夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

ML3299 發表於 18-12-26 23:55
人地有,佢無咪想你買比佢

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Malibu 發表於 18-12-28 06:58
買完層樓又想要隻勞!已經清晒你袋!但你咁都覺得佢唔貪心(emoji)(emoji)(emoji) 無得救!樓主中毒太深
...
仲有可能會同你離婚

珊瑚宮

ML3299 發表於 18-12-27 01:44
多謝嗰位樓主嘅分享。這是小弟第一次把問題上放上討論區,真的想聽聽各位客觀的看法和意見。
我相信我老婆 ...
HI....你先係樓主,回應你

男爵府

ML3299 發表於 18-12-27 00:15
我EQ真的冇你咁高。她們都是過埠新娘,我比佢哋嘅生活並不差過佢個朋友。啱啱先買咗陳樓俾佢喎!她要求買的 ...
你娶得過埠新娘,就要先預左係因為錢...
萬一比你好彩遇到個真心鐘意你個人而唔係你啲錢既你就叫好彩。
相反,都應該算是正常吧.........合情合理。
我有識幾個過埠新娘,有啲真係為左落黎香港以為有更好生活而同個男人結婚。
當然亦有啲係真愛既.....
講返你,就咁睇...你老婆係為錢同你一齊,所以都係努力賺錢吧。人心不足蛇吞象,祝你好運。

大宅

yan12 發表於 18-12-28 14:30
回覆 ML3299 的帖子

冇計啦

好同意一樣野。 港女可能惡死d. 但大部份都肯同老公一齊捱。 唔似大陸女尼揾老襯,扮哂温柔,之後先劏個男人一頸血

大宅

ML3299 發表於 18-12-26 23:55

我會 send 我老公張相比佢地,我老公係無價寶,而且只有我能擁有佢

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

ML3299 發表於 18-12-28 13:55
各位,我真係冇想到大家會有這麼多的回應和分享。
其實我相信我太太絕對唔係一個貪我錢的人。只係身邊太多 ...

物以類聚 人以群分,
或許你太太能夠出汚泥而不染啦。
你「七年」前認識你太太,
可能呢個係重點

珍珠宮

2024年龍年勳章

mini1204 發表於 18-12-28 15:24
咁你咪WS番層樓既相比佢囉
點都貴過勞力士

呢招WORK喎!!!
希望每天開心渡過 ;-)

男爵府

可能羨慕佢朋友啩,有啲人係好想比人知自己嫁得好,過得好,想令人羨慕妒忌

大宅

ML3299 發表於 18-12-27 01:44
多謝嗰位樓主嘅分享。這是小弟第一次把問題上放上討論區,真的想聽聽各位客觀的看法和意見。
我相信我老婆 ...

“我相信” 只係你一廂情願

gtg435i    發表於 19-1-2 11:40

別墅

tansyneko 發表於 18-12-27 13:40
賣咗層樓送隻撈俾佢囉

話時話,你老婆細你十二年,你覺得佢係鍾意你結過婚又離過婚有經驗呀、成熟男人味呀、 ...

年紀就唔係問題,加上大12年都唔係好多啫,大把明星佢的另一伴相差得仲多啦,陳凱琳都够曬勁啦!問題係咪大家真正愛對方。如果係真愛的話,只要對方做的我覺得應該都會做,除非唔係真心,或者佢真係做唔到。但係樓主話佢係高級人員,收入應該唔少,咁樣一個月比一萬蚊家佣確實係少咗啲。。為有大家互相包容啦

琥珀宮

LilyLeung529 發表於 19-1-2 07:49
年紀就唔係問題,加上大12年都唔係好多啫,大把明星佢的另一伴相差得仲多啦,陳凱琳都够曬勁啦!問題係咪 ...
高級人員?咩高級人員先?

通常老少配又幸福的, 一定最少要有一方係有錢, 而且係好有錢嗰隻, 咁先會幸福
吳其龍劉絲絲
鄭家泳陳海霖
仲有之前宮心計2裡面陳偉個宮女同唔知邊個有錢佬
同期仲有另一個八九線的女演員又係嫁咗個好大年紀的有錢佬

有錢駛得鬼推磨吖麻

伯爵府

回覆樓主:

樓主都話自己老婆唔係貪心既人,咁會唔會覺得自己老公唔夠人地老公本事,唔夠上進咋?

大宅

回覆樓主

其實有什麼好比較?
不應該將身邊人或仔女拿來和別人作比較。
將心比己,
樓主也一樣可以同老婆講,
別人的老婆入得廚房出得廳堂,
有學識有修養又會搵錢,
拿她和別人的老婆比較,
看看老婆反應如何⋯⋯⋯

男爵府

Gee2020 發表於 19-1-2 18:12
其實有什麼好比較?
不應該將身邊人或仔女拿來和別人作比較。
將心比己,

高招

伯爵府

回覆樓主:

40歲都算後生,但已經娶過另一個,仲要大陸嘅。。。老實講,我只係諗到拋棄糟糠 講真大陸買樓住香港其實有少少無謂,你倒不如一年送幾次禮物比佢有得晒下命好過啦,用晒積蓄真係好唔理智。。。。其實收禮物都係無分國界嘅,只係貴定係平,滿足同唔滿足嘅分別。你應該先同老婆溝通多啲。唔好無限量滿足佢,人心不足蛇吞象應該無人未聽過

男爵府

babybabyu 發表於 19-1-3 01:06
40歲都算後生,但已經娶過另一個,仲要大陸嘅。。。老實講,我只係諗到拋棄糟糠 講真大陸買樓住 ...

十分同意拋棄糟糠 , 去找後生美女, 其實你預左啦, 相信你系應承買樓比佢(因同家人住, 個女人一定有嘈過, 但錢有限, 所以買太陸樓, 佢嘈完 (7年內), 你又對現一層大陸樓, 所以佢深信你有很多私己錢, 機會來了...........

我有一實個案, 真人真事:

有個40多歲嘅香港男人 ,為了二十多歲的大陸女仔 ,拋妻棄子 , 跟大陸女人同居了10幾年 ,先後生下兩名 女兒, 上年他娶了大陸女人 ,三個月後那大陸女人申請離婚,因她期待那份家產很久, 相信這男人身家有三億。

其實我淨係想話畀你聽 ,有些大陸女人好攻心計, 七年唔可以睇到真面目, 她們只要有目標, 是很堅持的

如果你真係為咗個女人拋棄你前妻 ,咁你要留意, 天是公平呢, 朋友當中 往往 自私自利 出賣伴侶 ,下場都不會幸福的 (我指是順心順意, 來來回回感覺都是以前的好),

祝福你

伯爵府

回覆樓主:

娶大6女人
一係你好有錢
一係你好好彩
唔係都係去拜下神啦
求神保佑

珍珠宮

回覆樓主:

娶大6女人就係咁。。乜都要同姊妹比較,乜都要豪俾鄉親們睇~
慾望好似無底洞咁。。。
如果同你生個仔,真係等於超級大籌碼係手咁~
好D嘅只係渣乾你嘅錢,衰嘅直頭要揸埋你老豆阿媽嘅錢~

大宅

PTMCYS 發表於 18-12-27 09:21
樓主, 你太太在大陸那裡識架? 一般打開工搵辛苦錢的, 應該唔會咁奢侈, 並且有足夠的溝通和考驗才結婚, 應 ...

唉!中港婚姻多數衰收尾?兩個正式茶瓜送飯…………!

首頁

尾頁

跳至