烹飪搵食

跳至

首頁
23456...11

尾頁

水晶宮

原帖由 godiva 於 09-1-20 11:22 發表
呢部"淘寶" 功率: 450W

但NESCO 果部有1000W AR, 同埋有fan 同無fan 整ge 時間差好遠.

我覺得佢似係nesco的舊款 ~~ 個outlook很像...

淘寶嗰部有熱風系統喎~~ hk$200上下...真係 "玩" 得過 ~

強調一下...是 "玩" ~~ 因為佢工作時間長, 又都幾佔地方...而且佢唔係主要煮食工具......

水晶宮

望梅止渴圖 :

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

淘宝網 有 d 機睇吾到 size

大宅

焗爐可唔可以做到類似效果呢 ?

水晶宮

環保接龍勳章

tammy2008,
末得倒...仲整2張pictures個我"恨"吓......
原帖由 tammy2008 於 09-1-20 13:52 發表
望梅止渴圖 :

?v=0

?v=0

水晶宮

環保接龍勳章

Edgar,
我諗件生果未乾透就"燶"左.
原帖由 Edgar媽 於 09-1-20 15:49 發表
焗爐可唔可以做到類似效果呢 ?

水晶宮

環保接龍勳章

cindyheng,
咁咪慳左好多!!
原帖由 cindyheng 於 09-1-20 02:43 發表

所以我多齋睇.....

水晶宮

環保接龍勳章

cindyheng,
哦!
原帖由 cindyheng 於 09-1-20 02:46 發表

有消息話埋我聽 bor ^_^

水晶宮

原帖由 a#### 於 09-1-20 17:33 發表
tammy2008,
末得倒...仲整2張pictures個我"恨"吓......

妳點呀 ~~ 淘寶買野好方便架...唔洗驚架....

yahoo有d幫人充值"支付寶"....收$10手續費之馬....

呢d小電器...壞咗咪算 lor...當玩具咁... 我連手機都係淘寶買...不知正過香港嗰d多多聲....(不過無繁體字...)

妳搵個賣家...同佢談好..記住問清楚運費...話要送香港的...之後上yahoo 搵人代充值....之後可以俾錢賣家...咁佢就會寄件貨俾妳...收咗貨無問題就上淘寶打款俾人,(如果有問題可以申請退款, 不過要寄番件貨俾人)...打完款個賣家先收到錢.... 妳搵個賣家好評如潮的, 咁通常無問題架...我睇過佢地d款...好多都真係有在外國有售的...

我好少咁詳細教人用淘寶...見係妳先打咁多字.....我都幾怕有部份人成日話大陸野...咩咩咩...都唔知點對佢地講..講真...任何地方做的電器都會有風險...其實袓國真係都有好野, 唔好因為一小部份害群之馬而.....真係唔想係呢方面多講....

點解我唔幫人付款.....其實幫人俾錢好易...上網打幾隻字之馬...但係, 因為銀行會因應當日之匯率 charge 我visa card...一日未收到 bank statement 我都唔知佢charge 咗幾多...咁..點收人地好呢...收少咗...當然唔好...收多咗...又要退...煩c人.... 仲有..我試過辦退款 (無碼/無貨)...銀行only退賣出價...(例如買入/賣出...1.16/1.1)..所以退款都會白白無咗幾十元差額....

水晶宮

環保接龍勳章

tammy2008,
謝謝你咁多隻字.
我已托人幫我"look look".
啱就buy.幾佰元就玩得過.貴就唔捨得la.
順便問問,邊隻吸塵機好用?我部機剛剛壞左!
原帖由 tammy2008 於 09-1-20 18:49 發表

yahoo有d幫人充值"支付寶"....收$10手續費之馬....

呢d小電器...壞咗咪算 lor...當玩具咁... 我連手機都係淘寶買...不知正過香港嗰d多多聲....(不過無繁體字...)

妳 ...

水晶宮

原帖由 a#### 於 09-1-20 20:17 發表
tammy2008,
謝謝你咁多隻字.
我已托人幫我"look look".
啱就buy.幾佰元就玩得過.貴就唔捨得la.
順便問問,邊隻吸塵機好用?我部機剛剛壞左!
...

