自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

伯爵府

kit2004 發表於 18-3-21 16:43
點用個兜裝尿?裝得切?
我狗平日都係屋企痾.10日落街一次.就算屋企去完落街都狂痾十幾次.大大都幾次,屎汁都 ...

我其中一隻都差唔多,屎就唔會係街痾,尿就去十幾次,但其實好多時係冇尿
有人話用尿墊,咁我應該要同隻狗鬥快先得

公爵府

回覆樓主

呢個問題我自己都諗左好耐

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

happyperth 發表於 18-3-21 17:23
聰明!我同你一樣都係識睇字既人類呀
我同你唔同,我唔知你的是什麼理論,我唔多會睇字,無你咁高深,你可能係的離地野.

大宅

20150618bb 發表於 18-3-21 17:29
我同你唔同,我唔知你的是什麼理論,我唔多會睇字,無你咁高深,你可能係的離地野. ...
多謝讚賞,回覆係一種美德,你進步了

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

SUMMER581 發表於 18-3-21 17:24
我其中一隻都差唔多,屎就唔會係街痾,尿就去十幾次,但其實好多時係冇尿
有人話用尿墊,咁我應該要同隻狗 ...
我諗唔需要鬥快,狗狗痾完用尿片去吸收得唔得?然後才用水洗一洗,咁效果應該幾好。

大宅

414928 發表於 18-3-21 17:33
我諗唔需要鬥快,狗狗痾完用尿片去吸收得唔得?然後才用水洗一洗,咁效果應該幾好。
...
呢個方法good呀

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

健朗媽咪 發表於 18-3-21 15:04
吓,我講嗰d狗尿片係一塊舖喺地嗰d喎,好多人屋企有個狗廁所都會用嗰種尿片啦,唔係有病先用得ga

仲有d狗去 ...

我隻狗佢忍過4日,大小便都唔痾,直至出街。

曾經有個法官判詞講,「狗狗係街大小便是天性,不能扭曲。」

不過我為免被人誤會同歧視,所以我搬左西貢,仲係郊野公園範圍。

個到好多鬼佬唔會沖小便,只會執大便,佢地認為沖小便是多此一舉。

我住個到日日有牛寶不斷尿尿便便,超大督,尿尿仲好臭,不過一落雨就沖走晒,又唔覺又人投訴牛尿

訓練可能係得,但要扭曲我狗狗天性迎合大眾,我唔會禁做

伯爵府

414928 發表於 18-3-21 17:33
...
我隻狗係一分鐘去一次,每次都係幾滴仔,其實我覺得佢係玩野,留味霸地盤
不過都試下你方法啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

happyperth 發表於 18-3-21 17:31
多謝讚賞,回覆係一種美德,你進步了
多謝你讚,又唔要你所謂進步.你都剛剛出席

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

moniko 發表於 18-3-21 16:15
如果你試過成日踩到狗屎狗尿就會知! 不過可能d人養狗養上腦, 屎尿都覺香
...

咩叫「養狗養上腦」呀?

其實討論下,何苦要用呢D禁挑釁用詞呢?!

大宅

20150618bb 發表於 18-3-21 17:39
多謝你讚,又唔要你所謂進步.你都剛剛出席
係呀,我衰囉,有時齋唔覆
有人回覆,傾下講下又一日,幾好

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

SUMMER581 發表於 18-3-21 17:39
我隻狗係一分鐘去一次,每次都係幾滴仔,其實我覺得佢係玩野,留味霸地盤
不過都試下你方法啦
...
幾滴唔係問題啦,小小水都可淡化,最怕係尿多水少就真係無用加流開晒,養狗真係無問題,但要互相體諒,可以做好一點就做多一點。利申:我無養狗的。

大宅

八婆仔@ 發表於 18-3-21 17:36

曾經有個法官判詞講,「狗狗係街大小便是天性,不能扭曲。」 ...
我都見過外國人係咁,不過香港有法例,清潔係主人責任
所以我覺得狗狗係街大小便問題不大,最緊要係主人有責任,做好自己,人地都唔會不滿

伯爵府

八婆仔@ 發表於 18-3-21 17:36

曾經有個法官判詞講,「狗狗係街大小便是天性,不能扭曲。」 ...
我唔係崇洋,但係呢方面 外國人真係包容好多

伯爵府

回覆樓主:

最初唔知一定要淋水
見到人淋仲覺得佢多餘
直至一次比個放狗人罵我唔淋水
我on居居仲同佢講淋水有咩用架
尿都還在原地
佢話係規矩仲比佢罵
之後我明知冇用都照淋
只為d不求什解既人去做

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

20150618bb 發表於 18-3-21 13:29
有時候見到放狗人士,當隻狗..大大用報紙拿走放垃圾桶,但當佢小便拿樽水噴射小便處是否有用呢?直覺係無用只 ...

溝稀少少。。冇用。。
用埋而家成日都係磚地,好易吸曬入去。。。。臭到

大宅

happyperth 發表於 18-3-21 16:50
你好好人

我認我係有私心架,因為我驚我仔踩屎

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

因為香港人最鐘意投訴.有投訴之都之稱.

伯爵府

nintendo 發表於 18-3-21 14:09
我有去 HKDR 做義工,佢地話唔好用水沖。

請問有冇講是什麼原因呀?
好想知道

水晶宮

happyperth 發表於 18-3-21 17:45
我都見過外國人係咁,不過香港有法例,清潔係主人責任
所以我覺得狗狗係街大小便問題不大,最緊要係主人有責任 ...

曾經有食環捉我朋狗友沖狗尿,因為「淋水在地」,攪左一輪先豁免罰款式

首頁
23456...11

尾頁

跳至