自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我都試過坐係度,有個呀姐口up up成日話d後生女唔讓座,又同d乘客講而家d後生女冇禮貌,唔讓座,點點點

我心諗,呀姐,你仲好中氣過我,我洗乜讓比你坐

而家好多人都真係short short地,專洽d妹,真係冇見過佢地話d男士唔應該坐,又要威又要戴頭盔,冇品
樓主做得好

大宅

回覆:地鐵車廂,有位阿叔大鬧後生女唔讓座

樓主做得好!

男爵府

基本上後生仔女喺公共交通工具坐好似原罪咁
試過巴士好多位,個後生女坐前D(唔係關愛座)
都俾班坐後排既呀叔鬧,唔讓位俾呀婆
你係咁關心呀婆就仆出去扶呀婆啦,得把口,大蝦細,最憎

大宅

sai_sai 發表於 16-8-24 23:50
今日(24/8 星期三),接近 1:00pm
由調景嶺 開往 油麻地列車

你做得好好,而家d道德義士真係通街都係,我之前都試俾人用好唔禮貌既態度去話我好唔讓坐俾個大肚婆,要佢媽咪讓座(佢媽咪都係好後生),雖然佢無指全我黎鬧,但係佢既眼神係好仇視我。
講真,我讓到一定讓,我唔讓係因為我肚裡面砣住左三胞胎,當時有左未夠三個月,醫生又話我個胎有問題,唉!我到而家都好記得果個女仔既眼神,好似話我大肚婆都唔識讓,心地差。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

侯爵府

sai_sai 發表於 16-8-25 00:51
好開心、好開心~

我真係好開心!!

男爵府

樓主好心有好報,多謝你關心她人雪中送炭,令世界更美好
.
.
不随便評價他人,是一种修養。而不活在別人的評價裡,是一种修行。

.
.

珍珠宮

好媽媽勳章

樓主做得好

男爵府

回覆樓主:

小一,二點洗讓,都七八歲,阿伯似係搵個睇落好“蝦“嘅人嚟出氣樓主

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

sai_sai 發表於 16-8-24 23:50
今日(24/8 星期三),接近 1:00pm
由調景嶺 開往 油麻地列車

唔准自大
不過俾100個 like 你

珍珠宮

回覆樓主:

樓主做得好最憎男人之家蝦細路,有種就去鬧坐係附近又唔讓座嘅男人

伯爵府

回覆樓主:

呢個世界好多丁蟹咖,呢個亞叔好明顯就係其中一隻

子爵府

話分兩頭
有能力既人應該學習讓座
眼見大多數人都係低頭打機
5通佢地甘多個都甘岩做完手術或5C服?

水晶宮

子爵府

最憎呢啲欺善怕惡嘅阿叔!比著我都會出聲幫口!樓主好野

大宅

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都非常憎呢類懶正義既人士,我都試過一次同老公搭巴士,坐左一個站俾個男人用不流利英文叫我老公讓坐俾個六十歲左右既女人(佢阿媽),我同老公其實坐在巴士下層既中間位置,根本唔係關愛座或頭一兩排出口位,關愛座亦唔係老弱坐緊,但個男人咁樣大大聲叫我老公讓,我老公只可以無奈地讓,其實我同佢當日尖沙咀行到旺角大家都超累,老公最嬲係個男人其實好似恰佢外藉人士,焗佢要讓,我都覺得好唔合理

我覺得公眾開口大聲代人叫讓坐呢個行為真係好反感,係慷緊他人之概,好似當眾迫人捐錢咁,其實點解要迫我呢?咁樣強迫人成功就好有滿足感?

複式洋房

支持樓主!好正義
而家d後生真係慘
人地可能係未食野頭暈 行完一輪 或者吾夠訓
係咪要吾舒服到帶口罩先坐得

最憎d 無文化x老野 專恰女仔姐根本
條老港伯都好無家教吓

比我我一定大大聲聲甘講
阿伯!係咪要病到帶口罩先可以坐牙?
你又吾係醫生,你憑咩話人吾似係病同吾舒服先?

但而家個社會
如果話阿伯果個係後生仔
D所謂既道duck 艾S屎
又話現代港青 九十後 又黃絲之類

可能果位阿伯有精神病
而家d人情緒偏極
郁D又燒人全家 郁D又走去罵後生女
好似青山open day甘

大宅

樓主做得好!

女仔唔好唔開心,個阿伯應該未食藥,以為自己正義朋友上身,可以不理。

水晶宮

樓主well done!事主唔好彩撞著個燥狂癲佬,希望你唔好屈住屈住,我地支持你

首頁
23456...12

尾頁

跳至