......MIELE....想佢壞都難 ~~

侯爵府

環保接龍勳章

大家比比意見吧!我想在淘寶買,2款吾知邊款好d呢?

660 定770好呢 ?
有焦人買左?

原帖由 tammy2008 於 09-1-20 18:49 發表

妳 ...
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

水晶宮

原帖由 vane 於 09-1-20 21:53 發表
大家比比意見吧!我想在淘寶買,2款吾知邊款好d呢?

660 定770好呢 ? http://img05.taobaocdn.com/bao/uploaded/i5/T19ah ...

兩款都差不多 (功能上..)
希望妳參考一下 :http://kaijie.manufacturer.globa ... Food-dehydrator.htm

http://www.fernsnutrition.com/hmdehy.html#american%20harvest

個人還是有小小提議.....我之前都睇過很多外國 comments....有不少人話透明膠嗰種...很易裂....

水晶宮

我嗰部冇得調溫....妳地就好啦.....而家淘寶呢d可以調.....

我嗰時都發機瘋.....係yahoo us見到部 Excalibur賣1蚊/10蚊...唔記得....bid 咗之後要收成千蚊運費....我都醒..問個seller有冇單..佢話冇...話有一日係d大賣場買的...我叫佢照d實物相mail俾我...又話冇.....
我臨崖x馬話 cancel....佢話要complain 我...我都據理力爭分析給他看原因....com 唔complain我都無所謂 ~

之後佢都無聲無氣..影都無.....人間蒸發一樣..

我諗番起都覺得好好彩 ~~

侯爵府

環保接龍勳章

THANKS!我都要過左年先有得買,因新年快到快遞已經停了,無得運...要等.....

原帖由 tammy2008 於 09-1-20 23:49 發表

兩款都差不多 (功能上..)
希望妳參考一下 :http://kaijie.manufacturer.globalsources.com/si/6008816161882/Showroom/3000000187611/20856/Food-dehydrator.htm

http://www.fernsnutrition.com/hmdehy.html#amer ...
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

伯爵府

tammy2008 ,

你又好似講得幾arm:D .

我想買黎整咸魚:loveliness:

其實我一年前都係淘寶買左部光波爐, 都無問題仲要好正tim.

等我搵下同邊個買家買先:D :D

Thanks

原帖由 tammy2008 於 09-1-20 13:46 發表

我覺得佢似係nesco的舊款 ~~ 個outlook很像...

淘寶嗰部有熱風系統喎~~ hk$200上下...真係 "玩" 得過 ~

強調一下...是 "玩" ~~ 因為佢工作時間長, 又都幾佔地方...而且佢唔係主要煮食工具...... ...

大宅

但係個oven 開極低溫都唔得? 我個oven 最低係60度, 不過oven 冇個咁長時間o既制就真, 唔可以overnight 開工

原帖由 a#### 於 09-1-20 17:35 發表
Edgar,
我諗件生果未乾透就"燶"左.

水晶宮

原帖由 godiva 於 09-1-21 11:41 發表
tammy2008 ,

你又好似講得幾arm:D .

我想買黎整咸魚:loveliness:

其實我一年前都係淘寶買左部光波爐, 都無問題仲要好正tim.

等我搵下同邊個買家買先:D :D

Thanks

...

妳....妳咪啦.....開住個爐嗰時...入面d食物d味會飄到成屋係架.....

妳整咸魚.....mouth: 咁成屋咪.......唔好啦.....

水晶宮

原帖由 Edgar媽 於 09-1-21 12:06 發表
但係個oven 開極低溫都唔得? 我個oven 最低係60度, 不過oven 冇個咁長時間o既制就真, 唔可以overnight 開工

oven 放得一兩層.....回唔到本喎.....

水晶宮

環保接龍勳章

tammy2008,
咁堅!!!!咁想換新款都難!!
我剛剛search倒一隻叫..Dyson DC24Ball,有冇聽過,得唔得?
原帖由 tammy2008 於 09-1-20 20:56 發表

......MIELE....想佢壞都難 ~~

首頁
23456...11

尾頁

跳至