自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

mrslam2014 發表於 17-11-8 22:14
好累,掟嘢洩憤,當然沒有傷害小朋友,已經30分鐘,心情仲好似做完帶氧運動咁,要深呼吸唞氣,以為佢會驚一 ...

啊女剛 trouble two 時試過一次!不過無掟嘢,有歇斯底里,匿喺被竇再塞自己個頭喺枕頭狂嗌!只此一次!因為我知道嚇親個女,佢果晚瞓得唔好,之後每有激動時,安放好佢,自己走入廁所喊!老公放假時或有時會帶啊女俾娘家睇一陣,自己去放幾個鐘假....

子爵府

回覆樓主

試過,鬧完跟住自己又心痛

男爵府

回覆樓主

呢個post 好正,有曬畫面而且d畫面似層相識,大家一齊努力啦

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

好累,掟嘢洩憤,當然沒有傷害小朋友,已經30分鐘,心情仲好似做完帶氧運動咁,要深呼吸唞氣,以為佢會驚一 ...
我咁大個女,只係掟過一次野,掟完就覺得自己好蠢,因為要執返,又會整爛野。以後,都冇再掟。

最多鬧爆,點都唔會掟野,d野要錢買架。。。

男爵府

sweetannann 發表於 17-11-9 09:15
報到, 我平時人超好,返工都唔會鬧d 下屬。但返到屋企,坐埋書枱,我老公就話我好似鬼上身。
真係好勞氣, ...

同我嗰件事一摸一樣!一坐低就話要去廁所,又要飲水,又呻鼻涕,寫兩隻字又跌筆又唔見擦膠!浄係叫佢用隻手㩒住本部寫字已經叫到口臭!其實係咪大部分細路都係咁架?

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主

經常,所以現在考完試我要出街輕鬆一下,唔好對住佢
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sweetannann 發表於 17-11-9 09:15
報到, 我平時人超好,返工都唔會鬧d 下屬。但返到屋企,坐埋書枱,我老公就話我好似鬼上身。
真係好勞氣, ...
係架, 佢地似經去到神既境界

有時我會諗, 屋企係唔係有多一個我睇唔到, 淨係佢先見到既人
佢以為我鬧緊果個人

你就算點鬧, 點癲...你就激到扎扎跳,
佢就覺得我唔係鬧緊佢, 呢下先最高招

如果心跳手扼會咇咇聲響, 一定嘈到人地以為銀行響 alarm

大宅

回覆 cherriehahaha 的帖子

我仲要問距有無講大話,距話無。。。。每日都俾類似情況激到半死~

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

無掉野,但鬧到把聲沙曬
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

多年經驗話我知, 鬧爆都唔夠一滴眼淚咁有殺傷力,
不過要平時係硬朗堅強型至有用

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

茄子 發表於 17-11-8 22:18

掟嘢洩憤,為孩子立下壞榜樣而已。

agree,不認同掟嘢發洩。我試過勁嬲,想拍枱去鎮壓佢,但又怕手痛,攞間尺打落枱面,一拍斷開兩段 我自己都驚埋

大宅

我都有掟野, 掟完呀女執返.
我係閙到就斷氣,成日好似回唔倒氣咁, 真係好傷身, 但真係忍唔住狂閙, 有時激到我狂打佢. 我知係好唔好.

大宅

selinako^^ 發表於 17-11-8 22:33
經常我有我咆哮,
佢有佢好似啪左懵仔針咁
我話佢知係考試範圍,佢用難以置信既表情望住我

請問係仔仔定女女?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MGM_DRAGON 發表於 17-11-9 11:42
請問係仔仔定女女?

伯爵府

回覆樓主

有,激到自己都喊左

珍珠宮

panyeung 發表於 17-11-8 22:21
經常啦,由二樓到廿樓都聽到我把聲

珍珠宮

twc729 發表於 17-11-9 11:27
多年經驗話我知, 鬧爆都唔夠一滴眼淚咁有殺傷力,
不過要平時係硬朗堅強型至有用 ...

但喊唔出我

別墅

回覆樓主:

原來有好多同路人 我仲諗自己有病 日日的功課 次次的考試 日常的生活日程 簡直天天次次樣樣都要咆哮 細聲些都唔彩我……

子爵府

回覆樓主

無試過。仔仔好乖,我亦明白佢需要成長同指導,我點做,佢就有樣學樣,唔會係小朋友面前失控。有乜事慢慢講,小朋友心底係明。加油媽媽

珍珠宮

可能我得一個小朋友, 所以我經驗較少, 真係未試過

首頁

尾頁

跳至