想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原帖由 CHANLAILAI 於 09-5-6 00:05 發表
每次IVF10萬,做第二次係咪要又比多10萬呢?

我係PWH做,每次只係幾萬,唔駛10萬咁多。

複式洋房

原帖由 CHANLAILAI 於 09-5-6 00:03 發表
睇DR。TAY啦

我之前成日小腹痛又柯,之前睇既婦科照唔到我有腸有異位,又照唔到有"LM 連"

但DR。TAY一照就照到,仲好細心一邊指一邊解釋我知,又問我睇唔睇到。

佢好好架,好細心,你睇下佢啦,我第一次睇佢已決定搵佢做手術,因為佢比到信心我 ...

請問DR TAY有無門診架~我都想睇下, 成日個小腹都痛, 做完手術DR又話無LM連.... 攪到個情緒好差呀~

複式洋房

原帖由 popee 於 09-5-6 00:08 發表

我係PWH做,每次只係幾萬,唔駛10萬咁多。

請問你係PWH做, 一次實際洗左幾多錢呀?我都PLAN緊做, 所以想知多D實際情況... 同埋我想問下係咪放左胎後, PWH就唔會再跟架?除非BINGO...是嗎?

複式洋房

原帖由 CHANLAILAI 於 09-5-6 00:01 發表
我同你有9成一樣喎。

上年年中至尾,M時勁痛,M後就一直痛到下次來M,又勁柯,食止痛藥未有事前食1粒,有事後食3粒先得。

後來1月轉睇何EC就好返好多啦, 來M唔痛,但來M/排EGG時,便便/小小都會痛,

雖然係好左, 但D瘤冇細仲大左,DR。TAY話異位去到腸了,所 ...

請問DR TAY同你做的手術是做割瘤嗎? 因為我瘤己經割左, 但呢幾個月又再痛返...

子爵府

CHANLAILAI,

係~ 第2次又要比囉~
係養和就10萬~ 如果係PWH私家症就5-6萬, 當然仲有按金, 所以要預8萬~~
其實每個人收費都略有不同, 因為每人用藥既份量都不同...

原帖由 CHANLAILAI 於 09-5-6 00:05 發表
每次IVF10萬,做第二次係咪要又比多10萬呢?

子爵府

我係PWH做過私家症, 最後埋單6萬~
放胎後, 再跟進係咩意思? 放胎後, 佢地會比埋安胎藥, 之後就返去驗孕!
原帖由 wilydia 於 09-5-6 12:27 發表

請問你係PWH做, 一次實際洗左幾多錢呀?我都PLAN緊做, 所以想知多D實際情況... 同埋我想問下係咪放左胎後, PWH就唔會再跟架?除非BINGO...是嗎?

子爵府

恭喜你呀~
我就冇你甘幸運, 我有嚴重子宮內膜移位, 又做了2次朱古力瘤手術, 仲做左幾次IVF... 每次抽到既卵都唔夠10粒, 最終用得既唔多... 有時仲冇雪胎潻~~~ 有時諗諗下... 真係好唔開心... 唔知點解自己甘冇用, 仲使老公甘多錢...

原帖由 popee 於 09-5-5 23:46 發表
我都有內膜異位,重係嚴重果隻,沒有做過朱古力瘤手術。仲有子宮肌瘤,05年做第一次IVF,果之療程有成15粒胚胎,用了1年時間共擺了5次雪胎(因為有OHSS所以沒有擺新鮮),但全軍覆沒。08年做第二次IVF,雖然有16粒胚胎,但只有2粒可以 ...

複式洋房

原帖由 ms_ck 於 09-5-6 12:34 發表
我係PWH做過私家症, 最後埋單6萬~
放胎後, 再跟進係咩意思? 放胎後, 佢地會比埋安胎藥, 之後就返去驗孕!

因為見有D私家的, 會幫你跟進放胎後CHECK住係咪成功架, 所以我咪多問一句.... 等有個心理準備.

另外, 你聽完最後果個講座(即睇晒醫生後, 決定做IVF前個果), 要等約多久先可以開始做IVF?

子爵府

PWH會幫你check bingo架, 不過只係驗尿, 不是抽血~

如果係私家症, 下一個月就做得ivf~ 宜家正苦永遠是向錢看... 只要你有錢... 根本唔使等!!!

原帖由 wilydia 於 09-5-6 12:41 發表

因為見有D私家的, 會幫你跟進放胎後CHECK住係咪成功架, 所以我咪多問一句.... 等有個心理準備.

另外, 你聽完最後果個講座(即睇晒醫生後, 決定做IVF前個果), 要等約多久先可以開始做IVF? ...

