自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

大宅

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

雞丁仔加油(emoji)近排天氣時冷時熱,你都要保重身體!
祝福你們

大宅

回覆:各位姨姨,又係我

丁仔,問問媽媽的意願吧!
黎緊會轉凍,無論你定你家人,都要保暖,唔好凍親!
祝福你

大宅

雞丁仔,看了你和妈妈的情況, 真的很心痛。你很懂事、很乖。願上天保佑你妈妈平安度過这難關、快些康復!加油!雞了仔,祝福你們!

子爵府

雞丁大仔 發表於 17-1-11 16:21
媽媽最近覆診,醫生話腫瘤壓住尾龍骨入面神經線,有開始壞死跡象,醫生用針吉媽媽無反應,有少部份有微反應,醫 ...

祝你媽媽早日康復

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇媽媽意願, 但如果係末期就唔想佢再捱刀!

珍珠宮

畀面勳章

雞丁仔,,你真係好愛錫媽媽無論結果係點,,你已盡了力,,多聽醫生意見,,再同媽媽好好傾吓,,祝福你地一家都能夠健康快樂,,有個美好既2017年,加油

子爵府

跟隨媽媽既意願吧!
不要放棄,加油!!
祈求上天眷顧你們一家,保佑你們平安快樂!

男爵府

Nino 發表於 17-1-11 16:47
無限祝福.

同(emoji)一樣,唔識給意見,只能送上祝福與鼓勵。
:-D :-D :-D :-D

子爵府

問問媽媽的意願, 到了這時期, 尊重媽媽的意願最緊要.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

雞丁大仔 發表於 17-1-11 17:11
醫生唔敢講幾期,因媽媽有嚴重抑鬱症,但有次覆診情緒,話佢末期(因個位醫生睇住病歷同媽媽講
...
如果係咁就由你媽媽決定做唔做手術啦,現在媽媽好需要你,你都要堅強呀。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

最好可以搵多個醫生問意見.
要睇做同唔做, 影響會有多大.
再睇你地嘅意願.

相信你壓力亦不少. 你好叻仔. 要堅強.
自己有壓力, 亦要搵正當方式去抒發. 唔好積埋積埋.
祝福你地!

珍珠宮

雞丁大仔 發表於 17-1-11 16:28
媽媽佢想死,佢話醫院醫到佢求生不得,求死不能

子爵府

我完全唔識,希望你地撐住!你好生性啊!

伯爵府

雞丁大仔 發表於 17-1-11 16:37
媽媽有問過病友(同一個主診,話個醫生唔係好得)媽媽加上之前慘痛經歷,佢話怕醫生
...

有個網友話佢個中醫好得喎,試下搵返條link先

伯爵府

shpfamily 發表於 17-1-11 18:01
有個網友話佢個中醫好得喎,試下搵返條link先

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=19157367
你問下中醫資料試下得唔得?

子爵府

回覆樓主:

講真,呢幾年睇住雞丁受盡各種手術藥物折磨,而痊癒機會基本上係零,係咪應該再辛苦落去,應該雞丁自己決定,畢竟承受嘅人係佢。

阿仔你要堅強,有咩事都要撐住。

男爵府

加油呀,祝福你媽咪

水晶宮

雞仔,問媽媽想唔想做,所有手術都有風險所以真係無人敢答你.........支持媽媽!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

手術有一定風險,我地真係好難同你下決定,你都要問下醫生睇下風險有幾大,成功同失敗的差別,再同媽媽傾下,點都好要支持媽媽,祝願一切順利,送上最大祝福。

侯爵府

回覆樓主:

加油!唔識比意見,只能送上祝福,希望雞丁吉人天相,快d好番!雞仔加油,你好叻仔,你媽媽一定好自豪!

首頁
23456...9

尾頁

跳至