自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

報警都係開 file
因為無傷及人身既事件
警察無野可做

叫佢搵個男仔扮男朋友
或真係識個男朋友啦

珍珠宮

rachel0316 發表於 18-11-14 16:04
報警都係開 file
因為無傷及人身既事件
警察無野可做

樓主個姪女將計就計, 同八卦舊同事講已嫁人仲大埋肚, 好快一家3口開心生活, 唔駛返工

舊同事實八埋比全公司上下知, 那個痴男應該收到風後知無行, 咪閃人啦

但最好緊係叫姪女轉工轉埋區啦, 防人之心不可無

報警係無用, 信我, 因以前我試過比人追錯數, 我點解釋搵錯人都唔放過我, 日日收到追債信和電話, 我去報警無用, 報了多次都保護唔到我, 差人要人地上我家淋火水之類先好再來報, 因要有人犯法佢地先可以執法, 差人是執法, 唔係未發生罪案前先保護市民

咁我最後決定自救呀下, 直接CALL 收數佬叫佢帶埋證據, 證明錢是我借或同我有親既人借, 要有實質證明帶來來我家, 如果真係有證據, 我即開支票, 最後佢無來過, 無再煩我

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

Poyau 發表於 18-11-14 15:40
一拍兩散 同歸於盡

Poyau    發表於 18-11-14 17:12

男爵府

回覆樓主:

個男仔似有精神病多

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

你姪女差不多半年才再見到佢, 應該不太大問題。 如果你姪女次次番工佢都出現,那便要小心。

子爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章

秋天與楓葉 發表於 18-11-14 14:13
發覺d無聊同事最鍾意搵呢d嚟講笑

係佢地先覺得好笑,我就覺得極無聊、好討厭
係, 佢媽咪都話叫佢唔好刺激個癲佬, 驚佢一陣癲起上黎唔知會做D咩. 姪女自己都話搵人扮男朋友呢招唔work , 驚一間個癲佬認住左個男仔, 走去打人地.

子爵府

YuiYeeMa 發表於 18-11-14 16:58
你姪女差不多半年才再見到佢, 應該不太大問題。 如果你姪女次次番工佢都出現,那便要小心。
...
佢話, 就係差唔多大半年條友都仲未let go 到先得人驚, 都唔知仲會執著幾耐, 可能又係果種, 越得唔得到越唔甘心

大宅

熊大 發表於 18-11-14 11:50
block 埋電話,放工搵人陪。 再冇用的唯有轉電話。

男爵府

adaleung717 發表於 18-11-14 11:35
話說我姪女係一個20歲女仔,性格開朗, 佢自從DSE 之後, 都有番開D part time,對上一份就已經做左成 2年都無 ...

我記得我後生果時都試過啊 不過我係有日係商場撞到果條友 佢話認得我係同佢讀同校(但我冇印像)但我又懶有禮貌咁同佢傾左兩句 咁就瀨野 果時我係果個商場樓上既寫字樓返工 佢就係果間商場做管理既 每次食lunch都會見佢離遠跟住我尾 我去d鋪頭扮睇野 佢就會企係門口等我 我果時勁驚啊 不過好彩果時我已有男朋友 我就叫佢日日黎接我放工 後尾佢可能見我有bf就冇再跟縱我喇 不如你都叫佢揾人扮bf接佢放工啦

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

adaleung717 發表於 18-11-14 17:29
佢話, 就係差唔多大半年條友都仲未let go 到先得人驚, 都唔知仲會執著幾耐, 可能又係果種, 越得唔得到越唔 ...

似有”小人”在背後撥火就真。

舊公司女同事乃是非精,攪事之徒
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

大宅

平時睇新聞好似可以向法庭申請禁制令
唔俾對方接近自己幾多米範圍咁
又或者電話滋擾,要証明同一個號碼打唔知幾多次電話嚟先告得入
就咁睇你講嘅嘢,嚴重性好似未去到可以用法律層面解決
一係煩d叫男長輩接送,等佢知難而退

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

小詠 發表於 18-11-14 11:40
轉工, 轉電話

子爵府

sfll 發表於 18-11-14 17:51
似有”小人”在背後撥火就真。

舊公司女同事乃是非精,攪事之徒
係, 姪女話呢個女人其實好憎呢個男仔, 成日都覺得佢吊兒郎當, 做事唔認真, 佢咁積極去撥扇,姪女話佢應該係想睇呢條友追唔到然後睇好戲, 食花生

男爵府

回覆樓主:

呢D男人就係恰你
姪女冇人幫唔出声,比D顏色佢,要惡D對附佢。首先鬧爆條八婆咁衰爆响兩次,打電話口頭警告個男人直話直說佢行為已經騷擾緊佢,如果佢不悔改會直踩前公司同老闆講,並且報警。或者如果知道對方屋企電話直頭打去佢屋企同佢屋企人嘈叫佢管下自己個仔。
你姪女廿歲出頭其實再轉工都冇得失,改手機再轉工咁仲冇心理壓力。

珍珠宮

waynewon 發表於 18-11-14 11:46
有冇表哥堂大佬之類可以幫手?扮下男朋友趕走條友?

小心果個男人發神經,話侄女一腳踏兩船,話佢欺騙感情。
啲人傻時無譜的。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

大宅

盡快搵個心儀既男仔拍拖/搵個好樣既男仔扮拍拖

首頁

尾頁

跳至