時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

alicemic 發表於 19-8-8 17:20
我話當十幾歲都仲係bb唔識咩叫危險嘅家長無家教呀! 乜原來講中呀
...
Sorry,我既小朋友從來對這些東西無興趣,我只為大眾安全擔心啫。我係話開口埋口話人無家教既,通常呢D人最無家教。如果你咁既反思能力都無,深表同情

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

abinayams 發表於 19-8-8 17:28
Sorry,我既小朋友從來對這些東西無興趣,我只為大眾安全擔心啫。我係話開口埋口話人無家教既,通常呢D人最 ...

哦! 原來你有小朋友, 明晒

伯爵府

alicemic 發表於 19-8-8 17:29
哦! 原來你有小朋友, 明晒
係呀,我著重言教,成日提佢不禮貌丶帶侮辱性既說話不可出口,只是那些低俗無文化沒有足夠詞𢑥的人,除了粗話就不懂表達自己,先會開口埋口話人白痴無智商,慶幸佢都聽話。你改都來得及的。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

abinayams 發表於 19-8-8 17:37
係呀,我著重言教,成日提佢不禮貌丶帶侮辱性既說話不可出口,只是那些低俗無文化沒有足夠詞𢑥的人 ...

其實呢我無諗過崩口忌崩口碗中到咁應嘅,我無諗過真係有人覺得十幾歲真係仲係BB, 十幾歲都唔識分輕重, 而佢父母又唔覺得有問題, 仲要覺得全世界圍住佢個高齡BB轉, 要驚佢唔知咩叫危險喎! 咁我又真係覺得佢家教出現問題, 唔通講事實都唔啱? 咁都覺得無問題我真係心表同情, 不過,可能我忽略咗,如果位真係有高齡問題BB, 咁我唯有講聲唔好意思啦!我唔係有心嘅

首頁

尾頁

跳至