自由講場

跳至

首頁
23456...18

尾頁

子爵府

iPhone
ios系統穩定性、安全性,相信華為有排都追不上來

禁止訪問

翡翠宮

Benbenmum 發表於 18-12-15 17:44
我由iPhone 4 用到iPhone XR,已習慣操作模式,應該唔會轉

題外話,c6曾經由iPhone 轉三叔,唔夠一年又轉 ...

睇下幾時啦,幾年前嘅android機,系統未成熟,CPU又未及iphone,肯定唔夠iphone順,但今時唔同往日,android機用嘅U已拍得住A12,影相更加可以圍摷iphone。除咗華為,可以玩下榮耀(honor)、小米、魅族、Oneplus等内地品牌,平平哋已經好勁,好過同價三星N倍。

大宅

lyh80115 發表於 18-12-15 17:16
其實iphone啲操作好笨拙,你教下佢就恍然大悟 。

認同。我又係勁憎iphone嘅ui,用一次鬧一次。

我哋全家都用android,只有我老公一直用iphone 。佢成日唔識用,叫我幫佢整嘢。我幫一次鬧一次,話白痴嘅先會買iphone。佢終於上年都轉埋android。 之後後悔轉得太遲。

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

我由華為轉iphone 有時覺得華為影相有時太artificial
系統上兩個都穩定 但back up資料同相 點都係android比較user friendly

男爵府

sugarcheung 發表於 18-12-15 17:55
iPhone
ios系統穩定性、安全性,相信華為有排都追不上來
正解

有咩secuity 問題好多機都未必有patch
好易做孤兒仔

個D咩40W快差, 咁樣谷法粒電唔駛一年就打柴

珍珠宮

畀面勳章

菲比108 發表於 18-12-15 17:09
支持華為
用開好多年iPhone. 剛轉左華為幾個月。真心覺得超好用。影相靚。差電快。電池襟用。跌過幾次落地 ...

我都用咗蘋果成十年,啱啱買咗華為兩日。
請問有無什麼必裝的app?
好似無蘋果咁安全,洗唔洗裝防毒?

大宅

BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

Gi-leung 發表於 18-12-15 18:13
我由華為轉iphone 有時覺得華為影相有時太artificial
系統上兩個都穩定 但back up資料同相 點都係android ...

多謝大家樂意投票及意見

因本人一直用iphone,只怕轉了華為會出現發熱、用了年幾會慢及不順問題。
華為價錢真係平,iphone價錢貴,但穩定良好!

伯爵府

lyh80115 發表於 18-12-15 17:46
mate20pro?

我同事Mate20pro,佢話睇片有HDR技術,真係靚過晒其他同事包括我嘅手機,更細緻,對比度更高 ...

我係p20 pro呀

公爵府

kawai35 發表於 18-12-15 16:34
想問大家用華為時,手機會發熱嗎?

無熱 我用mate 10..機身厚

但機身薄的機款聽講會易熱

珍珠宮

回覆樓主

iPhone,
成屋都係Apple.

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

我鍾意大mon, m20x 太正,已之前已經用緊華為

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

一家三口都係華為機,未用過iphone ,亦從沒想過用。

翡翠宮

kawai35 發表於 18-12-15 18:16
多謝大家樂意投票及意見

因本人一直用iphone,只怕轉了華為會出現發熱、用了年幾會慢及 ...

iphone無功能梗係穩定,人哋多功能又穩定先難做。即管試下,試過先知點解可以坐上第二把交椅!

伯爵府

回覆樓主:

我以前用Samsung,現在用華為,影相靚,但仍有Android系統不穩定嘅問題。
家人是果粉,發覺以前嘅系統穩定啲,宜家上網同影相久不久會lag機,但畫面真係高清。

子爵府

回覆樓主:

一直用iphone,以前用過android,覺得好多無必要又唔知係咩嘅功能,反而蘋果簡單直接易明,聽人講華為好用,但我身邊啲同事及高層無一個用華為,普遍用iphone同三星,但大家嘅私人電話仍然以iphone為主,唔知係咪因爲系統安全性問題,所以如果講係做啲payment或生意,應該選用apple為佳。

侯爵府

我細佬用緊:華P20pro,Ip7
投華,電池(emoji)+快

男爵府

回覆樓主:

華為,屋企一家九口有六個都用華為

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

lyh80115 發表於 18-12-15 17:51

其實咁講,三星、LG旗艦用高通845應該都唔會點熱,問題係 ...

c9仔太深唔識 三星 旗艦機都好貴, 唔捨得 買電話買得咁貴, 華為因此好抵用
總有離別的時候

首頁
23456...18

尾頁

跳至