複式洋房

原帖由 ms_ck 於 09-5-6 12:47 發表
PWH會幫你check bingo架, 不過只係驗尿, 不是抽血~

如果係私家症, 下一個月就做得ivf~ 宜家正苦永遠是向錢看... 只要你有錢... 根本唔使等!!!

THANK YOU呀~

複式洋房

原帖由 wilydia 於 09-5-6 12:27 發表

我第一次IVF共用了6萬到。
第二次我是排公家症的,因為想休息一段時間,我就在這段時間減肥,食中藥,養好身體再出擊。
而第二次平好多,連靚藥(要比多七千幾),再加輔助孚化及icsi,都係2萬到。

PWH張姑娘及鄧姑娘都好好人架,仲有駱醫生。如果自己有問題就要打比佢地,佢地都好快覆架。我BINGO之後都有跟進,在我10幾週的時候打過電話比我跟進過一次。

複式洋房

原帖由 ms_ck 於 09-5-6 12:41 發表
恭喜你呀~
我就冇你甘幸運, 我有嚴重子宮內膜移位, 又做了2次朱古力瘤手術, 仲做左幾次IVF... 每次抽到既卵都唔夠10粒, 最終用得既唔多... 有時仲冇雪胎潻~~~ 有時諗諗下... 真係好唔開心... 唔知點解自己 ...

其實我都不算得上是好幸運果個,其實我都用左好多年時間係IVF度(前後共七年),我都用左好多時間、金錢及淚水才可有今天,所以不要放棄。我相信始終大家都有成功的一天。

子爵府

謝謝你~
係~ 我相信始終一天會到我的~

原帖由 popee 於 09-5-6 13:59 發表

其實我都不算得上是好幸運果個,其實我都用左好多年時間係IVF度(前後共七年),我都用左好多時間、金錢及淚水才可有今天,所以不要放棄。我相信始終大家都有成功的一天。 ...

複式洋房

原帖由 popee 於 09-5-6 13:51 發表

我第一次IVF共用了6萬到。
第二次我是排公家症的,因為想休息一段時間,我就在這段時間減肥,食中藥,養好身體再出擊。
而第二次平好多,連靚藥(要比多七千幾),再加輔助孚化及icsi,都係2萬到。

PWH張姑娘及鄧姑娘都好好人架,仲 ...

請問你係咪駱醫生同你做而成功呢?咁我都好似你咁, PLAN就係做一次私家, 跟住唔得再輪一次公家症... 請問第二次公家症你輪左幾耐呀?

男爵府

一定會, 時間問題啫~加油呀
原帖由 ms_ck 於 6-5-2009 14:09 發表
謝謝你~
係~ 我相信始終一天會到我的~

複式洋房

原帖由 wilydia 於 09-5-6 14:17 發表

請問你係咪駱醫生同你做而成功呢?咁我都好似你咁, PLAN就係做一次私家, 跟住唔得再輪一次公家症... 請問第二次公家症你輪左幾耐呀?

我今次係駱醫生同我做成功的,駱醫生好細心又好人架,佢同我抽卵只係有少少針吉咁,唔係好痛又冇流血,好好手勢架,所以今次沒有刺激才可擺新鮮胚胎。第二次公家症排左一年半到。不過我知公家是不可以指定醫生,祝一次BINGO。

複式洋房

原帖由 popee 於 09-5-6 14:25 發表

我今次係駱醫生同我做成功的,駱醫生好細心又好人架,佢同我抽卵只係有少少針吉咁,唔係好痛又冇流血,好好手勢架,所以今次沒有刺激才可擺新鮮胚胎。第二次公家症排左一年半到。不過我知公家是不可以指定醫生,祝一次BINGO。 ...

我以為私家症都唔可以揀醫生呢?因為無姑娘同我講喔... 請問你ivf果次擺左幾多個肧胎?

複式洋房

原帖由 popee 於 09-5-5 23:46 發表
我都有內膜異位,重係嚴重果隻,沒有做過朱古力瘤手術。仲有子宮肌瘤,05年做第一次IVF,果之療程有成15粒胚胎,用了1年時間共擺了5次雪胎(因為有OHSS所以沒有擺新鮮),但全軍覆沒。08年做第二次IVF,雖然有16粒胚胎,但只有2粒可以 ...

請問你生左後, 子宮內膜異位仲有無痛呢? 懷孕其間會唔會都會有d吉吉地痛呢?

子爵府

thanks!

原帖由 gkk 於 09-5-6 14:23 發表
一定會, 時間問題啫~加油呀

複式洋房

原帖由 wilydia 於 09-5-6 14:29 發表

我以為私家症都唔可以揀醫生呢?因為無姑娘同我講喔... 請問你ivf果次擺左幾多個肧胎?

我每次都係放2個胚胎,未試過放過3個胚胎,不過我知最多是可以放3個的。

首頁

尾頁

跳至