自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

伯爵府

miuling814 發表於 17-2-9 14:57
個女仔唔係睇似唔正經,係根本就唔正經。
我姑姐原本都冇打算咁反對,如果唔係,都唔會由得個女仔喺佢屋企 ...

就咁睇,佢同個女仔搬左出去自力更生都未嘗唔係好事,過多幾年你表弟頂佢唔順都可能會分手(又或者個女仔見你表弟無錢就會走)

睇多幾年先啦

伯爵府

叫你姑姐姑丈斷佢地零用,等佢地自己挨,千其唔好心軟。佢地挨到可以自力更生,迷恭喜佢地囉

伯爵府

回覆樓主:

狐狸精

禁止訪問

翡翠宮

畀面勳章

既然佢肯打份工養個女仔,咪由得佢捱下囉,每個人行既路都唔同,但佢可以為一個女仔唔要屋企,明知個女仔可以衰到睇住佢親生媽媽暈低都見死不救,咁都可以接受佢,覺得係父母錯,仲有乜野好講?

勸你姑姐唔好再對細仔有太多幻想,好好過自己的日子,得閒同大仔一家享受下天倫樂就算
日日是好日

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:講嘅係我表弟。表弟以前好乖好生性,考到大

原帖由 miuling814 於 17-02-09 發表
講嘅係我表弟。

表弟以前好乖好生性,考到大學時,姑姐高興到擺咗幾圍請食飯慶祝。
姑姐有冇封埋表弟財路? cut信用卡?

貧賤夫妻百事哀,好快會散,到時自然識返屋企。

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

子爵府

好似李克勤果套「浪族闊少爺」咁囉,我指李克勤即係表弟,當然個女仔唔會似sammi咁好啦

珍珠宮

回覆 miuling814 的帖子

樓主.. 無計架啦..你姑姐有兩個仔, 點都好過一個.. 真係唔好寄望太高, 尼個仔要放佢出去捱架啦.. 有時父母要操控一切, 可能先係事源.. 各自講各自話, 你永遠不會見到事件的全貌.生到仔女, 你表弟仲折墜呀..

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我個姑仔以前都係咁, 離婚後就正常返, 知道邊D人先係對佢真正好

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

回覆樓主:

姑姐仲有個生性大仔嘛,有兒有孫又有錢,咪當生少個囉。

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

記住叫你姑姐姑丈唔好比錢表弟, 山窮水盡一係返屋企, 一係發奮圖強, 兩樣都係好事....

珍珠宮

回覆樓主:

無錢遲早散啦,叫你姑姐等睇戲囉

子爵府

最緊要唔好整多件出黎 到時硬食

男爵府

回覆樓主:

呢個女人係未美人我唔知,但肯定係壞女人,見姑姐暈都不理,好恐怖,心地唔好

個女人好靚? 有否懷疑表弟撞邪?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

由佢啦, 倦鳥知返
你姑丈咁有錢,你表弟就係 富2代咁
你睇下d artist, 富豪既仔女, 讀書時 一樣 輕狂過

最後, 結婚生仔, 就搵返 d 名門淑女, 知書識禮, 賢良淑德 既做老婆

唔使担心

公爵府

miuling814 發表於 17-2-9 14:31
講嘅係我表弟。

表弟以前好乖好生性,考到大學時,姑姐高興到擺咗幾圍請食飯慶祝。

個女仔衰到有人瞓喺地要幫助都唔理?唔識既人都會幫啦,何況同一屋簷下的人?可能我天真,唔太信有咁既人。

子爵府

你表弟咁大個人,
佢要死, 你地唔通唔俾佢死咩,
算啦, 佢自己本性有問題,
又唔好話哂係個女仔帶壞佢,
你表弟佢應該本身都唔注重家庭,
呢個女仔的出現,
只係令佢表露出佢本性,
連父母都可以唔理,
正衰仔!

你姑丈姑姐真係嬲就當生少個,
唔好到時佢一俾條女玩完返黎,
或者分身家時返黎,
又錫到佢乜咁

伯爵府

你表弟腦裝屎無計

侯爵府

miuling814 發表於 17-2-9 14:43
就算個江山冇李生咁大,但姑丈嘅江山都比好多人好了,物業,生意,真係好多,我媽話,姑姐真係幾世都食唔 ...

斷佢水喉係最岩既做法
等佢地兩個系出面挨下貴租,辛苦下就知道啦

大宅

miuling814 發表於 17-2-9 15:18
姑姐話:個女仔懶到,連底褲都要姑姐幫佢洗埋。

姑姐屋企雖然有錢,但以前窮過慳慣嘅性格,所以屋企係冇 ...

睇到你姑姐連底褲都要洗埋,我可以肯定個問題不在於女仔,而是你的表弟。

成件事根本就係你表弟出咗問題。唔好賴個女仔。冇你表弟撐腰,個女嘅點會咁放縱。

你表弟細個乖孝順係細個嘅事。大個咗已經唔係以前嘅佢。佢係乜嘢人就自然會揀返同女人做女朋友。

咁大個人,大學都畢業,唔好賴女朋友教壞佢。你細佬根本當屋企係酒店,ATM. 雖然佢冇錢之後會返嚟,但唔好妄想佢會有轉變。

我家族都有個咁嘅case。

首頁
23456...10

尾頁

跳至