬,叫佢放心養病,BK好多人支持你地,幫你地祈禱,加油

侯爵府

比信心媽咪

男爵府

加油,小心自己身體。明白好大壓力,但人生總有高底,環境嘅磨練將會變成你人生中的一塊寶。

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

雞丁子,
你要勸媽媽吃醫生開的藥,因為真係要吃抗生素才可退燒。佢發燒會發冷(要幫她蓋足夠的被)亦會發熱(可以用退熱貼)如果佢打自己的頭,如果是因爲頭痛可幫她按摩。多喝暖水。

你和細佬都要保重身體,要吃飽些,我們這裡有很多ee一起陪你

公爵府

雞丁仔,你好叻仔!

冷靜啲同媽咪講你已經大個仔,可以照顧到細佬,叫媽咪將個病交俾醫生,專心休息養病,多啲擁抱媽咪同握住佢手

呢幾日天氣凍,你同細佬記得小心身體!

有咩事就上黎講啦!我地支持你地架!加油努力!

公爵府

2024年龍年勳章

你自己要堅強, 同媽媽講叫佢唔使擔心你地.

離開醫院時俾個擁抱媽媽.

祝福你地一家!

男爵府

Add oil!!!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

雞丁仔,你要堅強~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

四眼雞丁 發表於 16-3-10 22:25

...
你試下同佢講「你入醫院有醫生護士睇住,可以快D好番,我地識照顧自己,凍咗會著夠衫,肚餓會落街買嘢食,你放心入院」
你亦唔好一個人撑,真係覺得有壓力,要揾幫手

珍珠宮

同媽咪講話己經照顧好細佬,你都無問題,叫媽咪唔好擔心,你自己有時間揾駐院社工傾下現在情況,有乜事再上來傾,呢度好多姨姨幫手。

留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

首頁
23456...36

尾頁

跳至