懷孕前後

跳至

首頁
23456...9

尾頁

禁止訪問

回覆樓主

複式洋房

Plingling 發表於 18-4-26 11:14
係呀 我咩都唔識呀 ,只係驚如果私家同政府覆診兩邊會太辛苦.

D 朋友 之前係2邊照睇, 梅花簡竹甘 ,確保每個月都睇到bb 心跳,話甘會安心d
違規內容

別墅

回覆樓主

我今日6wk了,book咗月尾去睇私家,政府排到6月頭先有,實際係咪6wk都要照咗先知

別墅

回覆樓主

請問大家有無腹痛同腰痛啊?無流血同流啡,係咪正常?

別墅

回覆 Plingling 的帖子

我都想加入whatsapp group

複式洋房

回覆樓主:

我聽日5w 啦。係咪有gp ar
加埋我呀^^
第二胎

大宅

回覆 rsp_yan 的帖子

我都係第二胎,5w2,都想入grp 啊! 但今早一起身冇曬胸漲,有點擔心

複式洋房

sk21208 發表於 18-5-4 17:10
我下星期先去照呀!好擔心好驚你係照陰超定腹超呀?

記住好好休息呀!

你幾好嗎?我這幾天無流啡了,係屋企休息了整個星期,而家返工覺得好累。你照到閃閃未呀?我係QE登記左,要6月頭先見助產士,到時已經11weeks,唔知仲安唔安排到唐氏。你醫院登記左未呀?有無咁快排到唐氐?

大宅

回覆樓主

我6weeks,今日去照超聲波同陰波,乜都照唔到,要抽血,星期一再抽整指數,好驚宮外孕,阿b唔知去左邊,定係太早照乜都照唔到

複式洋房

vickiling 發表於 18-5-12 15:34
我6weeks,今日去照超聲波同陰波,乜都照唔到,要抽血,星期一再抽整指數,好驚宮外孕,阿b唔知去左邊,定 ...

Hello,6W真係可能照唔到,通常7W以上照會好D.因為Size太細,但其實照唔到閃閃,都會照到胎䑋的物體。可能你未足6W,唔好擔心住,等過多2星期再照啦!

別墅

Ivyreve 發表於 18-5-12 14:51
你幾好嗎?我這幾天無流啡了,係屋企休息了整個星期,而家返工覺得好累。你照到閃閃未呀?我係QE登記左, ...

已經照到啦!心跳155都唔錯啊!
但政府個邊我就遲左一步 佢話我太遲登記 要自己做唐氏不過我一早諗住自費做T21 就算數囉

複式洋房

回覆樓主

Hello 我都想入group
我5W去照過 可能太細照唔到 到依家都好擔心 但又未敢去照多一次 諗住等到7W先

複式洋房

sk21208 發表於 18-5-12 20:30
已經照到啦!心跳155都唔錯啊!
但政府個邊我就遲左一步 佢話我太遲登記 要自己做唐氏 ...

恭喜你呀!可以放心啦!你BB心跳仲快過我B,我B115.醫生果時話正常。你幾時去登記?點解咁快無位,我都係今星期一去登記,但佢話要下次見助產士再安排唐氏,咁我都可能無位了。T21要成$6500,看都睇過有關資料,咁你book左邊間做?

別墅

回覆樓主

我5w1呀,係第二胎,係咪有group可以交流下?

別墅

Ivyreve 發表於 18-5-12 14:51
你幾好嗎?我這幾天無流啡了,係屋企休息了整個星期,而家返工覺得好累。你照到閃閃未呀?我係QE登記左, ...
我都登記咗QE, 都係6月頭見助產士吖

複式洋房

k_yinging 發表於 18-5-12 21:44
我都登記咗QE, 都係6月頭見助產士吖

好巧合呀!你幾多週呀!排唔排到唐氏呀?可能我地之後有機會係QE見到大家都唔知(emoji)(emoji)

別墅

Ivyreve 發表於 18-5-12 21:54
好巧合呀!你幾多週呀!排唔排到唐氏呀?可能我地之後有機會係QE見到大家都唔知(emoji)(emoji)
...
我發現嗰陣5週,今日啱啱7週,但係我未去私家照清楚大細,可能會有調整係吖~ 咁啱同一間醫院,你會想政府生定私家生吖?!

複式洋房

k_yinging 發表於 18-5-12 22:01
我發現嗰陣5週,今日啱啱7週,但係我未去私家照清楚大細,可能會有調整係吖~ 咁啱同一間醫院,你會 ...

我估我都會政府生多,你呢?你要約私家照超聲波,到時睇到size會再清楚知道幾多W,同時你都會知道是否宫內孕和睇到BB心跳閃閃。祝你一切順利

別墅

Ivyreve 發表於 18-5-12 22:06
我估我都會政府生多,你呢?你要約私家照超聲波,到時睇到size會再清楚知道幾多W,同時你都會知道是否宫內 ...

我寫醫生證明嗰陣,嗰個醫生寫過紙我去照過一次,冇宮外孕,但實際週數要再遲下照先會清楚,嗰陣5wk,得個胎long。
而家約咗2個私家(順便睇下邊個好睇邊個),最快嗰個星期一去照,好緊張呀
我諗我都係揀政府生,到時有機會同你相遇呢

複式洋房

k_yinging 發表於 18-5-12 22:12
我寫醫生證明嗰陣,嗰個醫生寫過紙我去照過一次,冇宮外孕,但實際週數要再遲下照先會清楚,嗰陣5wk,得個 ...

無宫外孕已經可以放下第一步擔心,而照到閃閃,又放下第2個擔心。唔使擔心喔!宫內孕而又足7W好大機會都見到閃閃,我果時6W5都擔心照唔到,因我M期比較長而又唔準,好彩都照到。但要忍尿照,記住拿個保暖杯去飲水。尿急會比較易照。

首頁
23456...9

尾頁

跳至