自由報料

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

JoanneYung 發表於 16-11-21 14:55
如果對方出的價太低,你可以拒絕的,我早幾天有個和我出價,個價係我原本要賣的價,所以我埋接受出價囉, ...
我會劣評呢D 反價人, 絕不手軟

要有人出OFFER 先可以接受, 接受左先可以評價,

D 人只問: "$50, OK?" 呢D 不是出價, 我都接受講價但一定要D 人出offer, 我至討厭d人口痕講完價人地ok 又唔買(唔出offer), 未ready 買就唔好講價, 所以唔出offer 講價果d 我唔會應, 我講價亦會直接出offer 比人。

而且冇accept offer 就trade 如果被飛機連評價都冇, 完全冇仇報, 所以保障自己一定一定要出價!!! face trade 前一定睇清楚對方有冇多d bad comment 或者飛機record

自己做buyer 都係, 有offer 收到貨有咩唔妥可以rate 對方, 冇offer 收唔到貨都冇得rate 個seller

offer 係對雙方保障, 切記

大宅

回覆 me920 的帖子

所有人問過野都system 都會歸納為"你有一個出價" , 其實唔係, 佢應該譯成" 你有一個提問"

總之你冇accept offer 呢個option揀, 即係呢個人冇出過offer

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

princessf 發表於 16-11-21 15:53

所有人問過野都system 都會歸納為"你有一個出價" , 其實唔係, 佢應該譯成" 你有一個提 ...
我明白了!

我就係見"有一個出價"
但我又唔見到價錢, 同冇個功能俾我accept/ deny.

原來對方只係問野都有"一個出價"!

咁對方一旦出價, 我諗我會有個button可以接受或拒絕了.....

大宅

個APP 星加玻開發, 可能譯得唔好吧

我初初都有同樣疑問 ^^

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

princessf 發表於 16-11-21 15:49
我會劣評呢D 反價人, 絕不手軟

我冇俾差評佢我是費時煩,唔買就算

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

剛開始用,咁我開價$600,佢出價$400(仲想用垃圾交換),其他人只係有問答,又無出價,咁要唔要理佢?應該唔係要$400賣俾呢個pk呀
想認識多啲屯門友

子爵府

虎到金來勳章

回覆:環保-二手買賣apps -- Carousell

其實個度買賣都好free, 我就慣左問下仲有無貨,約好晒交收時間地點,傾好晒先出offer or接受人offer, 因為有陣時可能件貨已有人hold, or大家都難約面交就唔會再deal. so far只遇過一個妹妹仔放過我飛機,其他都ok, 不過有d問野答野就唔好禮貌,我就唔會so佢

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

小平媽媽 發表於 16-11-21 18:27
剛開始用,咁我開價$600,佢出價$400(仲想用垃圾交換),其他人只係有問答,又無出價,咁要唔要理佢?應該 ...

如果俾我就唔會賣,你放得上去都係好平的,如果你放太高未必有人問

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

係唔係就咁“拒絕”就得
想認識多啲屯門友

大宅

kkarman 發表於 16-11-21 18:53
其實個度買賣都好free, 我就慣左問下仲有無貨,約好晒交收時間地點,傾好晒先出offer or接受人offer, 因 ...

岩既,既出offer 等如以前yahoo 落bid , bid 左預左要買除非seller 唔賣比你。
我試過有樣好中意item, 自動出offer + $ , 增加個seller 揀自己機會

呢個app 幫我搵到好多市價已買不到的心頭好
有時仲要比市價平,真係好開心

mikimoto 海豚珠鍊,原2xxx 已無出,竟然under 1000 買到,物主又清左d ex 禮物,大家開心:mother:

火車媽媽    發表於 16-12-7 10:44

男爵府

我都download 了試試

男爵府

謝謝分享!

大宅

happy-kid 發表於 16-11-19 13:04
試下無妨,只要本住環保,價錢平d, 會有人買。

謝謝你的分享!特別有小朋友,家中少不免有用不著但仍可用的物品。

珍珠宮

謝謝分享,等我試下先因搬屋有好多嘢想平售出去

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

小平媽媽 發表於 16-11-21 18:27
剛開始用,咁我開價$600,佢出價$400(仲想用垃圾交換),其他人只係有問答,又無出價,咁要唔要理佢?應該 ...
人地講價姐.....

男爵府

畀面勳章

垃圾都不如,問一個問題,五分鐘內覆,但一係冇回應,一係24小時後先覆,玩野多過買賣,廢Apps一個!

子爵府

Thx for sharing

別墅

引用:D人D野賣得好平,免費咁濟

原帖由 rosalaw 於 16-11-17 發表
D人D野賣得好平,免費咁濟
不浪費為原則,我都ok

子爵府

happy-kid 發表於 16-11-17 15:03
朋友介紹了一個二手買賣apps, 我已在那賣和買了多次, 簡單易用. 大家屋企有多出的物品又不想浪費, 不妨試 ...

上載咗,但無聲無息呀!

子爵府

frenchmay 發表於 16-11-25 15:43
上載咗,但無聲無息呀!

係要等,只要價錢吸引,一定有回應。

首頁
23456...7

尾頁

跳至