婆媳關係

跳至

首頁
23456...8

尾頁

水晶宮

大豬既老婆 發表於 16-6-1 09:48
中學都ok既
起碼要高中喎.
初中係反叛期,可能阿仔會無啦啦為左要激阿媽就痴埋麻麻度架

大宅

你99真係淨係識得錢,仲要把口臭到冇人有

男爵府

回覆:99再挑機(我就快爆啦)

呢頭話要做好99俾人睇,嗰頭鬧到係狗血淋頭。佢個人好似精神分裂咁

男爵府

你隻9食左fee?好在你帶個好老公幫你擋,無謂人唔駛理佢

翡翠宮

可恨之人必有其可恨之處,咩都要錢,難怪屋企人唔要佢

侯爵府

做個靚太 發表於 16-5-31 14:32
你講得好岩,種咩因得咩果~
佢以前都無為老公將來諗,所以我同老公死慳死抵,先有今日嘅生活~我地都無怪佢 ...

樓主你好似形容緊我99甘……
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

公爵府

系WO......99早前先至話要做個好99俾人睇吓WO ? 乜咁快就原形畢露啦 ?

子爵府

美之選468 發表於 16-6-1 18:02
系WO......99早前先至話要做個好99俾人睇吓WO ? 乜咁快就原形畢露啦 ?

車~~~~係佢奶奶心目中不知覺得自己做得幾好~~~~係樓主兩公婆不孝姐~~~~
如果佢有一絲絲覺得自己有問題~~~就唔會理直氣壯講埋d咁瘋癲既說話啦~~~

依d人冇得救~~~就算有日係外人面前露出原形~~~佢都只會死撐話自己一時講錯/唔係咁意思~~你洗唔洗為幾句說話嬲一世呀~~~講到好似佢錯係應份~~你事必要唔介意~~~你嬲係你有問題~~~

公爵府

唔怕唔怕只要老公係正常,99一關就好過好多,左耳入右耳出,唔好影響心情!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 做個靚太 於 16-06-01 發表之

原帖由 jump.jump 於 16-06-01 發表
既然老公鐵定撐你,就等到 bb 出世後幾時覺得自己身心都 ready 先同佢講多左個人,反正佢知就夠,做人做到 ...
我就係想,生完之後,自己又冷靜到,先帶番去同佢食飯,因為我情緒真係唔穩定,我老公可能見到我大伯最後好癲,所以先會撐我,趕開99!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 做個靚太 於 16-06-01 發表我

原帖由 雞蛋公主59 於 16-06-01 發表
似乎佢點都想咬住你兩公婆唔放架啦,佢唔咬住你地,又點係人前繼續襯托出佢既好99角色呢~
分別只係你地有 ...
我都覺得佢係咬實唔放~
不過我都係癲嘅!遲早我忍唔住,就撕破面!
我老公話,99好要面,佢其實好怕人地話佢婆媳不和,先會搞咁多野,亦都因為太要面,所以先會目中無人,只諗自己~
我依加尼一刻,希望bb健康出世,開心過每一天,唔想佢有個咁嘅嫲嫲!

珍珠宮

引用:我諗只有避走唔見你99, 先可以擺脫佢.....

原帖由 hoiching0516 於 16-06-01 發表
我諗只有避走唔見你99, 先可以擺脫佢.....
係呀~你講得岩~我同老公真係愈尼愈多野,唔想俾佢知,亦都唔想同佢講,因為佢搬弄成其他野,真係野蠻到不得了!
依加就快生bb,我地都要用好多錢,可能講出尼你會覺得誇張,我同老公都仲係諗住儲錢搬,唔俾99知我地住邊!

美菲絲    發表於 16-6-2 07:47

珍珠宮

引用:你有冇搞錯?!你咁都得嘅?!咁你都唔鬧佢

原帖由 jeremylui83 於 16-06-01 發表
你有冇搞錯?!你咁都得嘅?!

咁你都唔鬧佢?直接叫佢食屎!要樓收租丫嘛,到時燒間大大間俾佢啦!等佢咁 ...
我承認我對住99真係好懦弱,因為我始終顧慮戈個係老公嘅阿媽,我怕我老公依加話撐,日後先尼怪我,有時我家姐同媽咪都睇唔過眼,話我無鬼用~
希望我做左媽咪之後,會堅強啲,我依加事實上,會有希望佢永遠消失嘅諗法。。。。

珍珠宮

引用:準mama, 不要上心啦, 如果你期望佢有日會變

原帖由 mapp2009 於 16-06-01 發表
準mama, 不要上心啦, 如果你期望佢有日會變"乖", 咁叫不切實際!!

連親生囝s都咁, 只可說可憐, 從今天起已 ...
多謝你嘅鼓勵。。我都希望產後我可以handle到,因為我想餵人奶,真係唔想食藥!
最近我都偷偷停左藥,我好怕影響bb,但心情就又開始反復。。。
我都覺得,99繼續執著,佢自己尼世都唔會開心,我同佢嘈我都無心情,淨係唔想聽到佢把聲,好想避開佢,但愈避,佢啲電話就愈密,老公好多時都陪住我,又要接公司電話,無可能關機,最驚係有人按門鐘,總之就變到好神經質。。
我只係可以係度呻下,令自己講下野。。

珍珠宮

引用:Quote:大豬既老婆 發表於 16-6-1 09:48 中

原帖由 方方媽媽 於 16-06-01 發表
起碼要高中喎.
初中係反叛期,可能阿仔會無啦啦為左要激阿媽就痴埋麻麻度架
極有可能,我相信99到時都會乘虛而入!

珍珠宮

引用:你99真係淨係識得錢,仲要把口臭到冇人有

原帖由 babamame 於 16-06-01 發表
你99真係淨係識得錢,仲要把口臭到冇人有
佢要錢同要面!

珍珠宮

引用:呢頭話要做好99俾人睇,嗰頭鬧到係狗血淋頭

原帖由 阿流 於 16-06-01 發表
呢頭話要做好99俾人睇,嗰頭鬧到係狗血淋頭。佢個人好似精神分裂咁

...
我99覺得自己根本係好99,點解我唔識珍惜同感恩喎!
又話人無十全十美,佢都有缺點,話我唔包容佢,所以佢成日叫我信教,先有得救喎!

珍珠宮

引用:可恨之人必有其可恨之處,咩都要錢,難怪屋

原帖由 wahiuma 於 16-06-01 發表
可恨之人必有其可恨之處,咩都要錢,難怪屋企人唔要佢
有。。其實鄉下啲親戚有叫佢直接番去長住,一齊養老,不過99見人地自己花園種野,又話無聊,去唱k,又話嘈,留係屋企,又話悶,去tea,又同人唔岩傾,咁人地都無計,咪唔再留佢囉~
不過番去一頭半個月,99就好enjoy 嘅,因為人地真係就晒佢,佢想去邊食乜都同佢去~
最後99話,啲親戚個個有錢過佢,佢番去覺得好無面,而且佢番左去,個仔就真係俾人搶左架啦!
我覺得重點係最後戈句囉!

珍珠宮

引用:Quote:做個靚太 發表於 16-5-31 14:32 你講

原帖由 Huuu 於 16-06-01 發表
樓主你好似形容緊我99甘……
都係想不勞而獲,輸打贏要嘅99!

珍珠宮

引用:系WO......99早前先至話要做個好99俾人睇吓

原帖由 美之選468 於 16-06-01 發表
佢係我面前一早現左原型啦~
只係繼續係人前做戲,只係尼台戲,需要我去配合,所以我估計,佢係因為咁,先咬實我唔放囉!

首頁
23456...8

尾頁

跳至