自由講場

跳至

首頁
23456...15

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

去過一次,好彩只應承去一次

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

zitzai 發表於 16-8-30 23:25
1,2 係自己阿媽。啱啱暑假呢次去睇一個世界文化遺產,我媽問我有咩好睇。我真係唔識答

我同 629 ...

行超市一定冇死

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

fanfan0582 發表於 16-8-30 23:35
最慘係外地既野唔岩食,要食番港式野

其實去邊度要令佢食港式野呢...

拎杯面去又如何

寶石宮

jennyleung 發表於 16-8-30 23:41
百彈真係老人家特色

食鹽MODE 仲煩..
又話呢度冇野睇, 果度冇野睇

寶石宮

melomelomelody 發表於 16-8-30 23:41
跟團都no,除非佢地肯同一地點分開行同埋唔會理你點用錢。 如果唔係要夾硬就埋一齊行同埋一買野就俾人話, ...

跟團最危險就係......比人乙水買野..小至茶葉, 大至皮優....我朋友阿媽買左幾萬蚊高麗參

大宅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主:

我岩岩都同62 99 去完旅行
中晒樓主1-3

我同老公覺得最錯就係冇跟團。。。
彈就預左架啦。。。仲專登租埋車自駕遊等佢地舒服d....

我地連行20級樓梯買雪糕都比佢地鬧。。我一定唔會有下次。。。今次叫盡左孝就算

大宅

回覆樓主:

同我6299去旅行,日日都想留係酒店房唔出去,安排好車,都話唔想行

咁落酒店餐廳食早餐,佢地話寧願係房食麵包搽花生醬,真係比佢地吹漲

寶石宮

333s 發表於 16-8-30 23:54
帶長者:

1. 參加團。

5. 最好帶去佢地熟悉地方/ 小時/童年地方。<--得返香港架WO

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

所以今年5月去旅行個陣..老公本應話自由行~帶6299去..我即刻唔制~自己paln行程去邊無所謂~..但帶住佢地就麻煩~所以選擇跟團...姑奶也跟埋一齊

好喇..跟團..食自助餐..有秋葵食..導遊都講到明..唔好食咁多秋葵..食得多會肚瀉~阿姑奶呢..就係勁夾秋葵比99食..話秋葵點好點好~姑9自己就唔食..好喇..99食左勁多秋葵..成晚去廁所肚瀉~~

男爵府

認同,試過

子爵府

good_pig 發表於 16-8-31 00:09
跟團最危險就係......比人乙水買野..小至茶葉, 大至皮優....我朋友阿媽買左幾萬蚊高麗參
...

我身邊好多都係定力超級強,人肉匯率機

子爵府

good_pig 發表於 16-8-31 00:11
5. 最好帶去佢地熟悉地方/ 小時/童年地方。

香港鐵路遊

水晶宮

好有共鳴
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我自己就冇本事同6299去旅行,我知我一定激死異鄉!

我老豆媽子亦冇機會了!
記得細個時,大家姐帶爸媽美國行,途中我老豆又百彈上身,我媽真係一個好媽媽,佢鬧我老豆:個女同女婿肯帶你去禁遠旅行,好心你唔好多多要求,搞d麻煩野出黎,體諒下個女帶住禁多人!(我媽平日唔會點鬧我老豆,因我老豆“浪禮"開!)
換轉係6299,佢兩個絕對會唱雙黃!

遲d叔仔兩公婆會帶6299同外母自由行,
因為兩老腳唔好,原想跟團方便,但有人話跟團就唔去喇!禁自由行你地又唔行得多,家下迫住要唔多駕車經驗嘅妯娌負責自駕遊,真係不敢想像!
所以米洗旨意我會同佢地外遊,一次都嚴多!

good_pig    發表於 16-8-31 00:24
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

寶石宮

melomelomelody 發表於 16-8-31 00:17
我身邊好多都係定力超級強,人肉匯率機

我父母好在唔係呢D

但...我99係.....

不過N年前佢地一家人去, C6 冇睇緊就乜野都買......

寶石宮

melomelomelody 發表於 16-8-31 00:18
香港鐵路遊
我老豆係啟德明渠..佢話細個可以捉魚...

我阿媽就係太安樓.............而家都仲可以食下魚旦O既

珍珠宮

回覆:同老人家去旅行可能好大壓力-純呻,不喜勿插

d後生咁好,d老人家都要搞串個trip,咪冇下次囉

寶石宮

dasy 發表於 16-8-31 00:12
所以今年5月去旅行個陣..老公本應話自由行~帶6299去..我即刻唔制~自己paln行程去邊無所謂~..但帶住佢地就麻 ...

到底食左幾多??

男爵府

有時諗住盡下孝心,在佢哋仲行得走得嘅時候帶佢哋去旅行,但每次都發覺自己吃力不討好,不但浪費左自己的假期,仲搞到自己好唔開心,成日喺酒店沖涼時候靜靜地喊

男爵府

回覆:同老人家去旅行可能好大壓力-純呻,不喜勿插

唉!中了1,2。去完個trip,我心情差左一星期!

首頁
23456...15

尾頁

跳至