影視娛樂

跳至

首頁
23456...87

尾頁

大宅

回覆樓主:

有追......好睇

男爵府

colormama 發表於 17-4-6 11:33
另外覺得倪晨㬢講嘢鄉音好重,聽佢講嘢好辛苦,大陸味都幾濃烈。

係喎,聽佢講嘢真係辛苦。不過睇耐咗,佢好似幾有心機湊,反而另外兩個一組嗰兩個就麻麻地有心

子爵府

回覆樓主:

啱啱睇哂頭嗰幾集,我諗以我地BK JM 黎講嗰4個家庭照顧難度已經喺屬於初級,不過相對黎講對班姐仔可能已經喺終極一戰你估班姐仔可唔可以揾籍口途中申請退隊呢?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

suki.ywk 發表於 17-4-6 09:49
我見果媽媽平日做家務都吸埋條地下既樓梯 以為佢係成幢咁住 by the way, 個個屋企都好正 好多小朋友野 先 ...

其實睇到佢住一層呀,佢上天台條樓梯係覆式設計。

子爵府

倪晨㬢係內地人,全家移民去加拿大,之後係加拿大選美,再選左國際華裔小冠軍黎香港發展,所以廣東話係唔標準,但我覺得佢最有氣質,係一直都好斯文既女仔

呢個節目就係想帶出一個訊息:ftm湊小朋友係好忙、同一時間要兼顧好多野,並唔係好多人以為湊小朋友好得閒、好簡單
就係要拍班藝人湊小朋友既蝦碌野先有娛樂效果,如果拍到個藝人湊小朋友湊到得心應手、一d難度都無,仲有邊個會認為ftm辛苦

子爵府

回覆樓主:

點解啲阿媽咁後生,但要生得咁密,全部都只係差一歲,好辛苦啫

子爵府

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主:

子爵府

係咪四個家庭都冇請工人?
利申我未睇

男爵府

chichiho 發表於 17-4-8 08:29
係咪四個家庭都冇請工人?
利申我未睇

係, 好似話 家庭參加條件係一定要係全職媽媽 同冇工人

男爵府

hasting 發表於 17-4-8 08:27

早生早甩身掛

侯爵府

士多啤梨熊 發表於 17-4-6 01:19
節目有介紹爸爸職業,好似有醫生、社工同老闆

,仲有私家車出入
世上千百萬人,不求別人幫助.只求不被惡攪,已很感恩

伯爵府

我有睇,4個小朋友的呀媽好嘈。
我又覺得要班未湊過小朋友既姐姐仔去湊仔,咁實係甩甩漏漏架啦。

水晶宮

熱血金章

我愛Corina 發表於 17-4-6 07:54
村屋果個應該只係3樓連天台,因為睇落廳房都唔大。

吸粉紅色樓梯果個係真係house, 有影到樓梯隔離係廳,姐係 kit 屋企, 有兩個女。

四個仔女果個我估住大棠啲村屋,係咪頂樓連天台就睇唔到

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

班媽媽嘈到不得了,由其係個醫生老婆,港女咁
其實要D姐姐湊真係有難度,個B由細到大都係自己湊就梗係容易啦,而家D姐姐中途先湊,仲要有D咁鬼曳,點湊得掂喎

水晶宮

熱血金章

etam724 發表於 17-4-8 11:12
班媽媽嘈到不得了,由其係個醫生老婆,港女咁
其實要D姐姐湊真係有難度,個B由細到大都係自己湊就梗 ...

係喎,仲要係咁易交代兩句就走人,我唔明個出發點係乜? 啲全職媽媽好勁?? 啲姐姐仔藝人湊唔掂? 換轉睇爸爸全職湊應該好睇啲囉。

子爵府

回覆樓主:

琴晚睇到4個仔女個阿爸阿媽好似都幾嚴。。。

珍珠宮

9594 發表於 17-4-8 10:56
吸粉紅色樓梯果個係真係house, 有影到樓梯隔離係廳,姐係 kit 屋企, 有兩個女。

四個仔女果個我估住大棠 ...

呢個節目想宣揚全職媽媽為了照顧子女,甘願放棄一切,假又無得放,廁所又無得去係非常偉大。近排有無睇fb ? 節目一出街,勁多傳媒又即刻話全職媽媽最偉大。

唔知以為係個社會逼人做全職媽媽。

子爵府

最新果集,見到有個喺酒店放左d鞋入雪櫃

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

艾森 發表於 17-4-8 07:59
倪晨㬢係內地人,全家移民去加拿大,之後係加拿大選美,再選左國際華裔小冠軍黎香港發展,所以廣東話係唔標 ...

原來倪係華姐

首頁
23456...87

尾頁

跳至