美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:我買系140。系ig+shop+買。我可以pm個selle

原帖由 lovpucca 於 16-04-23 發表
我買系140。系ig shop 買。我可以pm個seller比你
可否pm埋我呀,thx

子爵府

回覆:氣墊粉底。分享用後感

F

大宅

回覆:Nana614 的帖子

Pm了

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

april同雪花秀2隻我都用緊,個人喜歡april多d,雪加碎粉後較乾,但又快浮粉,A好多評價差,話厚同粉樣。我初試時都有同感,之後發現用過量先會咁,其他cushion粉底係印完拍拍,再印再拍,但april我只印一下,可以拍晒全臉,效果遮得同自然,你可以試下,輕手就好。

男爵府

引用:Quote:原帖由+BlairHo_2015+於+16-04-24+發

原帖由 jacquesau 於 16-04-24 發表
等你報告,因為我真係想買。。。
Hi jm~ beauty maker粉紅盒試用左一排,控油效果理想,但唔算貼面,同埋我用自然色,上左面唔知點咁,好似白得滯又好似偏灰咁

珍珠宮

BlairHo_2015 發表於 16-5-3 21:41
Hi jm~ beauty maker粉紅盒試用左一排,控油效果理想,但唔算貼面,同埋我用自然色,上左面唔知點咁,好似 ...
thx sister
咁想請教下, 你有無用base, 如有, 用咩base?

你話吾算貼面, 你係用扑上, 定用佢支掃上?

你覺得偏灰, 有無試過拎相機影下剛上完妝同上妝數小時後的比較?

吾好意思, 咁多問題
好好過每一天......

子爵府

雪花秀 how much please

Any picture to share ?

thx !

大宅

回覆樓主:

其實百幾系差不多。
我買系140。白色
150。黒色

我覺得白色好用過黑色
黑色因為有D厚身。

子爵府

好媽媽勳章

lovpucca 發表於 16-4-23 01:25
如果經濟許可當然買雪花秀$300以上
如果想經濟D就可以買vant$140幾
呢二隻有護膚成分
  • Vants係盒連粉? 定只係盒? 我去韓國Vants專門店買有埋promotion都無咁平喎。。。

大宅

阿早! 發表於 16-5-4 17:07
  • Vants係盒連粉? 定只係盒? 我去韓國Vants專門店買有埋promotion都無咁平喎。。。
    ...

• 有盒有粉架。
    我知道seller定期糸韓國批貨返香港已經5年了。
    不過sundaymore介紹既時侯有價可作參考。

http://www.sundaymore.com/beauty/遮瑕-持久-無添加-韓國瘋迷嘅cc-cushion/2/

男爵府

我用白色盒april skin好好喎,但而家天氣唔適合用,秋冬天氣用就啱啱好,但用嘅時候要唔好咁重手,我輕輕力印個cushion1下己經可以拍晒半邊面,唔使再用遮瑕,除咗黑眼圈要補少少啦!我又冇變黃問題,可能真係夾皮膚啦!

大宅

fskaren2002 發表於 16-4-20 22:53
    近排用YSL,好用夠貼;遮暇度不致於零。
    勝在印幾印已經攪掂個底妝!妝感mac得嚟又夠光澤,夏天不錯:hoheho ...

YSL我最近有啱啱試用
    質地都好好
    遮瘕都吾錯
    可以keep到一日。
    吾油都夠潤。
    價位相對有點貴。
    如果無budget預算又嫌雪花秀太滋潤。
    真糸值得試下。

男爵府

April 感覺中伏,好厚,其實唔想再用,不過好浪費,所以係出去一兩個鐘用,擦防曬跟着用佢擦面,要好薄

IOPE 真係好正,夏天用,冬天比較乾

Lancome. 係counter BA 同我擦成面,用佢黑色個隻精華,跟着防曬,再用bb cushion. 少許碎粉定妝,六小時後仍然唔立,無黄,我用完現在存貨會入手,不過比較貴

Laneige .不過不失,IOPE 好啲

Bobbi brown. 質地似foundation.可能我係counter 無落妝試,表現般用佢suggest 用掃,用掃就唔用bb cushion la.

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:阿早! 發表於 16-5-4 17:07 Vants係

原帖由 lovpucca 於 16-05-05 發表
    有盒有粉架。
    我知道seller定期糸韓國批貨返香港已經5年了。
    不過sundaymore介紹既時侯有價可作參考。
    可以pm seller 給我嗎?thanks.

大宅

W.LAB 我用左兩日, 覺得都唔錯, 雖然晏畫要補, 但覺得想化太濃妝時候OK.
    COVERAGE 都呂0差, 本身自己都幾多野要COVER.

大宅

回覆 lovpucca 的帖子

可以pm個seller嘅資料嗎?140真係好抵

大宅

亞靈~~ 發表於 16-5-9 13:42
    回覆 lovpucca 的帖子

可以pm個seller嘅資料嗎?140真係好抵

已經pm你

珍珠宮

回覆樓主:

學到唔少野thx

禁止訪問