樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

yynick 發表於 17-2-6 21:51
点解唔怪自己读书唔叻,无份好工,两公婆是香港人都买唔起私楼(emoji)

太無禮貌了。有些東西不是必然的.請你專重下人同自己。很多爭執都是由不尊重開始。始如你沒有需要就不要申請公屋吧。你有沒有尊重一些默默工作 努力求存 同等待中的人的感受。

男爵府

amy892hk 發表於 17-3-3 17:31
太無禮貌了。有些東西不是必然的.請你專重下人同自己。很多爭執都是由不尊重開始。始如你沒有需要就不要申 ...

讚同!

別墅

我愛Corina 發表於 16-10-27 06:24
土生土長香港人仲慘,資源都唔夠,仲比d新移民黎爭福利

你四人有330呎新樓,交$2千幾蚊租咪算好囉: ...

新移民最好啦,兩頭住家!

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

複式洋房

_candy_ 發表於 16-11-7 06:41
樓主明明四個人 , 呃房署排三人隊,快好多上樓,對四人隊唔公平 http://www.baby-kingdom.com/forum.php?m ...

去房署告發佢啦!
最憎啲人有樓又嫌疑3嫌4。

大宅

NodameB 發表於 17-2-8 11:30
我相信你現在是不明白,但如果你有小朋友,到他們長大,配偶亦是在香港長大的,而香港仍然像現在情況, 或 ...

Immigrant 每個發達城市都有,但數量,質素等,的確有不同。<<<好認同!
唔好以為落左黎夠7年,就以為自己真係真。香港人先得架!
爭人野、攞人福利,仲要串串貢!入鄉唔識隨俗!以為自己大x哂!帶埋啲壞習慣落黎香港!咁鐘意啲壞習慣就番上去啦!最嬲前排有啲公屋所謂新香港人,係度講話自己鄉下起5、6層屋!×¥$%$!!!!!霸x住哂!(我唔係指全部b6,係指果超級極大部份!)

伯爵府

回覆樓主:

樓主精神分裂……post closed

首頁

尾頁

跳至