時事熱話

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

why2010 發表於 19-11-18 14:23
我都有呢啲朋友,暫時真係唔會理佢或搵佢,呢件事始終會完。過一段時間先再算啦! ...

x2

子爵府

想生BB熱投

klsabb 發表於 19-11-18 14:14
睇到有個由細識到大, 識左廿幾三十年既朋友, 佢黃到下下不分是非只識鬧警察. 只係會話理大生, 中大生好慘. ...
這個就是許多支持者眼中所看到的,他們所有的責任推卸給政府,只因為政府的回應不合他們的心意,就盲目將一切的犯法及破壞合理化,完全不提這兩天大肆的破壞,也看不見這個城市已經變形,已經被憤怒仇恨充滿了。非常的心痛。

男爵府

其實各有各支持唔緊要. 但唔好迫人地同佢地一樣, 一唔岩聽就起人底, 上網唱衰人. 我唔明點解佢地唔會包容唔同聲音. 世界只有佢地講. 好似政府唔答應佢地訴求就要升級, 咁其他人既訴求呢? 一定要聽佢講仲要答應? 我好想佢地說服一下我, 但....好可惜我睇唔到支持佢地既理由. 亦好心痛, 點解朋友會可以咁盲.......

大宅

其實真係好擔心~見大家話身邊好多黃、咁星期日賽果會點

男爵府

klsabb 發表於 19-11-20 10:43
其實各有各支持唔緊要. 但唔好迫人地同佢地一樣, 一唔岩聽就起人底, 上網唱衰人. 我唔明點解佢地唔會包容唔 ...

對,各有各表達沒有問題,
我也有不滿政府,但不要暴力、四週破壞、
阻人返工返學。

別墅

crab586 發表於 19-11-20 13:58
其實真係好擔心~見大家話身邊好多黃、咁星期日賽果會點

咁記著星期日要出黎投票呀!!!

另外, 想講下, 黃色人洗腦洗度覺得自己係最啱最正義, 而且佢地夠惡(睇下啲黑暴打人起底!!) 所以佢地係邊度都係最嘈!! 反而好多理性嘅人, 為左要守護好多野, 唔敢出聲!

子爵府

2023年兔年勳章

klsabb 發表於 19-11-20 10:43
其實各有各支持唔緊要. 但唔好迫人地同佢地一樣, 一唔岩聽就起人底, 上網唱衰人. 我唔明點解佢地唔會包容唔 ...

認同+同感!有D言論/做法對事情都無幫助,只製做更多不必要嘅傷害,難過人點解會變成咁

男爵府

慘得過我啲所謂嘅親戚一日係群組多
又話催淚彈有乜啊Billy吧啦.好鬼煩.又狂鬧警察係魔警.只係分享警察拉暴徒嘅照片.又唔分享下暴徒破壞社會嘅照片

男爵府

藍田譚C奶 發表於 19-11-20 19:51
慘得過我啲所謂嘅親戚一日係群組多
又話催淚彈有乜啊Billy吧啦.好鬼煩.又狂鬧 ...

我有個朋友爸爸係退休警察, 佢爸爸當然好心痛宜家D警察俾人禁住打, 無得出聲. 佢果2個女黃到金!! 一日到黑係fb 話黑警乜乜乜. 話警察質素高極有數計. 只係 share 警察暴力制止暴徒既post, 暴徙放火, 打人, 私了就隻字不提. 佢有無諗過佢都係警察養大架, 佢口中咁差既警察咁係咪要殺人全家? 佢自己又點?

首頁

尾頁

跳至