自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:生完小朋友,好懷念未生時既生活。

我都好懷念以前上山下海,四處遊曆的日子。

侯爵府

我結婚時本來打算一年後開始造人
但而家結左半年
覺得好享受二人世界
又覺得世界太大仲有好多地方想去探險
開始想將造人大計延期

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

但睇住孩子長大.......
第一次叫爸爸媽媽,第一次行,第一穿校服返學....... 又是另一種喜悅~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+nightingale+於+16-03-26+發

原帖由 fukuoka_saga 於 16-03-26 發表
我想問小朋友大d係咪會好d
會,一定會,希望在明天呀

用戶要求終止服務

我都係。我嗰時一年去4次旅行。而家就嚟10年都無坐過飛機

用戶要求終止服務

引用:我都好懷念以前上山下海,四處遊曆的日子。

原帖由 chickeemama 於 16-03-26 發表
我都好懷念以前上山下海,四處遊曆的日子。
一樣。我潛水同行山。
我太耐無做呢啲嘢,可能體能已經應付唔到

男爵府

係要放棄好多自由,但係小朋友好窩心絕對值得,加油媽媽

侯爵府

引用:Quote:原帖由+nightingale+於+16-03-26+發

原帖由 fukuoka_saga 於 16-03-26 發表
宜家歲半,你諗既遲d即係幾耐?如果係幾年之內,應該無可能!

我個仔宜家6歲,精力無限,仲要唔洗訓晏覺,由7點玩到9點⋯non stop的⋯好似琴日玩完成日馬場,今日去愉景灣掘蛋,夜晚走果陣一上車已經叫我同佢玩,精力勁得恐怖⋯

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

會架,可以訓到自然醒,現在唔使諗呀!

男爵府

回覆:conniecheung 的帖子

我同你一樣,大嘅9 歲,细嘅4 歲
有時兩個好fd,有時好嘈

有時都好矛盾

男爵府

回覆:fukuoka_saga 的帖子

捱多兩年,佢會同你講一d好窩心嘅說話,一齊變得好值得,加油!

男爵府

引用:絕對同意,我連工人都無請,放假要做家務

原帖由 nightingale 於 16-03-26 發表
絕對同意,我連工人都無請,放假要做家務
我都係送放工仲要煮飯做家務.......想回到未嫁時

珊瑚宮

2024年龍年勳章

我都好懷念

侯爵府

無小朋友ge我又好想有個小朋友一齊生活

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

伯爵府

fukuoka_saga 發表於 16-3-26 18:37
完全同意呀。朋友成日都話同bb一齊出去啦,又話bb瞓咪做自己嘢,真係有苦自己知,我囡唔係坐定定個隻,同佢 ...

同意呀,我b先3個月,已經好攞命,遲啲識行識走我相信仲攰,訓覺係我最大嘅樂趣,而家冇得訓冇得自然醒,攰到我咩野心機都冇哂。未生嘅朋友成日話阿b訓你咪有得訓囉,但其實阿b訓咗我都好多野做,食飯去廁所仲有泵奶,同埋阿b唔係成日訓得冧,訓訓下會扭要氹,係咁訓扭氹,同佢訓覺簡直係一個折磨,我一恰著佢就扭,不停比佢疲勞轟炸,果啲冇得出街冇啖好食我都唔計喇

禁止訪問

男爵府

做女時真係好無憂. 可以瞓到日上三干, 朝早返工/返學有媽咪爸爸叫聲, 永唔怕瞓過籠. 返到屋企媽咪煮埋飯煲埋湯等你. 家務都係執返自己野多. 假日仲可以約班好姊妹出嚟行街食飯, plan 一齊去旅行.
做左人老婆後, 生活都未變得咁顛倒. 生左阿囡後先知媽媽嘅偉大無施 我宜家同 c6 只係一心想湊好湊大個囡, 其他野都變得無咁重要, 所有野都以阿囡為先, 我嘅生活不停為她而轉.

男爵府

回覆:fukuoka_saga 的帖子

我都係!見到D單身朋友日日去食好嘢,去旅行,睇演唱會,我就日日要係屋企湊B,冇曬自己娛樂,成個人OUT曬咁!真係好羨慕佢地!覺得唔嫁㖣生,單身做女仲開心!

珍珠宮

好媽媽勳章

想安慰自己可以咁諗,但現實係當小朋友讀書仲頭痕幼稚園還好,到小朋友讀小學,每日忙住功課、溫書、默書、測驗、考試
我仔小六喇,未見到曙光⋯(我自己又衰,唔想掉佢比補習社,覺得教好佢係自己責任

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

fukuoka_saga 發表於 16-3-26 14:39
呀囡已經歲半,工人姐姐湊,我wkm.一到假期所有時間俾晒個囡,就算去街買完嘢想回家慢慢食都唔得,呀囡走黎 ...

過多幾年會好唔同,我哋好多嘢傾!好後悔果時成日講:唔生就好啦!
因為而家好多人同我吹水!仲成日 氹我開心!除了做功課嘅時侯

首頁

尾頁

跳至