夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

樓主, 我都好明白你的心情, 因為我也在痛苦中徘徊。

我hb是我最愛的人,任何時間滿腦子都全是他。近來覺得有異樣,我哭得死去活來,頭好痛好痛,心更痛。苦了自己,他卻懵然不知。

就是因為愛他,好想補救。但是
他也這麼想嗎 ?

洋房

半桶水,

你講得好啱~ 我而家真係無晒安全感, 患得患失咁... 做人都好似好迷茫咁, 雖然我都有工作在身, 但每當一靜落嚟時就控制唔到... 無時無刻都諗緊佢而家做緊乜... 又有無再同呢個女人又聯絡番... 唉... 真係好難切切實實放得低咁... 真係好難做得到... 實在太刻骨銘心喇...

原帖由 半桶水 於 09-4-15 22:39 發表

他過去所做的已令你失去安全感,
令你胡思亂想,令你失眠,令你......
有時我係自由個邊見到你都感到你好痛苦.
唔好再諗喇!苦了自己又解決唔到問題.
一於叠埋心水叫佢番落嚟,
從新開始過,有粥食粥點都餓唔死架. ...

大宅

原帖由 rerere 於 09-4-16 23:20 發表
半桶水,

你講得好啱~ 我而家真係無晒安全感, 患得患失咁... 做人都好似好迷茫咁, 雖然我都有工作在身, 但每當一靜落嚟時就控制唔到... 無時無刻都諗緊佢而家做緊乜... 又有無再同呢個女人又聯絡番... 唉... 真係好 ...

別墅

樓主& 樓主老公:
你們都要心比心機, 建立到今日呢頭家都是你倆的心血傑作, 唔好咁容易就比一個外人破壞了!
而家最緊要出力的是樓主的老公:
如你真心想維繫呢個家, 要老婆對你重拾信任 ! 請你除了比$老婆之外, 最緊要係比多D時間呢頭家, 就算要番工,一有時間就給她一個電話、一個短訊, 都可以令太太心靈得到安穩。 有一首歌介紹你聽"可嵐唱的 ~ 安全感"

祝 你們可以共同渡過。

你們仲可以有好多好日子的, 唔好放棄呀!

大宅

其實要你放低所有嘢, 原諒佢, 你心入面都有條刺啦, 但係你哋一齊咗咁耐, 十五年唔係一個短的日子, 一時間要放棄, 又真係好唔捨得, 但如果為咗呢種人去尋死, 咁你捨得關心你的人咩?

別墅

原帖由 mrs.hamster 於 13-12-2008 22:08 發表
rerere

既然你同你老公仲相愛就唔好再亂諗啦,我都建議你去睇下醫生/見下婚姻輔導員,比個機會你老公當住外人面前對你發下誓而你又可以同人傾下計表達下你自己嘅情緒比你老公睇,我覺得有人同你傾下傾下咁會易過你自己同 ...

完全正確!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

樓主~我睇左你LA段野之後差點想哭~~一路睇一路感受到你歌仲心痛,因為我都有發生過LA D事,但係我都有比機會佢,所以你仲愛佢就要放開心悜咁接納反佢,比D時間去忙記D唔開心的事啦~~有好多人都做到,難到只有你一個唔得咩?

子爵府

雖然我地分開左,佢都講左離婚,但我都係死都放唔低,
原帖由 rerere 於 09-4-16 23:20 發表
半桶水,

你講得好啱~ 我而家真係無晒安全感, 患得患失咁... 做人都好似好迷茫咁, 雖然我都有工作在身, 但每當一靜落嚟時就控制唔到... 無時無刻都諗緊佢而家做緊乜... 又有無再同呢個女人又聯絡番... 唉... 真係好 ...

洋房

就嚟係揭發後一年喇... 我的不安仲係咁強烈... 好怕佢仲係同大話嚟同我溝通... 真的好痛苦...

別墅

RERERE你的痛苦我知我明!我C6走了2个月,今晚我第一次見心理醫生!我爸爸剛離世今天是100日,公司3个月無出糧,不開心的事会不停發生,我都疲倦,但我有个6歲囡囡,所以一定要努力,亞女開心我就開心,還有我41歲,你想想你是否比我好一点?開心日子要自己做出來?有很樓主支持!放開一点!:loveliness: :loveliness:

大宅

你點解唔要佢反香港搵過份工呢,就算搵小啲咪使小啲羅,總好過你甘自己成日估估下好,同自己講佢肯反來就既往不究,如果佢唔反來,你一定會好辛苦.

子爵府

好媽媽勳章

機會.........
一个好男人是不会用机会.
ex男友因他去相"体"就比我踢出局.
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

民房

我覺得世上無難事, 只怕有心人, 只要你肯忘記佢, 相信日後的日子, 一定會比依加好, 無話無咗邊個吾得, 人哋吾真惜, 你更加要愛自己, 何必常常活在痛苦之中, 日諗夜諗, 都吾係辦法, 幫你吾到, 只要你吾去記注呢過人, 從新開始, 無乜大不了. 因為我覺得, 咁樣的一個人, 吾值得你去等, 去愛, 呢個時代, 女人吾係無咗男人就會死, 你有工作, 有朋友, 有自己親人, 就算連呢d都無,,,你仲有你自己, 何不令自己活得開心點, 想注一個咁的男人, 有咩用, 又吾會飽, 又吾會開心, 只有痛苦, 何必呢. 不要再自尋煩惱啦, 放開點, 望遠點. 希望你快樂.

民房

回覆 13# rerere 的文章

我個CASE 同你差唔多,我個C6係大陸有個女人,個女人仲要係結左婚,重影著住淫賤睡衣影的相,捉姦在床,發現左後就話係因為衰貪玩, 受唔住引誘先做錯左,男人個個都係咁,你要唸清楚!

複式洋房

好多同路人, 我都有相似遭遇, 但怕狐狸精睇呢版, 唔敢講...

首頁

尾頁

跳至