跳至

首頁

尾頁

別墅

我本來18/19週時, 都未重過, 到而家23週就重左4磅, 一個月重4磅應該唔大個過份掛
原帖由 CCbaby 於 09-5-30 01:23 發表

我也是!8–12週時,傷風咳左成個月,輕了4磅,依家先重返4磅

別墅

我睇書話初期3個月(約2-4lbs), 中期4-6個月後每周增加(約1lb), 整個孕期增加(約22-30lbs), 就叫理想

以我上胎既經驗來講(重了54 lbs), 記得唔好聽人講(你個肚乜咁細既.....呢d說話), 因為我本身唔算肥, 所以到4, 5個月時都唔見肚, 之後就好擔心不停食, 唉!之後醫生要我減肥呀!所以初期要好好控制體重, 免得後期7個月之後....一發不可收拾

如果諗住順產仲要控制得好些, 但係雙反如果你醫生真係話你個肚細既話, 食燕窩(不需多, 每天一湯匙)同多休息(側睡)真係好有幫助架!

複式洋房

我依家22wks,重咗6-7lbs!

洋房

我上星期六睇完醫生, 佢叮囑我食多D嘢, 但係我話比佢知我已經重左13 to 14 lb (23wk 3 day), 點知佢話我之前瘦啫! 其實我一D都唔算瘦, 只不過是細粒 (148.5cm/102 lb). 今次是醫生叫我食多D嘢, 咁我聽唔聽好呀? 請給予議建!

原帖由 gogOBABY 於 09-6-25 21:14 發表
我睇書話初期3個月(約2-4lbs), 中期4-6個月後每周增加(約1lb), 整個孕期增加(約22-30lbs), 就叫理想

以我上胎既經驗來講(重了54 lbs), 記得唔好聽人講(你個肚乜咁細既.....呢d說話), 因為我本身唔算肥, 所以到4, 5 ...

大宅

我比你高近10CM (157CM),上一胎未有前都同你差唔多重(103LB)。結果我臨生時重左55磅,七個月左右成日比醫話:好似重左啲喎。。。
你要小心最後幾個月狂肥,我上次就係咁,重要係我其實唔係食好多野!!

原帖由 Margaret66 於 09-6-30 00:03 發表
我上星期六睇完醫生, 佢叮囑我食多D嘢, 但係我話比佢知我已經重左13 to 14 lb (23wk 3 day), 點知佢話我之前瘦啫! 其實我一D都唔算瘦, 只不過是細粒 (148.5cm/102 lb). 今次是醫生叫我食多D嘢, 咁我聽唔聽好呀? 請給予 ...

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我24週重左9磅。

洋房

CoffeeCake, 多謝你的忠告&分享! 我都係諗緊最後幾個月會暴肥, 所以決定唔會專登食多D嘢!
咁你可唔可以 keep 番未生前的體重呀?

原帖由 CoffeeCake 於 09-6-30 09:08 發表
我比你高近10CM (157CM),上一胎未有前都同你差唔多重(103LB)。結果我臨生時重左55磅,七個月左右成日比醫話:好似重左啲喎。。。
你要小心最後幾個月狂肥,我上次就係咁,重要係我其實唔係食好多野!!

...

大宅

我生左B三個月後回復身材啦,6個月重瘦過以前潻!不過呢胎我又開始有暴肥跡象啦!!

原帖由 Margaret66 於 09-7-1 10:00 發表
CoffeeCake, 多謝你的忠告&分享! 我都係諗緊最後幾個月會暴肥, 所以決定唔會專登食多D嘢!
咁你可唔可以 keep 番未生前的體重呀?

民房

回覆 3# mylovelyBB 的文章

我25週, 重咗6kg

別墅

since i lost 4 lbs in the first 3 months, now i just gained 7 lbs in total. however, my pat pat is super big which looks veryyyyyyyyyy odd

別墅

我諗我係好好彩0既一個, 而家係第二胎! 兩胎咩唔舒服都無, 又無嘔, 又無轉胃口, 又無水腫同抽筋等等! 不過上一胎就無忍口, 狂食.........結果到最後重0左60 lbs, haha!
所以今胎一定唔會打死罷就! 而家5個幾月, 重0左10 lbs到! 大家真係要小心控制體重呀!

大宅

你就好啦!我上一胎同你差不多,我重55磅
今胎24W幾都重近30磅啦,但睇落無第一胎咁輪盡(手腳肥少好多好多!),同埋個肚比第一胎大好多。。。

原帖由 Purdey 於 09-7-6 15:30 發表
我諗我係好好彩0既一個, 而家係第二胎! 兩胎咩唔舒服都無, 又無嘔, 又無轉胃口, 又無水腫同抽筋等等! 不過上一胎就無忍口, 狂食.........結果到最後重0左60 lbs, haha!
所以今胎一定唔會打死罷就! 而家5個幾月, 重0 ...

別墅

原帖由 CoffeeCake 於 09-7-6 16:26 發表
你就好啦!我上一胎同你差不多,我重55磅
今胎24W幾都重近30磅啦,但睇落無第一胎咁輪盡(手腳肥少好多好多!),同埋個肚比第一胎大好多。。。

...

可能因為個肚皮已經鬆0左! 我個肚都俾第一胎快大!

大宅

我而家肚圍都36”啦!上一胎臨生都係咁上下咋!!

原帖由 Purdey 於 09-7-6 16:36 發表

可能因為個肚皮已經鬆0左! 我個肚都俾第一胎快大!

別墅

今日睇完c+, 明明係屋企磅只重了8磅, 去到c+到磅, 重坐10磅喎......

別墅

原帖由 CoffeeCake 於 09-7-6 16:39 發表
我而家肚圍都36”啦!上一胎臨生都係咁上下咋!!

o....I am 39 in' ar!

複式洋房

27weeks 重左10啦

大宅

咁你咪一定係肥肚唔肥自己囉!恭喜晒!!

原帖由 Purdey 於 09-7-6 21:15 發表

o....I am 39 in' ar!

別墅

原帖由 CoffeeCake 於 09-7-7 13:57 發表
咁你咪一定係肥肚唔肥自己囉!恭喜晒!!

今次比上次好好多啦, 我講自己0既身型! 可能今次我更加勤力做運動! 因為我本身part time教跳舞0架!

別墅

我已經重左21lb 好驚

首頁

尾頁

跳至