親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-11-14 00:25 發表

我以為妳嚇到唔敢出o黎添 ??

記得要叫佢加餸先,如果唔係,就唔好俾佢去妳"寒舍" !!

使乜驚, jaysonmama係大廳 :;pppp:

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 jaysonmama 於 08-11-14 00:31 發表

加d 5.07兩既蟹公.....

多 0.01 兩、少 0.01 兩 都唔好收貨 !!

重要指定:要公唔要乸(也母) !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 jaysonmama 於 08-11-14 00:39 發表

使乜驚, jaysonmama係大廳 :;pppp:

整 "蟹" 喎,唔係整 "餅" 喎 !!

別墅

原文章由 KaHeiBaBa 於 11/14/2008 00:49 發表

整 "蟹" 喎,唔係整 "餅" 喎 !!

又去旅行???!!!

好犀利,好羨慕; 叫kahei唔好同呀megan講,唔係佢又話要去。呢輪有2個同學話去新加坡,佢又話要去,我地就快要色蕃薯啦!

bobomegan

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 oldbean 於 08-11-13 21:50 發表

係 nursery,出年八月先入學。

我個朋友既孫仔1歲就話返學(play group)喇, 有一個重勁,佢個bb一出生, 就話要報名喇..... mouth:

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-11-14 00:48 發表

多 0.01 兩、少 0.01 兩 都唔好收貨 !!

重要指定:要公唔要乸(也母) !!

你買/食左未呀?

子爵府

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-11-14 00:25 發表

我以為妳嚇到唔敢出o黎添 ??

記得要叫佢加餸先,如果唔係,就唔好俾佢去妳"寒舍" !!

你放心好喇. 我有最基本既家教, 若去人屋企坐不要帶疏蕉去. right?

子爵府

原文章由 jaysonmama 於 08-11-14 00:24 發表
哈哈! 大家對大閘蟹似乎愛多過恨喎

icycream, sumsumbb, oldbean, bbchu
係咪真係有興趣呀? 想幾時? 不過場地真係有d考起喎! 點好呢?

其實搞個gathering見下面都不錯, 費事到時係街打起上o黎 ...

係丫..大家都做左半年網友. 上次bbq搞唔成, 有d可惜.

不過要找個場地容納5個family 真係頭痛. 若真係唸唔掂, 可以找個weekend去飲茶呀.

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 Icycream 於 08-11-14 14:04 發表

係丫..大家都做左半年網友. 上次bbq搞唔成, 有d可惜.

不過要找個場地容納5個family 真係頭痛. 若真係唸唔掂, 可以找個weekend去飲茶呀.

唔只半年喇.....
e+咁好天氣, 或者郊外BBQ都得丫

公爵府

咁要快D PLAN啦! 等佢無得反對
我同老公就意見不合, 我想去希臘, 佢想去HONOLULU

原文章由 jaysonmama 於 08-11-14 00:29 發表

頭先同老公講, 堂家姐叫我地出年去加拿大, 點知佢話...............去加拿大不如去瑞士 , 我當然即刻"投其所好"啦:;pppp: , 加多句, 咁不如下年暑假去咯! ...

公爵府

我吾會咁傻喎!

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-11-14 00:29 發表

正所講:"不打不相識",有時打o下交都未必係一件壞事 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 jaysonmama 於 08-11-14 15:02 發表

唔只半年喇.....
e+咁好天氣, 或者郊外BBQ都得丫

一於 encore 再去 大尾篤 啦,再去影多 D 靚相 !!

不過記得去到 大尾篤 就好咯喎,千祈唔好再入去 新娘潭、鹿頸 !!

公爵府

起碼去12日啦! 搭飛機都用左兩日. 冬天英國真係 諗吾到有咩玩
以你既資質, 一去完返來, 就即刻可以大學畢業啦!

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-11-14 00:13 發表

9-14 日;如果可以的話,日子少 D 會比較好,因為可以慳 D !!

我都想租車,不過好多 comments 都話唔好租,除非 .......

妳暑假去歐洲,一樣都係一個 博士;而我去 英國,只係一個入讀 pre-nursery o既小朋 ...

[ 本文章最後由 BBChu 於 08-11-14 15:20 編輯 ]

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 BBChu 於 08-11-14 15:19 發表
起碼去12日啦! 搭飛機都用左兩日. 冬天英國真係 諗吾到有咩玩
以你既資質, 一去完返來, 就即刻可以大學畢業啦!

雖然我都未必去得成,咁都唔駛求其講"兩"句敷衍我 ??

起碼都教我去邊度影張 "到此一遊" 相都好丫 !!

公爵府

英國我只係到過Heathrow Airport, 你話點講呀

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-11-14 15:31 發表

男爵府

英國我十多年前去過。 你可以去London近郊的莎士比亞鄉下Stratford Upon Avon, 好靚吓好英式童話fee;另外去Bath, 彭定康鄉下, 都好有特色; 行d去Cambridge感受吓d學術氣氛...在市中心去吓Tower Bridge (not London Bridge), Convent Garden, Notting Hill...記得太約係咁多
原文章由 KaHeiBaBa 於 08-11-14 15:31 發表

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 BBChu 於 08-11-13 22:35 發表
SumSumBB
你BOOK左機票未呀? 有好野記住單聲俾我, 我都想plan去歐洲

BBChu,

我暑假先去,未BOOK機票wor!你幾時去?諗住幾時book 機票?

公爵府

都係暑假啦! 機票未BOOK呀! 等緊D平野!

原文章由 SumSumBB 於 08-11-14 20:14 發表

BBChu,

我暑假先去,未BOOK機票wor!你幾時去?諗住幾時book 機票?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 BBChu 於 08-11-14 20:59 發表
都係暑假啦! 機票未BOOK呀! 等緊D平野!

有平野記得通知聲!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 NovMaMa 於 08-11-14 16:50 發表
英國我十多年前去過。 你可以去London近郊的莎士比亞鄉下Stratford Upon Avon, 好靚吓好英式童話fee;另外去Bath, 彭定康鄉下, 都好有特色; 行d去Cambridge感受吓d學術氣氛...在市中心去吓Tower Bridge (not London B ...

Kaheipapa,

英國...我都係好多年前去的,記憶模糊。我那時好勇的,無詳盡咁plan,住的B&B都係早幾日由法國打電話去book,我由巴黎坐夜車去倫敦,玩完倫敦就坐夜車過荷蘭,食的住的都好慳(應該唔啱你參考),玩的就是去博物館,英國有許多好正的博物館,有些仲免費,如大英博物館、Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Natural History Museum(記得館外有好多好多白鴿,好壯觀), Welcome Collection,...另外,仲有National Gallery,和London Transport Museum今次我都想去!
至次景點,可以坐船仔遊下泰晤士河睇Tower Bridge, 去Tower of London(內有皇室的皇冠、權杖、珠寶...記憶好深,真係好靚! ), London Eye, 白金漢宮睇換兵儀式(我上次去撞正英女皇壽辰,見到皇室一家坐馬車出來繞場揮手 ), 西敏寺, 聖保羅大教堂、倫敦動物園...., 我當年其實每日只去一兩個景點,好多時間都係四處随意閒逛下,已經好滿足:loveliness: 。
交通方面,上次我係買London Travelcard,坐地鐵周圍去(一定要買Travelcard,單程的車費貴到嚇c我),今次可能考慮租返一日車,返件餅的母校睇睇和去遠少少,但未plan啊!
入場方面,London pass www.visitbritaindirect.com/en-hk/可以免費遊覽50多個收費景區,我無用過,唔知有無聽人用過?抵唔抵買呢?

首頁

尾頁

跳至