自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

樓主唔好為咗呢d咁人唔開心啦! m咩係有錢人我唸她都沒見過,咁無教養,看落她都好自卑
://www.baby-kingdom.com/?244377

子爵府

唔駛理佢,我覺得如果佢唔係瀑發戶就係作野囉,我由私樓住到公屋,再由公屋住到村屋,有咩問題,喜歡咪得囉,最緊要係一分一毫都係自己親手搵返嚟,又開心又自豪。

我以前讀書間學校不知有幾多有錢人(我包括我呀,我只係食得飽著得暖果種咋),趙家三個千金都係我同學,人地都無啲咁嘅野,由細到大都有錢嘅係唔晒命架,因為習以為常嘛。

禁止訪問

別墅

我覺得你朋友都有小小問題,怎能比自己女朋友同自己十幾年老友咁吋講野,擺到明唔比面,快d叫你朋友飛左佢.

---------------------------------------------------
"咁個8婆一黎到己經話我間屋舊, 跟住又話我老公份工要靠勞力, 老咗唔知點算... 我己經覺得好頂氣啦, 但為咗比面我朋友咁我都算數... "

等待驗證會員

比我係你......我會即刻同你个朋友咬耳仔問佢 : 你條女係吾係夠鐘食藥?
如果條女問你地問咩, 你叫佢問番佢男友.:D

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

一笑置之喇
自己快樂最緊要
放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

大家討論還討論,千祈唔好使用粗口或太粗鄙字眼,話哂係親子網,請大家做個好榜樣。

俾著我,我會同依位'朋友'理論,人窮唔代表冇志氣,唔等如冇修養,唔等如唔幸福。見完依次可以永遠byebye
盡我一己之力,發放正能量!

水晶宮

發財立品
睇黎佢...都未發所以無品
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我真係未見過呢類人, 比我遇到實玩殘佢
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

正宗港女

大宅

佢呢D人有錢又點,一D教養都無,正一狗眼看人低,佢咁講野,佢D思想就真係未進化啦,狗口長不出象牙

大宅

其實係個朋友覺唔覺得佢女朋友,有問題請你嚟食飯咁多嘢講,如果係我唔會立即出聲,之後同朋友講其實我歡迎你上嚟坐,不過你女朋友下次就唔好啦!其實住公屋都可以好有錢,睇下有冇人發現,其實你不必介意佢講咩,下次再係咁咪講說話比佢聽。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你朋友冇反應嗎?

大宅

原帖由 eleueleu 於 09-4-1 02:58 發表
好激氣.... 好想呻下呀~~

其實呢... 係由細到大都係住公屋, 但我從來都唔覺得失禮或者又咩唔開心﹑自卑, 反而好懷念又好回味小時候的環境同快樂...

好啦, 講完開場白, 講返件事, 因為我啱啱新屋入伙, 我同老公終於擁 ...

換咗係我,對住呢D無教養嘅人,我實寸番佢架 ,佢無品先洗乜俾面佢!

我實笑住咁寸佢:
E...咁你係米好興奮呢?!宜家可以親身體驗下,你話恐怖核突未進化嘅純正香港人住嘅地方囉!
細個玩咩?我地細個玩D野好閞心架,E....亞XX(你朋友)無同你講,細個有幾開心咩?童年咁重要一part都無同你講咩!呀...講你都5明啦!

不過處理得5好分分鐘交都有得嗌!

我老公都有D有$$朋友,人地都好有品嘅,5會睇5起人,不過佢地有$,對物質有要求,呢D都好正常啫!

Hysan - 乳名一一, 11-02-07, 8.4lbs

複式洋房

我覺得這個女人好似"外星人", 根本可以無必要再見!!!

原帖由 eleueleu 於 09-4-1 02:58 發表
好激氣.... 好想呻下呀~~

其實呢... 係由細到大都係住公屋, 但我從來都唔覺得失禮或者又咩唔開心﹑自卑, 反而好懷念又好回味小時候的環境同快樂...

好啦, 講完開場白, 講返件事, 因為我啱啱新屋入伙, 我同老公終於擁 ...

大宅

畀面勳章 陪月勳章

原帖由 阿P 於 09-4-1 03:48 發表
嘩......條死八婆咩人黎ga咁鬼串,你朋友又頂得佢順果度好野窩,樓主你係咪得罰過佢呀?個八婆成晚串你乜你朋友冇阻止佢概咩?

我之前未見過佢架, 都係第一次見咋~~

大宅

畀面勳章 陪月勳章

原帖由 roccomami 於 09-4-1 07:18 發表
條女成口屎蟲(臭到嘔)不需理會, 恭喜妳地新居入伙 叻叻。

多謝呀!! 我會好比心機供樓架

大宅

畀面勳章 陪月勳章

原帖由 cindy234 於 09-4-1 11:10 發表
我好懷念從前住公屋的日子,自從緍后常回去看一看...愐懷兒時歲月.有好多嘢不是金錢可代替.樓主你應為你人生有不同的層面和經歷自豪.

我絕對自豪自己過往每一日的生活, 尤其細個通街走的日子, 我好同意好多嘢係金錢唔可以代替!!

大宅

畀面勳章 陪月勳章

原帖由 123!@# 於 09-4-1 12:38 發表
佢咁有$$$, 送左咩俾你做入伙禮物先???

無喎... (即係兩杷蕉), 我朋友就送咗個電子相架比我!!

首頁

尾頁

跳至