自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

你好嗎 發表於 17-2-18 18:56
佢做咗文件,但係係我摧佢幾日之後囉,我一日未簽我都有權改變,係佢大安旨意覺得我呃佢。
...

連臨約都未簽, 佢有咩文件要做呀?
放下自在

用戶要求終止服務

價高者得,呢啲冇情可言

男爵府

唔係好明,640佢唔要?你同佢講有客要,3日內要就簽約囉,唔簽就俾另外街客。有咩好嬲?你當初都係想640賣俾佢

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

又唔係商家佬,20萬喎,認錢唔認人for sure.

樓主你唔係會考慮虧20萬俾佢下話,拎10萬做善事好過

我是一隻喵

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

你好嗎 發表於 17-2-18 17:47
Sorry 打錯648先啱
即係只差8萬?咁你要計下喎...佣金同律師費都係咁上下...
咁就不如比個租客...佢話佢包依2樣費用嘛

侯爵府

醒目開學勳章

你好嗎 發表於 17-2-18 17:37
話說有樓收緊租,租客大半年前開始有意想買但出個價好低。我見佢咁低價直頭連價都唔開。

到最近佢又問我開 ...

根本不用理會租客。

珍珠宮

熱血金章

回覆樓主:

收定才可作實,口講無憑,佢返口不買,你都吹佢唔脹。
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

侯爵府

佢都幾老憑架喎
大佬,又唔係同你有親,之前仲要勁壓價
有咩袋得唔安樂?
俾我,佢咁講完,更加唔會賣俾佢

侯爵府

你出640 佢話ok 已經是口頭協議 有offer 有acceptance?
如果天空總是黑暗的,那就摸黑生存;如果發出聲音是危險的,那就保持沉默;如果自覺無力發光的,那就蜷伏於牆角。但不要習慣了黑暗就為黑暗辯護;不要為自己的苟且而得意;不要嘲諷那些比自己更勇敢熱情的人們。我們可以卑微如塵土,不可扭曲如蛆蟲 - 曼德拉

用戶要求終止服務

到我頂唔順經紀我就同佢講話我平少少賣俾租客,點知個客肯出多十幾廿萬,我就再問個租客你會出多d嗎?

第三者睇, 我覺得他頂盡只想用$640 萬買你層樓, 你再因有其他人可出更高價, 而問他可會出更高價......

如果他是:--

1)有能力比得出$648, 他現在會因為覺得錯失良機而罵你, 因為他覺得原本可以$640買得到.

2) 無能力超越$648, 他現階段在"發難渣" 在幻想可透過罵你..而你會拒卻人, 以$640賣給他.

建議少接觸為妙...以免他惱羞成怒, 將你間屋毀容.

大宅

價高者得

男爵府

你好嗎 發表於 17-2-18 18:16
原本我想 what's app 話返佢,但佢黎緊要面對好多問題所以我都唔話佢,上黎呻吓有人認同吓就算。佢重話佢 ...

我唔係好明,咩都無簽適過,佢何來損失

佢最多都係浪費左人地時間問野

男爵府

你好嗎 發表於 17-2-18 18:56
佢做咗文件,但係係我摧佢幾日之後囉,我一日未簽我都有權改變,係佢大安旨意覺得我呃佢。
...

有咩理由臨約都未簽佢就做合約,個間咩律師樓

珊瑚宮

2024年龍年勳章

回覆:買賣樓問題,其實大家都係自私(純呻)

佢自己唔願簽,人地捷足先登仲要高價過佢,佢自己抵死啦

子爵府

吾使理佢,自己開心收錢,又吾係同佢有親,吾使為佢勞氣!

用戶要求終止服務

pyjess 發表於 17-2-18 19:35
你出640 佢話ok 已經是口頭協議 有offer 有acceptance?
口頭協議...都係嘅~

但講真DAY ! 已雙方都話$640 OK.

而買家又拖左3 日都無實際行動, 仲要賣家主動聯絡

咁即係點?

又咁睇呀...若情況是買家在協議後3 天睇中另一更合心意間方, 主動同賣家講唔買了, 又如何?

這故事只令我覺得如果自己岩價,能力又負擔到, 就要快快行動了.

男爵府

引用:+本帖最後由+你好嗎+於+17-2-18+17:46+編輯

原帖由 你好嗎 於 17-02-18 發表

話說有樓收緊租,租客大半年前開始有意想買但出個價好低。我 ...
其實你當初肯平幾萬d都賣比佢 我覺得你已經好唔話得 唔好話差成廿萬 比著我只會價高者得 又唔係同佢有親 你估情況調轉佢會同你講\'信用\'嗎? 佢恭喜你 你咪同佢講聲多謝囉

子爵府

pyjess 發表於 17-2-18 19:35
但 no consideration, 唔通10年後俾錢,樓主都要等10年, 咁人人都唔駛落訂啦

用戶要求終止服務

話說有樓收緊租,租客大半年前開始有意想買但出個價好低。我見佢咁低價直頭連價都唔開。

到最近佢又問我開 ...
仲有成件事只覺得你個租客"立立羅羅" 又柯過.

人地標價$10 一斤菜芯, 同人講價出$8 元, 賣菜阿姐見佢駐足觀看左好耐, 就話好啦, 平D 賣比你($8)

跟住買家又$8 蚊就此8 蚊, 不過我想睇下你堆起的菜東南西北, 邊忽的菜靚D, 繼續觀察

觀察得來, D 菜芯比其他人買晒, 有人在發難渣...

上述故事純粹本人虛構, 請見諒, 勿嬲嬲....請呀!

首頁
23456...10

尾頁

跳至