時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

kitlinggloria 發表於 20-1-30 12:20
我果邊既係黃人議員,無派口罩無搓手液,無搞團講。將軍澳區。

係呀,就快送上你屋企架啦!你慢慢等下,尊貴的將軍澳居民!
自己無去了解就嘈,仲要怪人,呢d未典型西人囉!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

stellababe 發表於 20-1-30 11:19
區議員只在乎社區幅牆

好正

男爵府

amazing 發表於 20-1-30 10:58
係依啲時候區議員應該動用政府比佢哋嘅津貼,同埋佢哋嘅能力搵口罩喺各區派比街坊,唔係做乜白白出糧啊,當 ...

我琴日都見到有議員派獨立口罩比街坊!其實未爆之前已經開始派清㓗包及口罩了。只係靜靜做、唔似商家咁搏宣傳

珊瑚宮

米米子 發表於 20-1-30 12:02
甘即係警察可以炒哂去?

我讚成, 麻煩聯絡議員去遂間酒店搵武漢旅客, 幫手請離香港
代替警察嘛, 要找代表工作
今次議員仲唔係show time
完全支持議員追查武漢旅客工作

男爵府

city888888 發表於 20-1-30 12:24
做得好,樓主好明顯分化,專登誤導市民覺而家區議員唔好,衰格又賤,疫症黎仲搞分化
...

叫佢地問民建聯攞口罩囉!問心,呢班黃人議員夾手過班藍絲廢柴多多聲。藍絲jm,d口罩帶左會變黃架,寧願炳埋屋企肺炎都唔好要黃人幫呀!

子爵府

2018復活節勳章

cbeyond 發表於 20-1-30 12:29
我讚成, 麻煩聯絡議員去遂間酒店搵武漢旅客, 幫手請離香港
代替警察嘛, 要找代表工作
今次議員仲唔係show ...

我而家先知原來警察有做你以上講既野

Btw你有無戴口罩呀

男爵府

北寄貝 發表於 20-1-30 12:26
係呀,就快送上你屋企架啦!你慢慢等下,尊貴的將軍澳居民!
自己無去了解就嘈,仲要怪人,呢d未典型西人 ...

咁呢一刻真係無wor, 其他區都叫有派過wor, 我呃你做乜
我果邊係蔡明禧,你自己睇下佢有無派過,有無搞過團購囉
自己未瞭解清楚就話人,仲要話人西人,我唔同無家教既野人講野

珊瑚宮

米米子 發表於 20-1-30 12:31
我而家先知原來警察有做你以上講既野

Btw你有無戴口罩呀

所以議員要去做啦
快快快
廢事大家又見到議員乜都無做啦
雖然係事實

子爵府

2018復活節勳章

cbeyond 發表於 20-1-30 12:32
所以議員要去做啦
快快快
廢事大家又見到議員乜都無做啦

既然都係,不如叫佢地拯救埋世界喇全球暖化好嚴重

甘即係你有無戴口罩姐

男爵府

kitlinggloria 發表於 20-1-30 12:32
咁呢一刻真係無wor, 其他區都叫有派過wor, 我呃你做乜
我果邊係蔡明禧,你自己睇下佢有無派過,有無搞過團 ...

今日初六呀!人人都剛開工,市面都無貨喇!人地上星期已經簽晒文件同意派啦,你仲想點?咁急,就落去幫手啦!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

seaheart88 發表於 20-1-30 10:59
佢哋應該有大量存貨啊。。。黑口罩

不過佢地唔會派俾市民

珊瑚宮

米米子 發表於 20-1-30 12:36
既然都係,不如叫佢地拯救埋世界喇全球暖化好嚴重

甘即係你有無戴口罩姐

旅客住在各區, 區議員唔係處理各區事務嗎?
有輕鬆工作就區議員, 有難度就唔關事。
區議員有收人工, 又話警察唔好, 區議員最有能力, 又有heart嘛, 梗係靠佢地啦。

至於拯救世界, 區議員首先應該學好英文先, 你知啦, 會考零分, 英文唔識聽, 唔識講。
世界各地人點會明白, 難溝通呀

珊瑚宮

北寄貝 發表於 20-1-30 12:39
今日初六呀!人人都剛開工,市面都無貨喇!人地上星期已經簽晒文件同意派啦,你仲想點?咁急,就落去幫手 ...

真係後知後覺, 24號已經搶緊口罩

子爵府

超級特務 發表於 20-1-30 11:10

政府唔可以干涉自由經濟,區議員就可以?

議員起碼要去了解下民生,幫手揾下邊間藥房違規同去舉報幫政府海關手打擊無良商人唔係一味鬧政府,呢個時候要放低反政府情緒搞好防疫先,區議員就係做地區工作

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

男爵府

北寄貝 發表於 20-1-30 12:39
今日初六呀!人人都剛開工,市面都無貨喇!人地上星期已經簽晒文件同意派啦,你仲想點?咁急,就落去幫手 ...

下。。佢係同意撥款咋wor.. 仲要係人地問佢同唔同意先做... 佢唔係為我地呢區居民去搵啲口罩回來派wor,咁其他區議員又有?睇你有無心做姐,搞下團購都得掛,乜都無wor。
BTW, 黃人都幾雙重標準wor, 對住啲黃人議員就會話「人人都剛開工,市面無貨」,對住啲政府(政府已尋求國內協助提供口罩)和藍人議員,就會話佢地「動作慢,唔做野」
終於再次見識到龍門任搬

子爵府

2018復活節勳章

cbeyond 發表於 20-1-30 12:42
旅客住在各區, 區議員唔係處理各區事務嗎?
有輕鬆工作就區議員, 有難度就唔關事。
區議員有收人工, 又話 ...

叫警察全部從政嘛醫護就話人食得咸魚抵得渴,警察就唔係?我好尊重警察,係你地係唔係都盲撐有份攪到警察今日甘慘

長知識,拯救世界原來要先考會考

琥珀宮

amazing 發表於 20-1-30 10:58
係依啲時候區議員應該動用政府比佢哋嘅津貼,同埋佢哋嘅能力搵口罩喺各區派比街坊,唔係做乜白白出糧啊,當 ...

留返嚟去堵路、掟汽油彈,仲要預留俾班曱甴用㗎嘛!

大宅

tester5 發表於 20-1-30 11:11
區議會職權範圍很廣,主要就與在該區居住和工作之人士福祉攸關之事宜,向香港政府提供意見

你咁高既標準 ...

香港幾時有發放假消息刑事罪啊?
樓下個老闆?

珊瑚宮

米米子 發表於 20-1-30 12:50
叫警察全部從政嘛醫護就話人食得咸魚抵得渴,警察就唔係?我好尊重警察,係你地係唔係都盲撐有份攪 ...

你可以要求, 考慮吓開個新主題講
現在講番議員, 拯救世界之前, 讀多d書先, 英文掂先講。
記住零分議員英文係唔及格, 英文都聽唔到, 寫唔到, 聽唔到, 點同世界溝通呀。
仲有議員醒目d啦, 早就應撥款買口罩, 年三十先做。
議員有收人工嫁,你話齋, 食得咸魚抵得渴, 呢d早就應該做。

首頁

尾頁

跳至