自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

嘩! 唔夠3個月就爛成咁, 揾報館投訴啦, 紙皮來架

子爵府

回覆:contigger 的帖子

打手?

男爵府

引用:上年9月喺實惠買左張$8000真皮梳化,但唔

原帖由 contigger 於 16-07-08 發表

上年9月喺實惠買左張$8000真皮梳化,但唔夠3個月d皮裂開。 ...
實惠係積犯,成日都有呢個問題,所以唔爆囉

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

善宜 發表於 16-7-8 16:53
打手?
我都覺, 一日3個post , 仲要新a/c

複式洋房

搞錯啊!咁差嘅

子爵府

引用:Quote:善宜 發表於 16-7-8 16:53 打手?我

原帖由 魔怪媽媽 於 16-07-08 發表
我都覺, 一日3個post , 仲要新a/c
你真系心水清,good

洋房

⬆加張近鏡圖。
是否人為自行判斷,是否真皮自行判斷。

你問我我一定話係仿皮扮真皮,喺正常使用情況下自然爆開(即係坐)。

唔係無晒辦法都唔會開post問,竟然有人話我係打手,真係好hurt。(好啦!我認真,便輸了!)

珍珠宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:bobomia 發表於 16-7-8 13:54 區議員

原帖由 contigger 於 16-07-08 發表
區議員呢方面嘅野都可以幫到我??有無經驗分享下?
唔知得唔得架~不妨試下咯

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cppy1110 發表於 16-7-8 14:25
其實你剩係想退錢? 真係冇乜可能, 因為已經過左咁耐
唔係真皮你而家先睇得出, 即係睇落質量都唔差啦
點解要 ...

講得好中肯,佢又唔係完全唔理你,$600 換過我覺得亦合理,斷估你張單冇寫明全張梳化係真皮,你上年9月買即係到而家用左已經差不多一年,唔通你expect 可以全張退哂錢俾你?既然自己都覺得搞到好煩,就唔好再咁執著啦,$600 換過,以後唔幫襯實惠咪算

公爵府

實惠一定會講明真皮同假皮位置

我個張坐左4年 都無爛 假皮位置有出現樓主既情況 裂左少少 但唔嚴重
我個張梳化當時買3000左右 品質都OK

複式洋房

樓主要影張單俾大家睇先可以幫你評理,同埋影多d相睇下爛成點?

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

contigger 發表於 16-7-8 12:37
我已經同CS經理投訴左,佢話可以加$600換皮。換黎無意思,根本唔係真皮。實惠已經被投訴慣,消委會都收過 ...

$600 換皮我覺得ok喎, 點會有可能成張退錢比你呀

子爵府

回覆樓主:

爲自己爭取合理結果,做得好!

伯爵府

魔怪媽媽 發表於 16-7-8 23:21
$600 換皮我覺得ok喎, 點會有可能成張退錢比你呀

agree 因為爛嘅原因可能有好多個,而且過左3個月咁耐

男爵府

我係上年去實惠都買過張梳化,當時係門市睇嘅款同送到嚟嘅梳相差好遠,張梳化成7千幾蚊,D皮好渣,直頭貨不對辦,我收貨第2日再返去門市睇多次張梳化,同我自己嗰張只有6成似,後尾打去客服,佢話揾師傅上門睇,睇完話冇事,張梳化超硬,椅背直一直,我特登係門市影大量照片,逐一同師傅對照,佢都話一樣!最後經過3個月不停打上客服同佢傾,佢先話揾個專業check梳化師父上門睇,後尾證實張梳化係唔可以接受範圍之内,最終可退貨

男爵府

我想話件事唔係發生係自己身上,你唔知有幾嬲,買張梳化其實唔會坐三個就咁快爛嘛,實惠D梳化品質真係好有問題,我睇住師傅裝梳化時,見到入面D木霉晒㗎,事後先知原來實惠成日俾人投訴,打去消委會人哋都係咁講,樓主我建議你試下同佢哋講换個張梳化

子爵府

長遠黎講、長梳化無理由唔要,若果實係搞唔掂,建議去淘d 彈力沙發套 全個笠

複式洋房

wai1115 發表於 16-7-9 05:31
我想話件事唔係發生係自己身上,你唔知有幾嬲,買張梳化其實唔會坐三個就咁快爛嘛,實惠D梳化品質真係好有 ...

咁你張單點寫? 嬲都要睇證據,得你講,我哋睇唔到d咩證明到你只買咗三個月囉!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

方方媽媽 發表於 16-7-8 12:22
差成咁架!!!!
你要出D力,成日打電話上去投訴,一層一層咁搵佢D上級來回應.
有需要時,搵D識講粗口既朋 ...

使唔使用粗口鬧人地呀,人地cs都係打份工啫,我覺得你太激進囉

水晶宮

Nok_Nok 發表於 16-7-9 10:24
使唔使用粗口鬧人地呀,人地cs都係打份工啫,我覺得你太激進囉
我係另一個回應解釋過,我唔係想用粗口鬧CS呀,係用粗口逼個CS將個case交比上級處理.
呢個的確係激進既方法,如果大家覺得唔啱,就唔好用啦.
總有其他更好的方法,不如大家幫樓主諗下啦.
大拿拿比實為厄左八千銀呀,假皮充真皮,可以點做呢?

首頁

尾頁

跳至