自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

珍珠宮

KamMui 發表於 17-5-26 10:44
送得比人就唔好諗番,如果真係咁錫就唔會送比人啦,而家咩年代,以前仲話食都無得食要送比人,而家就算窮都 ...
同意。依家個女幸福快樂,有錫佢的父母。佢走去見,依家又話抑鬱又盛,整整下忍唔住講出來,個細路女知道真相分分鐘心靈扭曲。

大宅

真抑鬱定扮野想攞著數?大陸女人有咩做唔出? 學樓上話齋,佢有感情人地養母都有,講出來隨時損人不利己,就算要講都應該與養父母先相量,大家有默契先。

水晶宮

jesswu 發表於 17-5-26 10:39
大陸表妹多年前生左個女,家境貧困(已有兩女再生勁罰$) 加99搏男孫壓力下,忍痛將出世不夠一歲的B女送給老 ...

唔好見

水晶宮

愛她就不能見...

珍珠宮

既然又想見,又介意比人叫表舅母,不如上契,如果對佢而言,叫契媽比叫表舅母舒服嘅話

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我有個朋友,結左婚,生埋仔女,至知佢有個親戚,原來係佢親生父母。

係佢親生父母同佢講既,變左自己以為自己係獨女,而家就好多兄姊喇。

不過,佢唔認親生父母呀,因為養父母真係好錫佢,佢唔想佢地傷心,而且,

佢養父母無義中講左佢女點對佢地好,每月畀幾多錢佢地,環境好好等畀一個

親戚聽,咁就傳呀傳,傳到入親生父母度喇,所以我朋友認為佢地有居心喎,

因由細見到佢大既,見面都唔會問候下,而家至黎關心?

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

開心吸收勳章

提你表妹,八年前她已經做了決定,現在相認,是想小朋友知道親生父母嫌棄她是女兒身嗎?相認,對小朋友有任何益處嗎?還是只是讓表妹內疚的心舒服一點?

子爵府

不知所謂, 佢有無顧個女感受, 有無為佢著想, 唔可以一句自己想就咩野都可以做, 真係認左到時個女跟邊個? 純粹係要一聲阿媽, 之後拍拍羅尤走左去, 得閒見下面?當個囡係咩?

子爵府

回覆樓主:

唔該積D陰徳咪攪人啦,神又系你,鬼又系你,如果生果個系仔,睇伛諗/會唔會送比人吖,我諗佢乞到乞返來養大佢,正一大陸人心態,無見識兼衰格

男爵府

不知所謂,為左生仔唔要個女,家窮又有錢再想追仔?今日佢抑鬱都係報應,仲想認返個女,有無諗過個女想唔想認返佢?哩啲阿媽唔抵可憐

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

真係唔好見,
因為家庭背景不同,
呢個女可能比同住既女優秀,
媽媽心裡會有比較

珍珠宮

送得比人就唔好諗番,如果真係咁錫就唔會送比人啦,而家咩年代,以前仲話食都無得食要送比人,而家就算窮都 ...

同意

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

大陸有冇得上bk架,你如果唔好意思講,叫佢自己入來睇留言啦

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

從來賣仔莫摸頭
請勿打招呼~

公爵府

永遠都要埋藏真相!

大宅

人地養大,又想拿返,好自私

珍珠宮

睇住自己個女叫人地阿媽,叫自己表舅母,又不可相認……搞到有d抑鬱
抑鬱咩呢? 佢個女叫人阿媽,人地的確除左十月懷胎外,供書教學棉乾絮濕,阿媽要做的野做齊晒WOR。佢呢為「表舅母」除左不負責任地生佢出來唔要佢,而為左一個唔知生唔生到的「仔」,為呢個女做過咩呢?

依家先來唔捨得,佢的唔捨得,好容易毀滅佢個女得來不易的幸福。

珍珠宮

大陸表妹多年前生左個女,家境貧困(已有兩女再生勁罰$) 加99搏男孫壓力下,忍痛將出世不夠一歲的B女送給老 ...

心up 當初又比人。不負責任。 唔好認啦

珍珠宮

回覆樓主:

當初做得呢步賣個女比人,即係已經係放棄啦,唔好話自己係佢阿媽就可以立亂認返,養大個小朋友估好容易,要心機要時間要錢,話認就認,仲有佢放棄之前有冇諗過第日個女大左,如果比佢知道呢件事,係會好傷心咖會有陰影咖,自己衰好啦,唔好搞到個女,人地而家食好住好,養母對佢咁好,已經當左佢係女,自己受良心責備就想認返,衰d講同佢有親咩,咁多年做過d咩?就係黎睇我?咁慳d啦

大宅

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 睛靈勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

如要相認, 佢點同阿女講點解唔要佢? 因為佢超生? 因為想博生仔? 唔通咁會得到阿女體諒認番佢? 多餘!

既然人地表姐咁好可以做到視如己出, 仲比個表妹成日去見面, 人地做得到, 表妹都要守承諾一世唔好相認.

佢可以繼續見面, 心嗡, 後悔, 但千祈千祈唔好相認.

首頁
23456...12

尾頁

跳至